Allt är process!

Välkommen ombord nästa fas i tidningen BODYs rika historia! I din hand håller du summan av det vår konstellation tycker varit det bästa i den gamla BODY, vad vi uppfattat att den hårda kärnan BODY-läsare önskar sig, samt våra egna visioner av vad en bra bodybuilding- och fitnesstidning bör vara. Du kommer att känna igen flera av tidningens viktigaste bitar och medarbetare sedan gammalt, men vi hoppas även att du ska uppskatta vår nya twist på innehåll och utseende. 

En tidning som BODY blir aldrig färdig, dess liv är en process. Den dag vi serverar en BODY som är hundra procent perfekt är samma dag tidningens möjlighet att utvecklas är slut. Om det vore möjligt skulle vi knappast uppleva resultatet som perfekt, snarare vore det en återvändsgränd. Träning och fysikförbättring är också först och främst en process. 

Visst är det viktigt med mål, det har de flesta av oss. Det blir ingen resa om vi inte har ett mål. Men målen i sig är ofta illusioner. Vad är en ”perfekt” kropp värd jämfört med glöden och tillfredsställelsen i kontinuerlig utveckling och förbättring? Målen finns bara till för att hålla processen igång. 

Låter det klyschigt? Att ha en process, ett mission, är ett fundamentalt mänskligt behov. Människan är ett uttryck för miljoner år av evolution som fortgår än i dag, just nu, med oförminskad styrka och hastighet. Om vi inte hittar en väg till kontinuerlig utveckling, raffinering och expansion i vår vardag hamnar vi i konflikt med vårt livs mest fundamentala villkor – vår process. 

Ta en titt på dig själv i spegeln. Kan du vara tacksam över just det där som just du vill förändra på din kropp? Manstuttar, putmage, spinkiga axlar, platt rumpa, löjeväckande bänkpressmax. Uppskatta det! Det representerar accesspunkter till det bästa och mest fundamentala i ditt liv, din process. Möjligheter för dig att utvecklas och förbättras.  

Nu kör vi!

ANDERS ERIKSSON
CHEFREDAKTÖR

Anders Eriksson, Chefredaktör BODY Magazine