FIBO 2018 – Laserstrålar, färgskimmer och back to basic

I helgen gick årets upplaga av FIBO, världens största träningsmässa, av stapeln. Kristian Sewén var på plats för Fitnessfestivalens räkning för att trendspana. Här visar han upp några godbitar för BODYs läsare.

FIBO är en jätteapparat som hålls i Köln, Tyskland, varje år. På en yta av tio mässhallar trängs över tusen utställare som vill visa upp sina produkter och nyheter inom hälsa och träning.

De övergripande trenderna var i år mer färg på klassisk utrustning och maskiner, samt mer individanpassat. Varför inte ha en egen skivstång på gymmet?

Programmerade ljussensorer växer sig starkare och hittar än mer användningsområden. Allt från intervallträning, grupp- och stationsträning till att anpassa hela gymnastiksalar, så att man sömlöst kan växla mellan idrotternas olika linjer i golvet, utan att de andra behöver synas.

Samtidigt som tekniken utvecklas likt ovan ser man tydligt att det också blir mer back to basic med både kroppsviktsbaserad träning samt viktskivslastade maskiner för de som vill kunna träna riktigt tungt på gymmet. Även klassiska maskiner och ställningar som man de senaste årtiondena kanske bara hittat på gamla styrkelyftslokaler har förfinats och presenterats på utställningen.

På konsumentdelen av mässan har Ninja Warrior, kampsport och vattenträning fått mer utrymme. Annars är det även här mest basprodukterna, med nya spännande smaker, som går varma. I montrarna svärmar det med besökare som vill provsmaka och träffa alla atleter och profiler som representerar de olika varumärkena.

Personliga stänger på FIBO mässan

Personliga stänger i ett utförande som är ”du” kanske kan förmå dig att slänga upp några kilon extra?

Hardcore med ambition på FIBO

VI förutsätter att Maria ”Diva” Ahlberg har lagt en beställning på den här roddmaskinen redan.

Utrustning anpassad för tjejer var stort i år på FIBO

Träning för tjejer hade stort fokus på årets utställning. Både övnings- och färgval. Gym80 hade en hel linje med rosa maskiner.

Gymnastiksalar behöver inte mycket utrymme när olika användningsområden aktiveras vid olika tillfällen. 

Träning med lysdioder tränar inte minst reaktionsförmågan. 

”Asballa maskiner. Bästa löpbandet jag testat” menar Kristian. 

En fartfylld helg med många nya intryck och väldigt mycket inspiration som vi lyfter med oss i arbetet mot Fitnessfestivalen

till sist, en redaktionell anmärkning:

Filmen nedan skickade Kristian inte över till oss med resten av grejerna. Den lånade vi från instagramkontot för @fitnessfestivalen Vi kan aldrig tro att han utelämnade den med flit. 

Mer info: 
FIBO
Fitnessfestivalen