Är du vegetarian och tävlar i kroppskultur?

Gävleborgs största tätorter är Gävle, Sandviken, Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn. Foto: Wikipedia

En reporter på P4 Gävleborg vill komma i kontakt med dig som bor i Gävleborgs län och som tränar någon kroppskulturgren (AF, BB etc) på hög nivå med syfte att tävla. Är köttätande är en förutsättning för att bli stor, eller kan man biffa till sig utan?

Niclas Norén på P4 Gävleborg skriver:

I dag presenterades en undersökning om att var tionde svensk är vegetarian. Som en eventuell uppföljning på det här vore det roligt att prata med någon som är vegetarian eller vegan och håller på med Athletic Fitness, Bodybuilding eller liknande kroppskulturgrenar och som tävlingssatsar.

Jag skulle tro att de flest tror att köttätande är en förutsättning för att bli stor, men så vitt jag kan förstå så finns det flera som ratar biffen men ändå lyckas biffa till sig.

OBS! Det behöver vara någon från Gävleborgs län för lokalförankringens skull.

Stämmer detta in på dig? Kontakta då Niclas på niclas.noren@sverigesradio.se

Som en sidonotis till efterlysningen kan vi på BODY inte missa att nämna Ryan Vances kortdokumentär Jim Morris: Lifelong Fitness. I centrum står den nu 78-årige veganske kroppsbyggaren Jim Morris. Jim tävlade i nära 30 år och vann stora titlar som Mr America, Mr Usa och Mr International.

Jim blev vegetarian vid 50 års ålder, och han vann sedan 1996 Masters Mr Olympia i klassen för 60+ år. Några år senare blev han vegan. Han fortsätter träna regelbundet och är personlig tränare i Venice, Kalifornien.

Från vänster: Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Eddie Giulliani, Joe Gold, Bob Paris, Danny Padilla och Jim Morris.

De som blev invalda i WBBG Hall of Fame 1978 var Jim, Bill Pearl, Sergio Oliva och Jack LaLanne.