Nyfiken på att tävla i kroppsbyggning?

Som en naturlig följd av idogt karvande på gymmet blir många sugna på att låta resultatet bedömas på scen. Därför har BODY valt ut fem atleter som under åtta veckor, i varsin blogg, berättar om nedräkningen mot Sweden Grand Prix. Dags för dig som funderar på hur du själv skulle palla en satsning att vässa öronen lite extra alltså.

Tävling i kroppsbyggning och fitness växer år för år. En bidragande ordsak är tveklöst introduktionen av fler, mer lättillgängliga, dicipliner. Även tillgängligheten till gym och det faktum att långt fler nu än för tio år sedan vågar sig dit påverkar såklart utvecklingen. Muskler är det nya svarta, stark är det nya skinny. För varje person som inser att det är de själva, ingen annan, som äger beslutet om en ståtlig och välbyggd kropp ökar antalet drömmar om att ta steget upp på scenen och testa om man har det som krävs för att genomföra, kanske till och mer placera sig, på tävling.

Många vet precis vad de gör på gymmet efter år av tunga lyft och kontaktsökande, men vad innebär det att förbereda sig för tävling? Hur ser träningen ut, vad händer mer orken, vad ska man tänka på kring utrustningen och hur gör man för att bota den värsta hungern under ett tilltagande kaloriunderskott? 

Atleterna har svaren
I samarbete med Jan Tana Onsite TanMM Sports och vår bildbank har BODY efterlyst atleter som ville blogga om sina erfarenheter, känslor, farhågor och förhoppningar inför tävling. Att vi valde att göra det just inför Sweden Grand Prix var ingen slump. Förutom att erbjuda de atleter som placerar sig extra bra en sista möjlighet att bli uttagen till EM-truppen, här ävlingen i år fått status som PRO-qualifier. Därför räknade vi med att många vassa atleter med mycket muskelmassa och högt satta mål skulle höra av sig. För att kunna ge en så bra bild som möjligt av vad som krävs rörande optimering av träning och kost, behövde vi atleter med kunskap och erfarenhet för att kunna göra jämförelser. I ett fall valde vi dock medvetet att bortse från detta, då även helt färska iakttagelser och insikter är värdefulla för många.

Nedan följer en kort presentation av våra fem atleter i #SGPnedräkningen Följ dem under de kommande åtta veckorna i respektive blogg på BODY.se – Bli inte förvånad om du hittar inspiration och kunskap från annat håll än just i din diciplin.

Ställ din fråga
Under nedräkningens gång kommer vi följa atleterna och ställa frågor som vi lyfter. Ta därför chansen att ställa just de frågor du vill ha svar på, genom att maila dem till redax@body.se 

 

Följ Mats Ljungs blogg på BODY.se

Mats Ljung | Bodybuilding

Killen med mest massa och erfarenhet. Med inte mindre än 51 tävlingar i bagaget har Mats mängder med erfarenhet, inte minst av att representera Sverige utomlands. 
Besök Mats blogg

 

 

Följ Anna Norbergs blogg på BODY.se

Anna Norberg | Bodyfitness

Muskelknuttan som kör sitt femte tävlingsår i bodyfitness och med skräckblandad förtjusning ser fram emot att åter ställa sig på scenen. Känner du igen henne kan det vara från augustinumret av BODY 2017 där hon visade sina 5 specialare för bröstträning.
Följ Annas blogg

 

Följ Timmy Öhmans blogg på BODY.se

Timmy Flodén Öhman | Classic Bodybuilding

Körde tidigare Men´s Physique men har bytt upp en diciplin till CBB. Sticker inte under stol med att han har stora ambitioner och siktet satt på proffskortet.
Följ Timmys blogg

 

 

Följ Lisa Ivarssons blogg på BODY.se

Lisa Ivarsson | Bikini Fitness

Lisa har tidigare tävlat som junior, men i år kliver hon upp och kör första året som senior. En av hennes största drivkrafter är att se hur hennes fysik förändrats under uppbyggnaden sedan sist och innan SGP går hon upp i Better Bodies Challenge. I sin blogg redogör hon för hur hon förbereder sig fram till tävlingarna. 
Följ Lisas blogg

 

Följ Shenin Najads blogg på BODY.se

Shahin Daneshgari Nejad | Men´s Physique

Killen som drömmer om att representera Sverige i Europa. I bagaget har han ett guld på SM 2016 och ett brons från NM samma år. Som uppvärmning kör han en tävling i Grekland och en på Malta, under nedräkningen till Sweden Grand Prix. 
Följ Shahins blogg

 

Tack till våra sponsorer