Instagram – En bild säger tyvärr inte hela sanningen

Med risk för att låta äldre än vad jag egentligen är så finns det troligtvis väldigt delade åsikter om hur livet såg ut innan fenomenet Instagram kom med i bilden. Låt oss säga att det var en tid när det faktiskt var okej att inte vara intressant 365 dagar om dygnet, att få vara sig själv som den människa med både styrkor likväl brister som vi alla gör oss skyldiga till. En tid när det fortfarande var okej att vara Offseason utan risken för att inte bli bortglömd och smälta in i mängden, likväl en tid när hetsätandet inte var ett faktum på ätardagarna och man inte var tvungen att äta minst 1 B&J varje helg för att inte framstå som onormal.

Självklart så är inte Instagram något som bara ökat trycket för att följa strömmen utan även en kanal för att hålla kontakten med sina jämnlikar runt omkring i landet och även utanför. Ett sätt att hela tiden uppmärksamma varandra om att man inte är ensam på sin resa mot det uppsatta målet eller drömmen som för stunden kan verka ligga alldeles för långt utom räckhåll för att inom en snar framtid kunna uppfylla. Att man kan uppmärksamma varandra om att vi inte är mer än människor i grund och botten som likväl alla andra har sina dåliga dagar.

Det enda som tyvärr är en bitter sanning är att majoriteten utav, bland annat och inte enbart, de mer uppmärksammade profilerna på Instagram inte återspeglar en rättvis bild utav någons vardag utan snarare ett önskemål om hur man faktiskt skulle vilja att det skulle vara. Att man visar sina bästa sidor utåt för att inte på något sätt antyda att man är precis som alla andra och på grund av det inte skulle kunna vara en inspirationskälla. Idag behöver man nödvändigtvis heller inte ens prestera bra på tävlingar, även om det helt klart inte är någon nackdel, för att bli uppmärksammad och starta samarbeten med div företag utav träningsrelaterade produkter för att minska trycket på plånboken en aning.

Jag vet dock inget koncept som har varit hållbart i all evighet utan likväl som allt annat så kommer det att komma en vacker dag då folk inte längre behöver äta sin mat kall, gå på toa utan att använda toan och personligen så kommer jag att slippa tömma min mobil på bilder med jämna mellanrum i jakt på den perfekta selfien. När den dagen kommer, såvida den inte ersätts utav något annat, så kommer vi att inse att vi klarade oss minst lika bra, om inte bättre, tiden innan Instagram kom till världen. Det viktigaste man bör tänka på gott folk är att sträva efter att göra allt för att inte vara någon på Instagram som man inte är i verkligheten.

/ Isak den helt vanliga gymråttan

2016-04-10_17.13.23.jpg