Power på BODY Radio!

Foto: Seth Janson

Patrik Andersson på STK i Sundbyberg

BODY Radio gästas denna vecka av lyftkranen från Kalmar och Deadlift Jesus – även kända som Erik Gunhamn och Patrik Andersson. Med Sveriges två marklyftskungar på plats snackas det givetvis en del marklyft, men också SM och hur man ska tänka för att maximera sin potential över den aktiva karriären. Ett tungt avsnitt!

Hållpunkter i BODY Radio avsnitt 63:

  • 00:07:51 – Värdarnas introduktion av veckans gäster
  • 00:09:46 – Samtal med Erik Gunhamn
  • 00:30:44 – Samtal med Patrik Andersson
  • 01:12:03 – Eftersnack med värdarna

 
Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Patrik har tidigare deltagit på BODY Radio:

I veckans avsnitt av BODY Radio kommer Patrik Andersson – svensk rekordhållare i marklyft och notorisk forumhuligan – på besök och tar på sig magisterhatten. Vi får naturligtvis lära oss det mesta om marklyft, men också om skillnaden mellan dopade och rena atleter, om klassiskt styrkelyft, och om vikten av att mäta sin progression – oavsett om man är lyftare eller byggare. Dessutom avslöjar Patrik att han från början mest var intresserad av att stå i tangakallingar på en scen, och passar också på att dela ut en känga eller två till BODY med glimten i ögat.

Ni som har Android- och iOS-appen för BODY Radio (den senare nyligen uppdaterad med ett par efterlängtade funktioner såsom stöd för bakgrundsspelning och iPad) får ett PDF-dokument med tips om hur du förbättrar dina marklyft från Mr Andersson. I Patriks artikel – som  publicerades i BODY 326 – tar han bland annat upp rörelsen, teknikförbättring, greppet, fotställningen, knäposition, träningen och ger exempel på träningsprogram:

Patrik Andersson är känd som Deadlift Jesus av en anledning: Han är innehavare av det svenska rekordet i marklyft i klass +120 kilo. Nu delar han med sig av sina bästa tips!

Med BODY Radio-appen medföljer en artikel om marklyft av Patrik Andersson.