Alla har vi börjat någonstans

20158171584259201157461_sbig.jpg

5 år mellan bilderna

Det är många som tycker att motivationen är något av det svåraste när det handlar om att förändra någonting. Många som tycker att dem misslyckas med det som dom försöker med är att dom tappar motivationen för dem tycker att resultaten inte kommer så fort som dom vill och istället för att fortsätta kämpa och sätta delmål så ger man upp helt och hållet och hamnar tillbaka på ruta ett där man började. Många som frågar mig undrar just över hur jag lyckas hålla glädjen och motivationen varje dag och inte sluta. Att äta kosten som jag väljer att äta och att träna så som jag gör. Men det är just det som får mig att motivera mig själv. Jag vet att om jag inte gör det så kommer det inte heller ta mig mot mitt mål, närmare dit jag vill komma. Däremot så vet jag att om jag istället äter eller tränar för att komma närmare det jag drömmer om, motiverar jag hela tiden mig till att fortsätta. Pressa en sista repetition eller istället för att äta den mindre bra maten så äter jag mat med kvalité, som gynnar min utveckling och då även bygger min upp min kropp just så, med kvalité.

Alla har någon gång börjat. Ingen föddes vältränad och ingen föddes jättestark. Alla som har kommit dit till den punkten har från dag ett jobbat hårt för att komma dit. Ett motto som jag ofta tänker och brukar säga till en del klienter är att ”vill du har något du inte har, krävs det också att du gör något du inte gjort”. Just den frasen är så sann, och går att tänka in i så många olika situation. Alla har någon gång varit nybörjare i gymmet, och ovana och många gånger osäkra. Men övning ger färdighet och så länge man aldrig ger upp utan fortsätter att kämpa trots att det inte alltid är en dans på rosor så kommer man en dag komma till den punkten då man kan titta tillbaka och verkligen känna sig stolt för hur långt man har tagit sig. Alla har olika utgångspunkter och olika mål, men oavsett så har alla en gång börjat. Och man kan aldrig komma i mål, förrän man börjar. Det är tänkvärt!

Jag själv motiveras alltid väldigt mycket av att jag just skall tävla, oavsett vem jag möter så handlar det varje dag, varje set och varje reps fram tills tävlingen att verkligen göra mitt bästa! Jag är inte klar förrän jag har gjort mina repitioner och mina övningar. Oavsett om jag är så otroligt slut och att det känns som att man inte orkar mer, klarar alltid kroppen så otroligt mycket mer! Huvudet säger ifrån så mykcet tidigare och då gäller det att inte lyssna på huvudet utan istället koppla in viljan och bara ge allt, ge 200%! Jag skall veta när jag går upp på scen att jag verkligen har gjort exakt EXAKT allt jag kunnat för att prestera så bra jag bara kunnat hela vägen! Detta är enbart för mig själv, för oavsett placering i tävlingen så har jag gett allt jag kunnat från start till mål och levererar det allra bästa jag har kunnat skapa av mig själv!

Det är det här som motiverar mig många gånger och tack vare det så har jag också kunnat göra den förändringen jag har åstadkommit hittills. Min vikt har varit både för hög och för låg men där jag är nu, och så långt som jag har kommit idag, får mig att motiveras till att jobba ännu hårdare för att komma ännu längre. Vill man bara tillräckligt mycket så kommer man också att klara det. Tvivla aldrig på er själva, var stolta och titta tillbaka var ni började! Än så länge har jag kommit en lång bit, men biten kommer bli ännu större och resan har bara börjat!

Kram och Puss

från Jenny