Denise Faith har blivit proffs

Proffsigt värre – Denise Faith tar klivet in bland yrkeskvinnorna. Foto: Igor Kopcek

Den überklassiga byggarmadamen Denise Faith går från klarhet till klarhet. Från Luciapokalen till SM, och därifrån vidare till VM. Allt levererat av Denise med stil och övertygelse. Hennes nästa steg är dock en annan historia. Desto modigare, helt klart, men samtidigt också det mest logiska. Vi talar om att Denise tar klivet och nu blir vårt nästa proffs i dambyggning.

Med det ansluter hon sig till Marika Johansson, Klaudia Larsson, Irene Andersen och Frida Palmell, vilka är de tidigare svenska daminslagen på proffstouren.

När bestämde du dig för detta?

– Efter min SM-satsning 2012 så fick vi bra feedback från proffs och domare i USA, och efter VM nu senast samt under vårt besök på Mr Olympia och i Kalifornien blev det tydligt att det är det här jag vill göra på heltid.

Hur tänker du framöver – är det byggning som gäller eller blir det Women’s Physique för dig till slut?

– Det är svårt att sia om framtiden, men som det ser ut nu är det bodybuilding som gäller. Min vikt ligger mellan 75–80 kg vid tävling, vilket gör att jag har för mycket muskelmassa för WP. I så fall måste jag tappa muskler, och det är jag inte riktigt redo för. Jag brinner för byggningen och hoppas självklart att den kvinnliga kroppsbyggningen ska blomstra igen och inte dö ut som många förutspår.

När och var har du tänkt debutera?

– I slutet av maj på Toronto Pro Super Show är det tänkt. Min tanke är att köra samtliga fem tävlingar som går innan Ms Olympia. Jag räknar inte med att kvala dit i år, utan det är mest för promoting – syns man så finns man.

Kul! Hur kommer dina förberedelser skilja sig från tidigare?

– Genom att jag ligger på ett högt kaloriintag under diet (4 000 – 4 200 kcal) så kommer jag bara att göra små ändringar i kost och träning. Man lär sig alltid något nytt om kroppen efter varje diet. Prioriteringen kommer att läggas på posering, utstrålning och olika rehabiliteringsformer som massage och liknande.

Okej, sist men inte minst: Kommer du att bo kvar i sverige, eller flyttar du?

– Vi planerar att flytta över till Kalifornien eller Las Vegas inom kort. Bästa miljön att syssla med den här supporten är i USA, och framförallt i Kalifornien.

Superkul! Stort lycka till!

– Tack för det!

Denises meriter som amatör

  • 2005 – 13:e Luciapokalen, Bodyfitness +168 cm
  • 2006 – 3:a Luciapokalen, Bodybuilding +55 kg
  • 2012 – 1:a SM, Bodybuilding +55 kg
  • 2013 – 5:a VM, Bodybuilding +55 kg

Följ proffsvardagen på instagram…

…eller på Facebook.

Amerikanska Rx Girl har intervjuat Denise:

We at Rx Muscle are always trying to connect with newcomers to the sport of fitness and bodybuilding all over the world. During this interview we cross the Atlantic to meet Denise Faith in her hometown of Stockholm, Sweden.

Denise recently won her IFBB Pro card in Female Bodybuilding, so we took time to do an interview with the 35-year-old competitor to ask her a bit more about her history in the sport and her goals as an IFBB Pro.

Denise Faith vid VM 2013. Foto: Igor Kopcek.

Debuten planeras på Toronto Pro SuperShow i Kanada.