De bästa tipsen för din träning!

Foto: Seth Janson

BODY Radio gästas denna vecka av en gammal bekant: träningsdoktorn Patrik Andersson. Hör Patriks specialknep för att öka i bänk, hur du får ordning på dina knäböj och hans tankar kring att coacha andra.

Patrik bloggar på BODY.se och för journal på Kolozzeum. Forumtråden där Projekt Power introducerades återfinns här. Hållpunkter i avsnitt 111 av BODY Radio:

 • 00:10:07 – Veckans gäst diskuteras
 • 00:11:22 – Försnacket fortsätter
 • 00:19:42 – Samtal med Patrik Andersson
 • 00:23:52 – Om Projekt Power
 • 00:38:39 – Freddi Smulters träning
 • 00:45:13 – Coaching på distans
 • 00:46:53 – Råd om knäböj
 • 00:52:26 – Patriks skador
 • 00:55:07 – Råd om marklyft
 • 01:02:41 – Sten Broman
 • 01:03:57 – Råd om bänkpress
 • 01:07:58 – Patriks framtida ambitioner
 • 01:14:21 – Eftersnack med värdarna

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista.

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

BODY februari 2013 finns i butik till och med onsdag och har en unik lista sammanställd av Patrik: ”10 övningar som gör dig stark!”

Genom att kombinera strongman, styrkelyft och tyngdlyftning får vi tio övningar som ger en mer allmänt orienterad styrka. Vi får smaka obehagets surma, öka stabilitetens välmående och förfina tekniken.

BODY maj 2012 har artikeln ”Böj dig stark! Bygg hjul med övningarnas konung”

Vill du få stora och starka ben finns det bara en väg. Den går genom vrån i gymmet där knäböj sker. Vi lät styrkefenomenet Patrik Andersson berätta hur man gör.

BODY september 2011 innehåller artikeln ”Bli stark i mark! Lär dig av Sveriges bäste!” Med BODY Radio-appen medföljer denna artikel, titta i extramaterialet!

Patrik Andersson är känd som Deadlift Jesus av en anledning: Han är innehavare av det svenska rekordet i marklyft i klass +120 kilo. Nu delar han med sig av sina bästa tips!

Du som är helårsprenumerant har även i din prenumeration inkluderat tillgång till BODY digitalt (via din läsplatta, mobiltelefon och webbläsare), inklusive ett arkiv över äldre utgåvor! Läs mer om digitala BODY här.

Patrik har även gästat podcasten tre gånger tidigare, nedan avsnitt 31, 63 samt 73 länkade:

BODY Radio snackar mark med Sveriges starkaste!

I veckans avsnitt av BODY Radio kommer Patrik Andersson – svensk rekordhållare i marklyft och notorisk forumhuligan – på besök och tar på sig magisterhatten. Vi får naturligtvis lära oss det mesta om marklyft, men också om skillnaden mellan dopade och rena atleter, om klassiskt styrkelyft, och om vikten av att mäta sin progression – oavsett om man är lyftare eller byggare.

Power på BODY Radio!

BODY Radio gästas denna vecka av lyftkranen från Kalmar och Deadlift Jesus – även kända som Erik Gunhamn och Patrik Andersson. Med Sveriges två marklyftskungar på plats snackas det givetvis en del marklyft, men också SM och hur man ska tänka för att maximera sin potential över den aktiva karriären. Ett tungt avsnitt!

Så blir man starkast i världen

Carl Yngvar Christensen, den blott 21-årige demonlyftaren från Norge, gästar BODY Radio för att berätta om sina nysatta världsrekord i knäböj och total. Dessutom hinner Carl gå igenom träningen och kosten som tagit honom till toppen av lyftarvärlden. Det blir även ett samtal med marklyfts-Jesus som sätter Carls fantastiska lyft i perspektiv.