Jonas Claesson gör bred entré

Jonas Claesson är en glad lirare.

Ingen har tagit uttrycket ”Är man stor får man vara snäll” på lika stort allvar som Jonas Claesson. För det är precis vad han är – stor, snäll och glad så det smittar av sig.

I en kroppshydda stor nog att rymma två härjar livs- och träningsglädjen fritt, något de som träffat Jonas nog kan skriva under på. Att han dessutom råkar vara en utomordentlig byggare är förstås en bonus i det här sammanhanget.

Under våren har vi kunnat se honom på scenen både under Battle of Scandinavia och Sweden Grand Prix där han placerat sig i toppen trots tufft motstånd.

Några Jonas-citat från den kommande artikeln i BODYs septemberutgåva (ute i butik den 20 augusti):

– I dag ser jag på träningen på ett helt annat sätt än vad jag gjorde då. Tävlar man skiter man i sommarformen, man tränar för att se som bäst ut på tävlingsdagen. Hade jag fått med mig den mentaliteten från början hade jag antagligen varit längre fram i min utveckling i dagsläget.

– Familj och vänner går alltid först. Nu för tiden tränar jag bara varannan dag. Det räcker, och man får tid över till familj och barn. Dessutom hinner jag återhämta mig ordentligt mellan passen. Jag tror många tränar för mycket, eller i alla fall mer än vad de behöver. Tränar man rätt när man väl gör det så behöver inte frekvensen vara lika hög.