BODY nr 2/2018 äntligen här

Första numret av BODY efter ägarbytet är här. Häng med när vi i nya redaktionen reser tillbaka till framtiden och uppdaterar tidningens utseende och innehåll samtidigt som vi söker oss tillbaka till ursprunget. 100 sidor fullmatade med fysikförbättring, kroppsbyggning, träning, tävling och gymlivsstil.

Ledare: Allt är process. Livsdisciplinen som kallas fysisk kultur.

Nya numret av BODY finns nu i en butik nära dig. I innehållet finner du bland annat:

BODYs majutgåva finns nu i en butik nära dig. Axplock ur innehållet:

  • En ny sorts damatlet: Angelica Enberg har det kompletta paketet
  • Lista: 8 livsviktiga livsstilshacks som håller dig på banan när vardagen tränger sig på
  • Träning: Så åstadkommer förre svenska mästaren i Bodybuilding, Mikael Hancic, maximalt pump
  • Christofer Nober: Och den hårda sanningen om professionell bodybuilding
  • 200 kg i knäböj: Vi checkar in med styrkelyftsfenomenet Bella Von Weissenberg
  • Nutrition: Sulforafan och myostatinhämning – grönsaken som lossar handbromsen från ditt muskelbygge
  • Better Bodies Challenge: vi utvecklar tävlingsreportagen och välkomnar nya grenen Wellness Fitness

På omslaget: Christofer Nober. Omslagsfotograf är Seth Janson.

BODY Magazine nummer 2 2018

Sid 15: I korthet. Vi blandar och ger med nyheter och aktuell forskning. Vad krävdes för att en 72-kilostjej från Göteborg skulle ta 200 kilo i knäböj? Vilket vanligt mineraltillskott raderar ut de negativa effekterna av sömnbrist? Och varför ska du egentligen sola helnaken i sommar?

Sid 23: Produkter vi gillar. Dorian Yates, ”The Shadow” var en av tidernas mest inflytelserika bodybuilders. Ensam i sitt källargym i det gråmulna Birmingham lade Yates en helt ny ribba för muskelmassa och hårdhet. Hans nya självbiografi har just landat.

Sid 24: Samtal med Christofer Nober. Drivkrafterna, uppoffringarna, riskerna och belöningarna. Sveriges bäste amatör släpper loss mitt under karriärens hårdaste tävlingsförberedelser, satsningen som ska ta honom till proffsscenen en gång för alla.

Sid 40: Tips. Hur maximerar vi våra förutsättningar att följa planen för en bättre fysik, även när vi inte har tid? Vardagens måstelista kan ta knäcken på den ambitiösaste satsning. Här är åtgärderna som garderar.

Sid 50: Träning. Bläddra till detta uppslag om du tror dambyggningen är antingen död och försvunnen eller reducerad till en skönhetstävling där muskelmassan hamnat i baksätet. Så här byggde Angelica Enberg en elitöverkropp.

Sid 62: Tävling. Fredrik Age synar Better Bodies Challenge och kommenterar atleterna och deras fysiker. Kanske är det ett fåtal av oss som tränar på gym som någonsin kommer att tävla, men det är i förberedelserna för scenen som metoderna för fysikförbättring slipas och uppdateras till sitt yttersta.

Sid 78: Fem specialare. Pumpkänsla är en av målsättningarna med den träningsstil som betonar mind-muscle-connection. Bättre än sex tyckte Arnold, inte undra på att mannen blev en av världshistoriens främsta. Mikael Hancic visar dig hur.

Sid 90: Nutrition. Visste du att en genetisk betingad brist på proteinet myostatin får råttor att utveckla dubbelt så stor muskelmassa som sina normala artsfränder? De bär för små linnen till och med på vintern! Läs om grönsaken som hämmar myostatinet på naturlig väg!

Alltid i BODY:

Förbundsordföranden har ordet. Svenska Kroppskulturförbundet meddelar oss vad som är på såväl tapet som horisont.

Vetenskap. De senaste forskningsrönen kring styrka, muskler, fettförbränning, prestationsförmåga, beteende och välmående.

Experterna: Abbe Benaouda (styrketräning), Helene Ahlson (tävling), Anki Sundin (Nutrition), Robin Anzengruber (Rehab och Prehab) tänker till i klassiskt fråga-svarformat.