Snart mindre trångt på gymmen…

Wall Street Journal rapporterar att incheckningar på gym i sociala medier börjar falla tredje veckan i januari, och i februari är siffran uppe på hela tio procents bortfall. Branschorganisationen IHRSA rapporterar att amerikanska gym förlorar en tredjedel av sina kunder varje år, och för lågprisgymmen förnyar bara hälften sina medlemsskap.

Mer i artikeln på wsj.com.

Har du besökt en bodybuildingtävling på senare år har du sett Janne Malmqvist som speaker, och han har en lång och framgångsrik tävlingskarriär bakom sig. Åtskilliga är de tävlande som blivit ställda av Jannes skånska dialekt och speciella humor…

De flesta har svårt att komma igång och lätt att lägga av. Janne förklarar i artikeln ”Klara motiv är nyckeln till framgång!” hur man tar sig förbi en temporär puckel och når sina mål:

Trots att alla vet att det är bra att träna, så har de flesta svårt att komma igång och lätt att lägga av. De hittar ständigt ett skäl att hoppa över träningen. Ja, kanske låter det bekant?

Du blir kanske inspirerad att börja ett nytt program för armarna, ryggen eller bröstet. Under en kort period känner du dig supermotiverad och brinner av energi. Men inom några dagar, eller i bästa fall några veckor, börjar din motivation att tryta.

Denna brist på fortsatt motivation kan underminera de mest seriösa målsättningar. Utan motivation och mål är det svårt att prestera bra. Alla har vi haft en stor skrivning i skolan framför oss. När börjar du att plugga? En månad i förväg? Knappast. En vecka i förväg? Tja, kanske. Dagarna innan – jovisst. Du måste ju! Ditt mål att klara skrivningen får dig plötsligt att prestera maximalt. Du tar dig helt enkelt tid – och tvingar dig själv att prestera – för att klara skrivningen. Men jag vill definiera motivation som ett sinnestillstånd som frigör fria, spontana tankar och känslor, inriktade på att åstadkomma ett visst mål.

Disciplin innebär att du håller samma motivation oberoende känslomässig påverkan. Hur kan du då utveckla motiverad disciplin för att nå dina mål i gymmet?

Jo, genom att anamma följande målplan för att uppnå dina mål, kan du hitta nyckeln.

Följ Janne Malmqvists råd!