Utveckling är min snuttefilt

BODY:s chefredaktör Anders Eriksson i nya ledaren

Tvivel är en naturlig del av varje fungerande kvalitetssäkringsfunktion. Den som aldrig stannar upp framför sin egen spegelbild och häpnar över det ologiska i sin dagliga verksamhet sover. Lever ut sina dagar på autopilot.

Tvärstrimmade glutéer? Brukar jag ibland fråga mig. Sprängande sillisar och strokeframkallande PR-försök? Vad är meningen? När självsaneringen är avklarad är jag renad och redo för en ny period av träning, diet och arbete med pånyttfödd entusiasm. Rent objektivt är det meningslöst att värdera olika aktiviteter. Den ene bestiger ett berg, den andre sparkar en boll mellan stolpar. En tredje vässar fram de horisontella ränderna på rumpan. Men the struggle is real, vad du än ger dig på. Tiden och energin du lägger in, disciplinen och ödmjukheten som mognar i takt med ansträngningarna och de oundvikliga motgångarna. Utvecklingsprocessen tar dig ständigt vidare. Så länge du inte ger upp, stagnerar eller viker dig för utmaningarna är du på väg dit du ska. Är du exakt där du ska vara.

Nästa år vid den här tiden kommer vi som ger järnet varje dag att vara lite större, lite starkare, lite hårdare, lite svårare att knäcka, lite smartare och mer självsäkra, lite mer ödmjuka och benägna till självinsikt än vad vi är just nu.

Vill du vara med?

Här prenumererar du!