Sewén i monsteravsnitt av BODY Radio

I BODY Radios längsta avsnitt någonsin berättar Kristian Sewén om sin ambitiösa satsning mot att tävla i SM i Athletic Fitness och SM i Klassisk Styrkelyft – med en veckas mellanrum. Det pratas också proteinpannkakor, krånglade hamstrings och radioansikten.

  • 00:14:15 – Värdarnas introduktion av veckans gäst
  • 00:15:16 – Samtalet med Kristian Sewén börjar
  • 01:09:50 – Eftersnack med värdarna

 
Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Kristian Sewén är meriterat Athletic Fitness-, och styrkelyftstävlande, och en riktig inspirationskälla när det kommer till inte minst träning. Lär mer om hans ofta galna men garanterat tuffa upptåg i hans BODY.se-blogg.

Artikeln Snabb, listig och stark: Möt den nyblivna SM-ettan Kristian Sewén! från BODYs decemberutgåva 2009 finns dessutom att läsa online: 

Kristian Sewén, från Stockholm, är mycket riktigt vad jag kallar en riktig atlet. Han har vid två tillfällen varit nära seger på SM i Athletic Fitness, men kunde först vid 2009 års SM-tävlingar, som var Kristians tredje försök bland Sverige-eliten, ta sitt efterlängtade SM-guld. Kristians bakgrund inom fitness är nog mer amerikansk än svensk. Han började nämligen styrketräna för att bli bättre som amerikansk fotbollsspelare. 

Kristians närmaste tävling är Athletic Fitness-SM nu på lördag:

Lördagen den 13 augusti arrangeras SM i Athletic Fitness 2011 på värmländska Karlstads största konferens- och semesterhotell: Best Western Gustaf Fröding. Samtidigt med AF-SM arrangeras också SM-kvalificerande tävlingar i Bodybuilding, Body Fitness och Classic Bodybuilding.

Veckan efter är det dags för Kristian att delta i SM i Klassisk Styrkelyft som avgörs i Lund. För att läsa mer om detta SM (det första i Klassisk Styrkelyft någonsin!) och RM i Klassisk Bänkpress (hela 192 personer anmälda!), besök SM-hemsidan som arrangören Lunds TK har satt upp:

Förra årets RM i klassisk styrkelyft får SM-status från och med i år och Lunds TK har fått äran att arrangera detta SM. I samband med denna tävling kommer även ett RM i klassisk bänkpress hållas. 

Tävlingarna kommer att hållas i A-hallen på Bollhuset i Lund. Hallen ligger i direkt anslutning till Lunds TKs träningslokal. Datumen för tävlingarna är 19-21 augusti varav två dagar styrkelyft och en dag bänkpress.

På forumet Kolozzeum har tävlingarna en egen väluppdaterad tråd

Du som blir inspirerad och vill prova på styrkelyft kan hos Svenska Styrkelyftförbundet hitta föreningar som aktivt sysslar med nybörjarträning.

Se videoklipp från Kristians och hans kompisars träningspass på YouTube!