Alströmerpokalen: Inregistreringen avklarad

I morgon, lördag den 15:e juni, går Sveriges enda renodlade nybörjartävling av stapeln. Torbjörn Mark rapporterar från inregistreringen.

 

Fanny Lindblom här tillsammans med sin coach Fredrik Boson. Fanny skall tävla i Wellness Fitness. På frågan om varför just denna klass, säger hon att hennes fysik med lite bredare axlar och höfter passar Wellness. En klass som hon vill satsa på inför framtiden.
Själva inregistreringen görs här på ett alldeles unikt sätt mot andra tävlingar, du anger din längd eller vikt, visar upp din tävlingsdräkt och betalar så är allt klart. Sedan delas de tävlande in i lång, mellan eller kort. Du får inte dubblera vilket tillåst på de flesta andra tävlingar.
Många har stora förhoppningar inför morgondagen och vi kan nog tycka att några har befogenhet för det.
Något som också slår oss vid inregistreringen är att det är så många juniorer i startfältet, verkligen roligt.

 

Korta och långa juniorer, ja det är så klassindelningen ser ut. Var man sätter gränsen vet vi först efter att alla registrerat in. Man försöker fördela deltagarna så att klasserna har ungefär lika många tävlande.

 

En med stora förhoppningar är Melvin Hallström från Stockholm som tävlar i Classic Physique.

 

Alla som tävlar i Classic Physique fick en lektion i obligatoriska poseringar och lite till. Till exempel kommer vi att få se många krabbor i morgon som blir en obligatorisk posering. Arne Lundell visade hur det skall gå till.

 

Om du inte visste vad en krabba är så visar de här två grabbarna hur det skall gå till. Är du på Potatisfestivalen i morgon så be om lite poseringsträning. De hjälper gärna till samtidigt som de håller ordning på alla besökare.