Pröva Patrick Mongas proteinboostade omelett

Första svenska senior-EM-guldet sedan 1992!
Foto: Gym621

Fredagens EM-trupp fortsätter leverera – Patrick Monga tog hem guldet i Bodybuilding -100 kg! Här får du hans recept på en smarrig och proteinboostad omelett!

Kycklingomelett (1 Port)

  • 100 g kycklingfilé
  • 4 ägg
  • 1⁄2 röd paprika
  • 1⁄2 gul paprika
  • 1⁄2 msk olivolja n salt
  • peppar

Tillagning

  1. Skär kyckling och paprika i mindre bitar.
  2. Hetta upp en teflonpanna på hög värme och häll i olivoljan. Stek kycklingbitarna runt om så att de får stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme och genomstek kycklingen.
  3. Häll därefter i även paprikabitarna i pannan och krydda med salt och peppar.
  4. Vispa ihop äggen i en bunke och häll dem i stekpannan. Låt omeletten stekas i några minuter på medelvärme.
  5. När omeletten fått färg på undersidan viker du över ena halvan så att du får en halvinbakad omelett.
  6. Servera gärna kycklingomeletten tillsammans med en grönsallad.

Näringsinnehåll

  • 484 kcal
  • 51 g protein
  • 7 g kolhydrater
  • 28 g fett

Patrick om rätten

– Den här rätten passar att äta som mellanmål eller kvällsmål. Den är proteinrik och innehåller en del fett, mestadels från äggulorna. Går du på hårddiet kan du enkelt minska fettmängden i omeletten genom att plocka bort alla eller några av gulorna.

Texten ursprungligen publicerad i BODY 340. Foto: Johan Marklund.