Jonas Lundgren lagar mat: Vietnamesisk nudelsallad med räkor & tofu

Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn. Nu delar han med sig av det här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!

Du behöver: 

200 g glasnudlar

1 msk citronsaft

1 msk soya

0,5 dl olivolja

2 msk sesamolja 

1 msk korianderfrö

1 msk riven ingefära

1 tsk riven vitlök

1 tsk salt 

400 g broccoli

400 g räkor i lake

200 g tofu 

200 g blandsallad

Tillagning: 

1. Blötlägg nudlarna i hett vatten i cirka tre minuter. Häll sedan av vattnet och skölj kallt.

2. Rör samman citronsaft, soya, olivolja, sesamolja, korianderfrö, ingefära och vitlök till en koriandermarinad. Smaka av med salt.

3. Skär broccolin i mindre bitar och blanchera dem (se ”om rätten” ovan). Lyft sedan över i durkslag och låt dem rinna av. 

4. Blanda samman broccoli med koriandermarinaden och nudlarna.

5. Smaka av med lite salt. 

6. Låt räkorna rinna av och skär tofun i bitar.

7. Lägg nudelblandningen i djupa skålar och toppa med räkor, bitar av tofu och blandsallad.

 Näringsinnehåll/port

533 kcal

38 g protein

48 g kolhydrater

21 g fett

Energiprocent

29 E% protein

36 E% kolhydrater

35 E% fett