Prova nyttiga receptet på Biff Rydberg

Laga fittness-mat. Denna vecka tipsar vi om kostcoachen och personlige tränaren Henrik Rymans Biff Rydberg. Ett klassiskt recept som utgör en utmärkt middag för dig som är mån om både smak och form.

Det här behöver du

  • 400 g potatis
  • 450 g oxfilé
  • 2 st gula lökar
  • 2 st äggulor
  • 150 g mixsallad 
  • 1 msk skånsk senap
  • salt 
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och koka den därefter mjuk i saltat vatten, cirka 20 minuter, beroende på potatisens storlek. Häll därefter av kokvattnet och låt potatisen kallna. Detta moment kan med fördel göras dagen innan.
  2. Skär potatisen i halvor och oxfilén i mindre bitar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Separera äggulorna från vitorna. 
  5. Stek* lök, potatis och kött var för sig. Löken behöver bara svettas och mjukna till, potatisen ska få en gyllenbrun yta och köttet steks efter eget tycke och smak – medium rare, medium eller well done. 
  6. Servera i tre högar med äggulan i mitten, sallad och senap separat. 

Tips! Spara äggvitan till efter träningen eller till något annat gott. 
* Välj efter eget tycke vad du vill steka i. Inget stekfett är inräknat i näringsinnehållet.

Näringsinnehåll/port

  • 561 kcal
  • 56 g protein
  • 46 g kolhydrater
  • 17 g fett

Energiprocent

  • 40 E% protein
  • 33 E% kolhydrater
  • 27 E% fett

Henrik Ryman är personlig tränare och kostcoach, samt har drivit hälsorestauranger i Stockholm sedan 1999. Den senaste i raden är Locals, ett ställe där många i styrketräningsvärlden väljer att äta sin lunch.
Henriks filosofi är att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde. En syn som även ligger till grund för de recept han tar fram exklusivt för BODY varje månad.