LÖRDAG!!

Sa ju att jag skulle beskriva hur våra lördagar (höjardagar) ser ut så här kommer det!

Igår var lite speciellt för det var ju Arnolds Sports festival och vi hade ju Samir på scen och det ville jag inte missa! Så jag var uppe från 00:30 ungefär och frugan kom väl upp vid 2:30! Förbedömning hade vi ju redan sett på fredag kväll så det var finaldax! Sjukt spännande! Samir tog dessutom en tredjeplats och slog en av mina stora favoriter David Henry och the Bostonmass José Raymond! SÅ JÄKLA GRYMT GJORT!!!

Utöver det så började dagen som våra lördagar brukar. Eftersom vi båda alltid är uppe innan kl 04 på vardagar så brukar lördagar inte vara något undantag!

Det inleddes med vår klassiska lördagspwo! Riskakor (som denna gång var utbytta till majskakor med chia och havssalt) Ny favorit med Nutella, jordnötssmör och mosad banan! Idag blev det även Mm Sports pwo vikingpower https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Prestations
hojare/Pre-Workout-PWO/Viking-Power.html

En av mina favoritpwos.

DSC_6870.JPG

Obligatorisk lördagspwo innan benpass!

Efter det väntar gymmet och ett benpass! Veckans tuffaste pass

DSC_6874.JPG

Alltid gröt med Body Science bananchoklad whey på! Men det lyxas till med massa färska bär, frukt och nötter! Äggmacka, yoghurt och crunchy!

Mellan måltiderna gör vi precis vad vi känner för eller om vi har något planerat. Men det var ju inte vad detta inlägg skulle handla om, utan hur maten kan se ut en typisk lördag!

Som jag nämnt innan äter vi oftast bara hemlagat. Anledningen är att jag ofta blir besviken när jag äter ute och tycker bättre om frugans mat!

Till lunch drog vi till med pannbiff, potatismos, sås och lingonsylt!

DSC_6879.JPG

Hemmagjorda pannbiffar

Igår va vi oxå ute och åt med Alex brorsa och hans fru! Blev turkiska Divan! Jag åt kolgrillad lax med ris och stekt potatis! Jäkligt gott

Till middag blev det oxfilé med klyftpotatis, palsternacka och morot i ugn och sås och sallad! Har fått dille på sallad med melon och äpple i. Om ni inte testat så gör det!!

DSC_6885.JPG

Än har inte grillen haft premiär så det blev stekt oxfilé.

Utöver det så slinker det ner någon bars och glass. Kvällsmaten brukar vara densamma som frukosten!

Vi brukar hålla oss till ”bra” mat men inte tänka på hur mycket utan vi äter tills vi är mätta/nöjda. Jag behåller mina lördagar hela vägen fram och skulle nog inte vilja genomföra en diet utan att få ha ”lördagsmyset”. Dels ger det mig en boost energi för en ny tuff vecka men samtidigt så gör det mycket psykologiskt. Man får bli mätt, äta sånt man varit sugen på och ”belöna” sig efter ännu en veckas slit!

Rutiner

Jag trivs väldigt bra med rutiner. Känner ett lugn i det antar jag. Så man kan absolut säga att jag är en rutinmänniska. Genom åren har det sett olika ut men oftast så hittar jag en rutin som jag gillar och så håller jag mig till det tills jag hittar en ny som jag tycker passar bättre!

Det kanske är för att jag gillar rutiner som det inte är en uppoffring för mig att dieta, utan bara något jag gör. Jag gillar att ha färdiga matlådor och inte behöva fundera på vad jag ska äta till middag varje dag! Jag har absolut inget emot att inte äta samma mat som någon annan. Jag väljer ju detta själv. (och jag äter BARA sånt som jag tycker är gott) Däremot kan jag uppleva att andra har mer ont av att jag inte äter det som de äter.

Även lördagar har sina rutiner i viss mån. Tycker det är som bäst att inte ha något planerat och bara ta dagen som den kommer. Inga tider att passa eller saker att anpassa sig efter.

Tänkte återkomma efter lördag och visa hur en lördag kan se ut matmässigt i familjen Ljungs hem. På lördag ska vi faktiskt äta lunch med frugans brorsa och hans fru! Första gången vi äter ute på flera månader tror jag.

Kosten!

Hur ser en vanlig dag på dieten ut?

Alla som någon gång dietat har förmodligen fått frågan får du bara äta torsk och broccoli nu då eller? Precis som man efter tävling får kommentarer som -får du äta vad du vill nu då eller?

För mig är det inte så stor skillnad på min kost söndag till fredag vare sig jag går på diet eller inte. Har alltid matlådor och sköter min mat bra sen varierar ju mängden och även ibland innehållet beroende på var i tävlandet jag är.

Men det är alltid gröt till frukost Vem älskar inte sin frukostgröt liksom? oftast med blåbär, kiwi och Body Science Whey bananchoklad. Kokt ägg eller omelett.

Varje dag har jag 4st matlådor med ris eller potatis, grönsaker, kyckling/torsk/nötfärs och alltid ägg.

Kvällsmat blir gröt igen. Oftast som den på morgonen.

Lördagen!!
Många kallar det för ätardag, cheatday eller höjardag och jag vet att det finns hur många varianter som helst på hur det ”ska se ut”
Förr hade jag galna ätardagar med mat, godis, bullar, glass och ja, allt jag var sugen på. De första tävlingsåren var det ju nästan så att man fick order om att på lördagar ska du f_n i mig äta allt du ser. Spelar ingen roll om du redan är proppmätt. Fortsätt bara. Ju fetare och flottigare desto bättre.

Idag ser det inte ut så. Jag äter den mat jag är sugen på men trycker inte i mig bara för att. Godis äter vi faktiskt väldigt sällan nu för tiden för det känns som man bara blir proppmätt och tappar matlusten. Men gärna glass till efterätt och kanske någon god kaka som frugan bakat. Det får jag erkänna att jag är bortskämd med. Hon är grym på att baka och laga mat. Så det är väldigt sällan vi äter ute.

Jag väljer hellre en lite längre diet och äter gott och fritt på lördagar hela vägen fram än kortare utan den dagen. Hade jag vart tvungen att ta bort lördagarna så hade jag slutat tävla. Livet är för kort för att inte njutas av. Bara för att man går på tävlingsdiet så behöver man som sagt inte leva på torsk och broccoli, så det så!!!

DSC_6792.JPG

Hemmagjorda hamburgare är en favorit på lördagar!

Vem är jag?

Lite småfakta om mig!

Namn: Mats Ljung
Ålder: 42år
Bor: Göteborg med min fru Alexandra och vår hund Biffen
Tävlar i: BB -80kg
Team: MM Sports
Coach: Jag själv och min fru
Tävlingsmeriter: Jag har gjort 51 tävlingar men de två senaste årens meriter är
2016: 1a Sweden grand prix, 7a EM
2017: 3a SM, 6a Veteran SM och 3a Nordiska mästerskapen

Instagram: @sparrisen75

mats_utan.jpg

Mitt första blogginlägg någonsin!
Ni har fått lite småfakta om mig här ovan men vem är jag? Jag har som sagt varit aktiv i vår branch (fitnessbranchen) ett tag, sen år 2000, för att vara exakt. Då ställde jag mig på scen för första gången. Debuten var som för många andra på December cupen i Lund. Jag var sjukt nervös och hade inga förväntningar alls på hur det skulle gå, jag visste ju knappt vad jag gjorde. Det slutade till min förvåning med vinst och efter det så har det rullat på.

Jag har vid flera tillfällen genom åren funderat på att lägga av men av någon anledning så hamnar jag alltid på scenen igen.

Utanför tävlingsscenen, i livet, så är jag gift med Alexandra (tävlar i body fitness), och i år firar vi 10år tillsammans. Vi har en hund, staffordshire bullterriern Biffen.
Vi älskar att resa och den häftigaste resan vi gjort är till Los Angeles och Venice beach. Ett ställe vi verkligen har förälskat oss i. Första gången jag gick in på GOLDS GYM så kände jag en otrolig träningsmotivation. Man ville bara börja rycka och lyfta i typ allt. För mig är det kärleken till träning som gör att jag har fortsatt så länge med tävlingar. Jag tävlar för att jag tränar inte tränar för att jag tävlar.

En vanlig dag oavsett om jag går på diet inför tävling eller inte börjar i princip alltid med träning på morgonen innan jobbet. En rutin jag verkligen trivs med. En av fördelarna med det är att när jag jobbat klart så är det bara att åka hem. Vanligtvis så brukar jag och frugan ta en långpromenad med Biffen och samtidigt prata om hur dagen varit, planera inför något eller bara prata skit.. Nåt serieavsnitt brukar också hinnas med.

Nu är det diet i full gång inför Sweden grand prix och ni ska får följa med på de sista 8 veckorna av dieten fram till scen!