Amerikanska poliser i steroidhärva

Poliser i tio olika stater står anklagade för anvädning och försäljning av anabola steroider

Som ny på jobbet ville konstapel Chris Holden göra allt som stod i hans makt för att skydda sig själv. Han var extra nervös efter att ha hört historier om en polis som blivit ihjälskjuten när en brottsling tog hans vapen ifrån honom. Så han började bygga upp sin fysik med hjälp av steroider. Nu är Holden en av många poliser som blivit av med jobbet efter att ha blivit anklagade för att sälja eller bruka steroider.

Många poliser rapporteras anse steroider vara ett bra alternativ för att skaffa sig en imponerande fysik som kan hjälpa till att undvika en eventuell konflikt eller till och med rädda deras liv i en kamp på liv och död.

”Den allmänna inställningen är att stor är bättre än liten, tuff bättre än svag” säger Gene Sanders, före detta polis som nu jobbat som polis-psykolog i femton år.

Problemet är bara att steroider, förutom att ha allvarliga hälsokonsekvenser, också kan leda till okontrollerbar aggression, så kallad ’roid rage. Detta är naturligtvis extra allvarligt för en anställd inom ordningsmakten.

Källa: AP