Matlådor: Kenny Dahlström visar hur

BODY #374 – ute i butik nu!

Kenny Dahlström är Sveriges Kai Greene, hade någon sagt till mig innan jag träffade honom. Och visst, här finns en del likheter: båda är byggare med stark passion för sporten, med stort intresse för mental utveckling, filosofiska utsvävningar och framför allt fasta rutiner.

För Kenny har rutinerna blivit något av en livsmetod, något som håller hela kroppen och knoppen i topptrim, året runt. Vi följde med honom under en av hans återkommande matlagningssessioner och frågade om vad som driver honom i mat, träning och livet.

Mat för träning

Kenny berättar att han tidigt åt ganska bra men alldeles för lite, så mycket som 400 kcal kort varje dag, vilket till slut märktes. 

– Efter tre år hände liksom inte mer i min träning, säger han. Jag körde på men utvecklingen stannade av. Det är nog då som rutinerna satte sig. Jag menar, man läste ju att magister Rytter verkligen framhävde rutiner, men jag fattade först senare hur viktigt det var.

En positiv bieffekt av att träna blev att musklerna växte och kroppens form blev skarpare och skarpare. En dag bestämde sig Kenny för att ställa sig på scen, trots att det aldrig ingått i planerna. Sedan två år jobbar han med träning på heltid, efter att slutat som försäljningschef (och allt prat om marginaler och rapporter). Träning präglar nu både jobb och fritid.

I BODY #374 får du Kennys recept på Limelax med färskpotatis.