Vinn stjärnkockens nya bok!

Varje månad i BODY presenterar Jonas Lundgren ett spännande recept från sina resor i världen. Nu får du chans att vinna hans nya bok ”Jonas paleokök”.

Edit: Tävlingen är nu avslutad.

För att vinna hans nya bok ”Jonas paleokök” behöver du bara lägga upp din egen lagade exotiska världsmat med bild och recept, givetvis med bra råvaror à la BODY och skriva vilket land du inspirerats av.

Det bidrag som inspirerar redaktionen mest vinner ett ex av boken. Du är välkommen att bidra med fler recept i tävlingen som pågår till söndag 30 oktober. Lycka till! 

BODY Radio #201: Lyssna på Jonas – få bättre resultat!

BODYs nya leverantör av recept är ingen mindre än Jonas Lundgren. Varje månad bjuder han på recept som levererar!

Under en intensiv trekvart bombar värdarna stjärnkocken och träningsprofilen Jonas Lundgren med frågor. Svaren visar på djup insikt i vad som lägger grund för största delen av dina resultat – kosten!

BODY Radio #223: Träningsmat med Jonas Lundgren

BODYs favoritkock och kulinariska expert Jonas Lundgren om råvaror, träningsmat och en massa annat med värdarna!

P4 Extra: Stenåldersmat som passar dig som tränar

Kocken Jonas Lundgren har jobbat på stjärnrestauranger och tagit silver i Kock-VM. Nu har han släppt en kokbok om paleoköket.

Klicka för mer information
Stjärnkockens nordiska paleorecept för en enklare och godare vardag!

I USA är paleo sedan en tid tillbaka den allra hetaste dieten. Nu sprider sig kunskapen om den rena, naturliga maten med så många hälsovinster till Sverige. Här väljer du bra råvaror och lagar mat från grunden, mat som inte bara är bra mot en rad välfärdssjukdomar eftersom den återställer din kropps naturliga balans, utan också smakar som mat ska.

I stället för processade livsmedel och snabba kolhydrater i form av socker och gluten skapar du hälsosamma rätter av fisk, kyckling, skaldjur och kött; massor av grönsaker och rotfrukter, samt bär, nötter och nyttiga fetter. Back to the roots, helt enkelt – fast med Jonas Lundgrens moderna nordiska twist.

Med en kost som är naturligt fri från tillsatser, gluten och vitt socker – och istället är proppfull med vitaminer, mineraler och antioxidanter – ger du dig och din kropp den bästa möjligheten att vara pigg och frisk. Att kunna fungera i vardagen samt orka träna ordentligt. Eller bara ge dina barn de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

Boken innehåller cirka 80 recept med allt från frukostsmoothies och energigivande mellanmål till de bästa vegorecepten, paleo fastfood och gormet samt de allra godaste paleosåserna. Men framför allt enkel, nyttig vardagsmat för dig som bryr dig om din hälsa.

Boken innehåller också ett förord av hälsoprofilen Jonas Colting.

Om Jonas Lundgren

Jonas har under större delen av sin karriär arbetat utomlands på stjärnkrogar som The French Laundry i Kalifornien, The Square i London och Pierre Gagnaire i Paris. Efter drygt 10 år flyttade han hem till Sverige för att satsa på Bocuse d’Or, VM för kockar, där han 2009 vann silver. Han har drivit krog i Stockholm, först Restaurang Jonas på Kungsholmen och sedan Yolo i Djursholm. Vi känner även igen honom från TV4 där han är återkommande kock i Nyhetsmorgon, ofta med inriktning på just hälsosam mat. I augusti kommer han ut med sin kokbok Jonas paleokök (Bonnier Fakta).