Tävla om biljetter till SSM 2015

Nu på lördag kommer prestationer i sex kraftprov framför tusentals åskådare avgöra vem som är starkast i Sverige. Tävlingen startar 13.00 vilket ger alla besökare en chans att njuta av utbudet på nöjesparken High Chaparral.

Sveriges bästa speaker (och BODYs medarbetare) Anders Axklo kommer göra detta till ett minnesvärt event!

Följ uppdateringarna på facebook-eventet, läs mer om High Chaparral på dess hemsida (nöjesparkens utbud gör att inträdet på 240 kr lätt är värt kostnaden! Barn under 100 cm går in gratis.) och titta tillbaks på årets kvaltävlingar hos MAXStyrka.se.

Grenarna kommer sätta de starkaste på prov:

  • Pressmedley – fyra otympliga objekt ska lyftas från marken och pressas över huvudet så fort som möjligt. Det är en 50 mm tjock axel på 130 kg, ett metallblock på cirka 105 kg, en järnstock på 150 kg och till sist en järnstock till på hela 165 kg!
  • Conans cirkel – En tung bom är fäst i en stolpe, den bommen ska lyftas upp i famnen och bäras så långt som möjligt. Bommen trycker på med nästan 300 kg i famnen.
  • Bilmarklyft för reps – De tävlande ska lyfta bakänden på en bil med hjälp av en järnställning så många gånger de kan. Vikten de lyfter är cirka 340 kg!
  • Keg toss – Sju öltunnor som väger mellan 18 och 25 kg ska kastas över en 450 cm hög ribba så snabbt som möjligt.
  • Medley – Denna gren består av två delmoment. Först ska ett 400 kg tungt ok bäras 15 meter, sedan ska en 136 kg tung natursten och ett metallblock som väger 105 kg förflyttas 10 meter och lastas upp på ett 120 cm högt podie.
  • Atlasstenar – Den klassiska strongman-grenen! Fem runda stenar som väger 120-200 kg ska lyftas upp på ett 130 cm högt podie så snabbt som det bara går!

Svara rätt på följande frågor, så är du med och tävlar om inträdesbiljett till High Chaparall: