Checklista inför midsommar –så tacklar du helgens firande!

Midsommarfirande bjuder på ett minfält för den som kämpar med diet. Men en hel del av det traditionella midsommarfirandet behöver inte vara något större problem.

Maten 

  • Mat är inte farligt för dina resultat. En kväll av överätande kommer inte att sabba din kropp det minsta om du bara återvänder till din plan direkt nästa dag. 

  • Du kan ta dig igenom midsommarbordet utan snedsteg genom att helt enkelt sikta på köttet, fisken, grönsakerna och jordgubbarna. Undvik såserna, sockret och överdrivet stora portioner. 

  • Du kan praktisera intermittent fasta och helt enkelt angripa midsommarmaten fullt ut men begränsa skadeverkningarna genom att låta det vara din enda måltid det dygnet.

     

Alkoholen 

  • Den största risken med en kväll blöt av alkohol är risken för våld, olyckor och bristande omdöme. Så håll det sociala drickandet innanför konservativa ramar, och var rädd om dig i helgen.  

  • Cider, öl, vin, drinkar och groggar innehåller en hel del kolhydrater och extra energi medan klar sprit är det magrare alternativet. 

  • Drick mycket vatten och ät normalt under kvällen och morgonen för att motverka bakfylleeffekter av uttorkning och felaktig vätskebalans.

Disciplinen 

Var beredd på att din eventuella disciplin med dieten kommer att provocera de som inte gjort samma val. Vi på BODY-redaktionen ber dig inte skippa midsommarfirandet bara för att minutiöst hålla dig till en detaljstyrd dietplan. Men har du bestämt dig för att inte vika dig en centimeter så stå på dig och låt ingen pressa dig till något annat. Det är din kropp, dina val. Nästa år kommer du att vara lite större, lite hårdare, lite snyggare. Var kommer den som försöker förlöjliga dig för dina ambitioner och din disciplin att vara?

Glad midsommar önskar vi på redaktionen!