Ta hand om din kropp

Gårdagens benpass var ett riktigt tungt pass men Som sagt så är alla dagar olika tunga i kroppen och igår ville huvudet så mycket men kroppen svettades som aldrig och ville hem. Som jag skrev i mitt förra inlägg så är det just då som man inte skall ge upp och när jag var klar var jag så nöjd! Hade det varit lätt alla gånger hade det inte heller varit lika roligt för då hade det inte varit någon utmaning.

Jag har rätt mycket problem med att jag är sned och har problem med rygg och bäcken vilket gör att detta tyvärr vill gå ut överpassen, då jag blir tröttare i musklerna även blir betydligt värre i min snedhet. Däremot har jag insett att detta på många plan faktiskt gör mig bättre och utvecklar mig väldigt mycket. Då menar jag inte muskulärt utan att det utvecklar mig och mina övningar då jag hela tiden ställs för utmaningar att kunna hitta andra lösningar och vägar för att ta mig omkring problemet. Vissa övningar fungerar verkligen inte alls bra för mig i dagsläget och tekniken blir då lidande. Detta är något av det sista jag vill därför försöker jag lära mig nya övningar, andra vinklar,hjälpmedel och tekniker som kan underlätta i min träning och ändå ge mig samma eller liknande effekt av dem övningar som egentligen stod på schemat. Istället för att varje pass bli frustrerad och göra mig arg för att hindras av detta letar jag numera innan passet upp alternativa övningar som passar mig bättre för tillfället efter hur förutsättningarna är nu! Kroppen reagerar trots allt på dieten och offseason märker jag det inte lika tydligt som jag gör nu, när kroppen är under större påfrestningar och mer stressad tillvaro än under offseason. Men allt går om man vill, som sagt så lär jag mig mycket och får se det som en utmaning som jag kan ta lärdom av längre fram!

Morgonen idag blev ett besök hos min kiropraktor igen, som jag träffar varje vecka för att underhålla och hålla mig till rätta. Något jag tycker är väldigt viktigt är att ta hand som sin kropp och investera i saker som gynnar kroppen och utveckling. Fram tills tävlingarna är kiropraktiken för mig endast underhåll och allting kommer ordna upp sig längre fram på offseason. Fram tills dess tar jag hand om kroppen på bästa möjliga vis så gott jag kan för att kunna leverera så bra det bara går. Men det är otroligt tacksamt och värt varenda gång hos kiropraktorn. Träningen har tagits till en helt annan nivå och kontakten jag har på passen efter besöken är underbara!

Jag hittade bl.a. en ny övning, utfall i hacksquatten som blev en riktig favorit direkt. Jag har känt av snedheten väldigt mycket i smithmaskinen så denna var en variant som verkligen var klockren! Film på övningen finns på min Instagram!

201581813352224501157461_sbig.jpg

Dagens form! Ikväll blir det axlar, armar, mage och vader på schemat! Jag är så GRYMT laddad och det kommer bli ett galet pass!

Kram och Puss

från Jenny