Rekordförsök i nakenböj i norsk tv

I Norske Talenters säsongspremiär sommaren 2015 hade en av de som ställde upp i talangjakten en udda hobby. Einar B. Gilberg är i Norge känd som mannen som slår världsrekord i naken knäböj…

Foto: Nidarø Styrkeløftklubb

Norska Wikipedia vet mer:

Den 6. april 2010 var Einar med på TV-programmet Nordens herligste hvor han satte en verdensrekord i naken knebøy med 235 kg. Han har tidligere utført det samme stuntet med 230 kg den 23. desember 2008.

Se hela videon hos TV2.no.

Ålands Kraftsportsklubb berättar nostalgiskt om då en medlem gjorde en nakenböj:

På hösten 1993 var det inte mycket fart på det åländska kroglivet en vanlig fredag kväll. I ett försök att locka ut folk gjordes en satsning på ett nytt koncept under namnet ”G” i nattklubben Medleys lokaler (idag Alvas bar). I tidningsannonser för invigningen utlovades bland annat live musik, happy hours i baren, komik och inte minst Åländskt rekordförsök i knäböj.

Sent på kvällen stod stången lastad med 190kg i strålkastar ljuset på scenen och ingen i publiken fattade riktigt vad som skulle hända. In kommer Krille i bästa Rocky stil med musiken dunkande ur högtalarna iklädd en badrock och tar några varv på dansgolvet innan han går fram mot stången och drar av sej rocken. Under hade han som ni kan se inte så mycket… Till publikens vrål, applåder och gapskratt gjorde han sedan en djup och fin knäböj innan han lämnade scenen. Ett nytt åländskt (världs?) rekord i nakenböj var därmed ett faktum.