BODY presenterar Talangjakten 2012!

Sponsorer för Talangjakten by BODY

Drömmer du om att tävla i bodybuilding eller bodyfitness, men vet inte hur du ska gå till väga? Då är Talangjakten by BODY för dig.

Uppdatering 1: Har du sökt men inte fått bekräftelse?

Vi får in massor av ansökningar, vilket är jätteroligt. Dock kan en del ansökningar fortfarande hänga i luften. Vi har dessvärre haft problem med inkommande mail med större bilagor, vilket gör att anmälningar till Talangjakten kan ha försvunnit.

Om du har fått bekräftelse från oss så är allt som det ska. Men om du inte har fått en bekräftelse på att vi tagit emot din anmälan så måste vi tyvärr be dig att skicka din ansökan på nytt. Skicka om den i så fall snarast till talangjakten@body.se och talangjaktenbybody@gmail.com. Tänk på att din ansökan måste finnas hos oss senast den 15 mars.

Vi ber om ursäkt för strulet och för merarbetet det kan innebära för dig.

Uppdatering 2:

Vi har nu skapat ett backupkonto som alla gärna får sända sina ansökningar till, samtidigt som du mailar till talangjakten@body.se. Lägg till talangjaktenbybody@gmail.com som mottagare, så blir sannolikheten att vi får din ansökning närmast hundraprocentig.

Talangjakten är en heltäckande satsning för dig som bär på tävlingsdrömmar och behöver hjälp för att ta dig dit. Projektet har genomförts närmare 10 år, med bland andra Västeråsaren Fredrik Carlsson vid rodret. Nytt för i år är att BODY är med, och utgör med det navet i all kommunikation och rapportering under resan. Fredrik är fortfarande en av initiativtagarna, och är alltjämt en av projektets nyckelspelare. Han är dessutom huvudcoach för killarna.

I korthet väljer vi ut 15 tjejer och 15 killar, vilka sedan reduceras till 4 tjejer och 4 killar. Dessa totalt 8 atleter är de som slutligen ingår i Talangjakten by BODY 2012. Deltagarna kommer sedan att varsamt slussas fram till tävlingsscenen på Luciapokalen under Fitnessfestivalen 2012 (8-9 december).

 • Tjejer kan tävla i Bodybuilding eller Bodyfitness
 • Killar kan tävla i Bodybuilding eller Classic bodybuilding

 
Vad som passar dig och dina fysiska förutsättningar avgör du själv, i samråd med oss.

Som deltagare i Talangjakten by BODY 2012 får du coachhjälp med både träning och kost. Du får dessutom initierade råd om hur själva tävlandet går till av några av landets mest erfarna profiler: Carina Isaksson kommer att vara huvudcoach för tjejerna, medan Fredrik Carlsson tar sig an killarna. De kommer att assisteras av Elisabeth Ivars och Erik Björklund. Du kommer även att bli sponsrad med en del utrustning, kosttillskott och kläder ända fram till Fitnessfestivalen.

Nytt för 2012 – en enskild slutsegrare utses!

En annan nyhet för i år är att vi efter Fitnessfestivalen kommer utse en total slutsegrare bland deltagarna. Där kommer vi att titta på ursprungliga förutsättningar, hur processen sett ut, hur själva tävlingen genomfördes, och alla de övriga intryck vi snappat upp. BODYs läsare kommer också ha möjlighet att påverka resultatet, bland annat genom omröstning på webben.

 Slutsegraren i Talangjakten by BODY vinner bland annat följande:

 • En proffsfotografering för BODY Magazine
 • Plats i ett 4-6 sidor långt profilreportage i BODY Magazine
 • En helårsprenumeration på BODY Magazine
 • 12 månaders sponsring av kosttillskott
 • Sponsring av träningskläder

 
Låter detta intressant? Se då till att ansöka bums!

Klicka för att ladda hem en PDF med information om Talangjakten by BODY.

För att få delta kräver vi följande av dig: 

 • Du är svensk medborgare
 • Du har fyllt 18 år, senast den 1 april 2012
 • Du har inte tävlat på nationell nivå, det vill säga SM
 • Du har inte nått final (topp 6) i annan officiell SKKF-tävling (tävlingar som Alströmertrofén, Tammerpokalen och liknande är undantagna)

 
Platsar du? Se då till att ansök nu. Senast den 15 mars vill vi ha din ansökan!

Processen går till så här:

1. ANSÖKAN

Skicka din ansökan till talangjakten@body.se (och talangjaktenbybody@gmail.com) senast den 15 mars 2012, skriv ”Talangjakten by BODY” som ärende.

I din ansökan vill vi att du berättar om dig själv och förklarar varför du vill vara med. Ju mer du berättar om dig själv, desto lättare blir det för oss att ”lära känna” dig.

Vi vill att du anger ålder, längd, vikt, yrke, träningsvana och vad du vill uppnå med ditt tävlande, men också vad du gör när du inte tränar. Du ska också bifoga nytagna bilder som visar din fysik från alla sidor, i både avslappnat och anspänt tillstånd.

Såklart glömmer du inte att ange samtliga dina kontaktuppgifter. Vi bekräftar på mailen då ditt bidrag kommit fram till oss. Inget svar inom ett par dygn? Maila igen…

2. SELEKTERING

Vi kommer att i ett första skede välja ut ca 15 tjejer och 15 killar. Besked om du blir antagen eller ej kommer att lämnas via mail eller telefon.

Alla antagna atleter kommer att kallas till en audition i Västerås den 1 april. Du reser dit på egen bekostnad.

3. AUDITION (1 april)

Här kommer du att få träffa alla coacher och all annan inblandad personal. Vi kommer att genomföra individuella intervjuer med er alla, och du kommer dessutom att bli fotograferad. Vi äter också en enklare lunch tillsammans.

4. SLUTLIGT INTAG

Med ledning av det vi sett och hört av dig när vi träffats så kommer vi sedan att ta ut det slutliga startfältet: 4 tjejer och 4 killar. Dessa 8 atleter utgör härmed truppen för Talangjakten by BODY 2012.

Besked om vilka som tas in lämnas via mail eller telefon senast den 13 april.

Alla 8 kommer att kallas till en första team-träff, även kallad Kickoff! den 29 april, även den i Västerås. Du reser dit på egen bekostnad.

5. KICKOFF! (29 april)

Vi träffas och går igenom hur vägen fram till tävlingsdagen ser ut.

Du får också träffa företrädare för projektets sponsorer: CL Fitness, DCore, SmartShake, FightLine och Ironsport Gym. Du signerar kontrakt, anti-dopingförsäkran, och andra styrdokument.

Vi gör fettmätning, vi fotograferar och har enskilda samtal med dig. Du får kostupplägg, träningsprogram och annan viktig information. Vi äter en måltid tillsammans.

Därefter kör vi på mot målet – Fitnessfestivalen 2012!

Intresserad? Ansök redan idag!

Sponsorer