JSM 2015

Måndag och tillbaka efter en väldigt händelserik helg i Alingsås! Vi begav oss iväg fredag eftermiddag och mot hotellet för att checka in. Spraytan och inregistrering skulle göras fredag kväll innan lugnet kunde infinna sig på hotellrummet! Så roligt att få träffa alla duktiga atleter som alla har sina resor i bagaget väl på plats på JSM.

Lördagen började med smink som jag gjorde själv denna gången. Jättenöjd blev jag och det var faktiskt väldigt roligt och givande att göra det själv, ännu en ny lärdom! Matlådan med till hotellfrukosten som i mitt fall innehöll sötpotatis och lövbiff, annorlunda frukost när jag satt kring alla i matsalen där det gräddades våfflor! Håret och en sista spraytan fixades innan vi var redo att för backstage! Väldigt mycket folk är det alltid på tävlingar och det är ofta väldigt trångt med mycket grejer och många tävlande som ligger i alla hörn och tuggar riskakor med fötterna i högläge!

17 tjejer var vi i min klass som skulle upp på scen och bedömas samtidigt. Trots otroligt många duktiga atleter, stor arena och publik var jag inte nervös innan. Det enda man kan göra är att visa upp sin bästa sida och göra sitt bästa, och därefter är det upp till juryn att bedöma efter sina regler. Tyvärr stannade jag på en placering som inte alls var det jag hade hoppats på, utan kom dessvärre upp i sista callouten vilket innebär att det inte blev någon finalplats. Trots detta steg jag av scenen med ett leende på läpparna för glädjen till att stå på scen är fantastisk och känslan är magisk. Av någon anledning kände jag mig inte heller ledsen efteråt, utan kände mer att jag ville veta bedömningen av domarna och höra deras åsikt. Mycket tankar snurrade i huvudet och oavsett placering gjorde jag mitt bästa och har gett 110% hela vägen. Självklart siktar man alltid mot toppen och mot guldet, så en sämre placering så blir alltid en besvikelse. Jag kontaktade dock domarna efter tävlingarna, för jag kände att jag verkligen ville ta reda på deras åsikt. Mitt fall hängde helt enligt dem på att jag var alldeles för hård vilket inte platsar i bikini. Jag hade för mycket linjer på ben, mage etc som gjorde att jag blev för hård och fick inte fram det mjuka utseendet och fysiken som är kriterierna för bikinifitness. Det gav mig så mycket att prata med domarna och det fick mig att helt tänka om, och känna att jag måste ändra min fysik och min hårdhet för att kunna placera mig bättre. Alltså inget negativt, utan att ta åt sig kritiken och jobba för det för att utvecklas och förbättras, det är det som gör sporten till en ständig utmaning och det är det som jag älskar, att alltid kunna utmana mig!

Mat var det som gällde efter tävlingarna och allting smakar väldigt gott! Kvällen avslutades på det allra bästa sättet på Wild West i Halmstad, med en Bisonburgare med min andra halva och stora kärlek i livet. Han finns för mig i alla lägen och stöttar mig i allt jag gör. Glöm inte bort dem som betyder mest här i livet, dem som tror på er och dem som finns där oavsett vad som händer. Sist men inte minst blev det en nygjord blåbärspaj med vaniljsås, fantastisk kväll med fantastiskt sällskap och god mat! En helg som har gett mig så mycket lärdom, nya upplevelser och många nya intryck och oavsett placering en helg jag aldrig kommer glömma!

Fler bilder kommer i ett annat inlägg. Nu siktar jag framåt med nya mål och en fysik som skall platsa bättre i Bikini fitness till nästa tävling!

Måndag och en ny vecka, jobba för era drömmar och Tro på er själva. Be Proud.

Styrkekramar från Jenny

20159141355185521157461_sbig.jpg
20159141355162101157461_sbig.jpg
20159141372796501157461_sbig.jpg
20159141385853501157461_sbig.jpg