Fixa bröstryggen snabbt!

 

Bättre hållning, mindre stelhet och värk, biffigare överkropp och nya personbästa i bänk och press. Stefan Waltersson visar övningen du behöver.

 

Den här övningen hjälper dig att bli starkare i bål och bröstrygg, vilket gör att du kan hantera större vikter när du pressar över huvudet. Det i sin tur kommer hjälpa dig bygga mycket köttigare axlar! Många som tränar axelpress lutar kroppen bakåt, och lägger belastningen på ländryggen samtidigt som de pressar upp vikten snett framåt som en lutad bänkpress. Det kanske känns häftigt, men det ger inte så mycket för muskeltillväxten.

Om du kan bli stark i bål, bröstrygg och baksida axlar så kommer du automatiskt få ett bättre pressläge, du kommer att kunna hantera större vikter i dina axelpressar och då givetvis bygga mer muskler! Man kan också säga att övningen är rent preventiv, eftersom den prickar och stärker upp de muskler som majoriteten är för svaga i och på så vis hjälper dig att spara axlarna.

Det är lätt att bara lägga fokus på den muskeln som man har för avsikt att träna, men eftersom en kedja aldrig blir starkare än den svagaste länken kommer muskeln du har för avsikt att träna aldrig utvecklas mer än den svagaste länken tillåter. Vill du tillåta dina axlar att växa mer och bli starkare så måste du ta hänsyn till de svaga länkarna. Om du provar den här övningen och tycker den var jättelätt, då behöver du inte göra den igen. Men om du provar den och tycker det är pinsamt att du knappt kan ha några vikter på, då är det receptet för att bygga större axlar på sikt!

 

1. Tränar stabiliserande muskler för att prickskjuta din target-muscle ännu bättre!

2. Axlarna lär sig att arbeta med rätt synergister.

3. Du tränar bort kompensationsmönstret om du har en dålig axelpress.

4. Övningen hjälper till att förebygga eventuella skador du riskerar att drabbas av.

5. Du kommer bli sjukt mycket starkare i alla pressar över huvudet!