Sveriges Starkaste Man 2013 avgörs inte under Augustifesten i Norrköping

Johannes Årsjö, här nybliven fyrfaldig SSM-segrare tillsammans med BODYs Andreas Guiance.

Tidigare var planen att SSM-finalen 2013 återigen skulle vara en del av de events som arrangeras i samband med Norrköpings Augustifest i mitten av månaden. Dock har SSM fått justeras i tid, för att kunna ge Johannes chans att tävla på World’s Strongest Man som flyttats till mitten av augusti. Nytt datum är lördagen den 3 augusti.

Läs mer om det nya datumet här.

Officiell partner till Sveriges Starkaste Man-finalen är MAXstyrka.se som kommer att rapportera om och kring tävlingarna:

Två kvaltävlingar är officiellt utannonserade. Den första kvaltävlingen hålls på Järnbärardagen i Gnosjö den 15 juni, och den andra kvaltävlingen kommer att hållas i Ystad den 20 juli. Förhoppningsvis blir det en kvaltävling till så att topp-3 från tävlingarna får möta mästaren (de fyra senaste åren) Johannes Årsjö i finalen.

Håll er uppdaterade om Johannes planer inför 2013 års säsong på hans BODY.se-blogg och via hans hemsidaVi rapporterade från SSM-finalen 2012:

Johannes Årsjö kammade hem titeln Sveriges Starkaste Man för historiska fjärde gången i rad. Och som han gjorde det! Norrköpings stolthet vann samtliga grenar inför en lyrisk hemmapublik. Vi kan bjuda på en video från när Johannes fick Atlasstenarna att framstå som gruskorn!

I MAXstyrkas artikel om SSM 2012 så får vi en aning om hur bra denna stenserie verkligen var:

Johannes Årsjö hade som sagt redan vunnit sitt fjärde raka guld, men trots det så ville han visa hemmapubliken att han inte bara är Sveriges starkaste man utan också en medaljaspirant i Världens Starkaste Man 2012. Därför gick han fram till stenarna, såg så att de låg rätt på marken och ställde sig till rätta vid den första stenen.

Vad som sedan hände är svårt att tro på om man inte såg det med egna ögon: Johannes bollade upp stenarna på blott 14,68 sekunder. Som en liten jämförelse kan man säga att den snabbaste tiden som någon har lastat upp fem stenar (över 1,5 m) är enligt Guinness World Record 15,83 sekunder, och det gjorde Travis Ortmayer i Italien den 28 April 2011.