Alströmertrofén avgörs på lördag!

På postern en av arrangörerna, Reino Strand. Vid EM 2013 vann han overalltiteln bästa CBB-veteran!

Denna lördag gör nittiosex (96!) anmälda atleter upp då Alströmertrofén för sjätte året är tillbaks i aulan på Alströmergymnasiet i Alingsås. Som alltid är det gratis att delta, ingen får ha tävlat på en licensierad tävling tidigare, tävlingsfärg är strikt förbjuden och grenarna man tävlar i är Bodybuilding/Classic Bodybuilding, Women’s Physique och Bodyfitness.

Huvuddomaren har berättat mer i infotråden på vår forum. Biljetter köps i entrén (biljettförsäljningen startar 09:30), se även de anmälda i respektive klass

Tävlingen arrangeras i samförstånd med SKKF, förhoppningen är att se en tillväxt av antalet tävlande på scenen i framtiden:

Sveriges första äkta nybörjartävling i modern tid. För alla de som vill testa sina vingar när det kommer till Bodybuilding och Bodyfitness.

Även om du själv inte är med på tävlingen eller sitter i publiken kanske den traditionella stora efterfesten lockar?

Besök hemsidan www.trofen.se för mer info och se till att gilla sidan på facebook. Fler nyheter om tävlingen i BODY.se-taggen Alströmertrofén.

Vi packade väskan och for till Alingsås. Hem kom vi med minnen, intryck och bilder från en hejdundrande debutanttävling.

Det är något visst med debutanttävlingar. Förväntningar, nerver, hopp och förtvivlan i stora och påtagliga doser. Men också minst lika mycket glädje, stolthet tillfredsställelse. Och då snackar vi ännu inte om de tävlande… Jodå, såklart. Men halten av en tät skara av ens nära och kära är alltid betydligt högre på debutanttävlingar. Och det är onekligen en av de saker som gör upplevelsen så speciell och så odelat positiv.

För femte året i rad arrangerades Alströmertrofén, påpassligt uppkallad efter Alingsås stora man – potatisprinsen Jonas Alströmer. Duon bakom idén (lokalsönerna Reino Strand och Sharam Daneshmand, reds anm) gör onekligen ett kanonjobb då tävlingen attraherar allt fler tävlande och en allt större publik.

Den här gången var det över 80 personer som inget hellre önskade än att få riva av sig paltorna för att inför starka lampor, kritiska domare och – som sagt – horder av engarerade närstående få visa upp det man kämpat ändalykten av sig för att få till under år i gymmet och vid matbordet.

Generellt sett var det i år mycket hög klass på de tävlande rakt igenom – faktiskt grymt bra med tanke på att detta är en ren debutanttävling – och det känns enormt inspirerande att återväxten för svensk byggning och fitness därmed känns mer stabil än på länge.

Daniel Dehn var 2011 på plats och filmade tävlingen: