Damir mot nya utmaningar – som BODY.se-bloggare

Damir är välsponsrad 🙂

Som ungdom och junior har Damir Trokic presterat i världsklass, med bland annat ett VM-guld för ungdomar 2007 samt EM-guld för juniorer 2009 och 2010. Han avslutade nyss sin juniorkarriär med att ta hem silver på VM i den näst tyngsta klassen (totalt 952,5 kg = svenskt seniorrekord). Följ honom i hans nya mål som senior: att dra ned sig till lättare viktklass med bibehållen styrka. Välkommen Damir!

Damir Trokic ansluter sig därmed till ett exklusivt bloggteam där alla håller till i yppersta Sverige-toppen. Svenska Styrkelyftförbundet har en databas där man, som i Damirs fall, kan se de lyftares tävlingsresultat år för år. Från dagens presentation i bloggen:

Jag har precis avslutat en mycket lyckad karriär som Junior inom styrkelyft. Då jag valt att inte satsa på internationella tävlingar under 2013, som första året som senior så finns det utrymme för mig att satsa på en seriös deff för första gången i mitt liv!!! Detta gör jag inte själv, utan det är Anki Sundin som har 100% koll på min kost. Samarbetet med henne startade under våren, och tills nu har jag tappat en hel del fett, byggt upp muskler, blivit mycket starkare (vilket märktes av tydligt i somras innan och under mitt VM).

Men nu är det en deff som gäller, med målsättning att kunna tävla i klass 105 på nästa års RAW SM och att hålla den grundstyrkan jag har eller kanske tom öka den tills dess (ett delmål är 110 kg i december). Det kommer fortfarande vara min tränare Krister Ståhlberg som gör mina träningsscheman (just nu är fokus på att bygga muskler, och repsen är mellan 5-10, vilket är en stor omställning för min del).