Imorgon gäller det!

Dagen D är här. Efter månader av förberedelser kan drömmen bli sann inom 24 timmar. Imorgon lördag är det dags att kliva upp på scenen.

Imorgon är det äntligen dags för atleterna att ge sitt allt inför den internationella domarkåren, när tävlingarna drar igång på Stadionmässan i Malmö klockan 09.00. Förutom äran att stå som vinnare, främst i ett vasst motstånd, kommer de som presterar bäst ha chans att kliva upp i ett större samanhang som IFBB Elite Pro. Dessutom finns också en sista möjlighet att bli uttagen för att åka med den svenska EM truppen till Santa Susanna, 2-7 maj. 

Foto: Perra Axelsson

Foto: Perra Axelsson

#SGPnedräkningen 
Under åtta veckor har vi kunnat följa fem atleter under deras förberedelser mot Sweden Grand Prix, på body.se/bloggar För dig som är nyfiken på hur en tävlingssatsning går till finns där en skattkista med tankar, reflektioner och tips. Vägen har varit kantad av lyckorus såväl som hjärnspöken. Såhär dagen innan visar det sig att det endast är tre atleter kvar, redo att kliva upp och ge sitt yttersta. 

Allt går inte att planera… 
Timmy Öhman råkade ut för maximal otur i söndags när hans fokus törnades av sjukdom. Ett par dagar senare fick han se sig besegrad av kroppen och tog beslutet att avstå tävling. Tråkigt givetvis på så långa förberedelser, med den insats som krävs av en satsande atlet. Vi önskar lycka till och ser fram emot att se honom på en annan scen, längre fram. 
body.se/bloggar/timmy-ohman

Vissa saker ändrar sig aldrig
Mats Ljung är, trots 51 tävlingar i ryggen, pirrig inför helgen! Med motståndet offentligt åker han rutchbana på känslorna och spänningen stiger. Som han tidigare berättat avstår han tömningen och sista träningspasset körde han så nära som igår. Nu är det tunnelseende hela vägen till spraytältet. 
body.se/bloggar/mats-ljung

Burger for the win? 
Lisa och coachen Rodi Bodrug planerar kosten och finjusterar vägen fram de sista dagarna. Målet är en fylligare form än sist och kvällen innan tävling laddar Lisa upp med – en hamburgare. Gissningsvis efterlängtad. Vi hoppas den smakar!
body.se/bloggar/lisa-ivarsson

Burger for the win? 
Annas tillfälliga dipp har vänt. Helgen som gick var den bästa på hela dieten, mycket tack vara den plåtning hon gjorde med fotografen Sean Nelson, som kommit över från USA för att plåta ett antal kvinnliga atleter för Her Biceps. Humöret är på topp och tur är väl det, inte minst för medresenärerna i den åtta timmar långa bilresan till Malmö.
body.se/bloggar/anna-norberg


Lämnar plats! 
Shahin är som bekant den andra atleten som inte kommer stå på scenen, eftersom han redan haffat sitt proffskort och därmed inte kan delta på Sweden Grand Prix. Istället lämnar han plats för övriga som får chansen. Vi vill inte vara sämre, så därför säger vi… 

Hallå där Victor! 

Foto: Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com

Namn: Victor Graneheim
Ålder: 28 år
Bor: Sundsvall
Gym: Ironworks 24 Sundsvall
Team: TEAM SSN
Aktuell: Medverkar i BODYs filmserie om ovanliga grepp samt tävlar i Men´s Physique
IG: @victorgraneheim

För drygt 20 år sedan besökte du din första tävling – Sweden Grand Prix 1997. Vad var ditt intryck då? 
Det var första gången jag som liten grabb för första gången besökt en tävling och jag hade ingen aning om vad det handlade om. Jag kommer ihåg att jag var superstolt över pappa, Anders Graneheim, som var med och tävlade och fick en fin placering. Det var nervöst när speakern började ropa upp placeringarna. Partisk sjuåring som jag var då tyckte jag att han skulle vunnit, men han blev slagen av fenomenale Ingvar Larsson och Stig-Eive Nilsson och slutade därmed på tredjeplats.

Vilka tävlingsminnen har satt sig starkast under de 20 år sen som passerat sedan dess? 
Helt klart Sweden Grand Prix 1997! Startfältet var sjukt bra. Om jag inte missminner mig så hade samtliga 15 startande minst ett SM-guld i bagaget, med namn som Johnny Grape (6:a), Omid Parsa (5:a), Stig-Eive Nilsson (2:a) och Ingvar Larsson (1:a).

Vilka fysiker har imponerat mest på dig genom åren? 
Frank Zane är en klar favorit tätt följt av Bob Paris. Sen är även svag för byggare med stark personlighet som Arnold och Tom Platz.

Vad har pappa betytt för din träning och ditt tävlingsintresse? 
Oj! Allt och lite till. Han har alltid stöttat mig i vad jag vill göra och alltid funnits där oavsett. Pappa skulle coach de som var tävlingsintresserade hösten 2015. Av någon anledning så följde jag med även fast jag hade själv inte funderat på att tävla, men där träffade jag Maya som jag blev förtjust i som skulle tävla! Så jag hakade på. Idag är jag och Maya ett par och tävlar båda två. 

Vad har du för förväntningar på årets Sweden Grand Prix? 
Mina personliga förväntningar är att jag förhoppningsvis kan ta en bättre placering än vad pappa gjorde 1997. Jag förväntar mig att nivån på tävlingen i deltagande och arrangemang kommer vara det bästa Sverige levererat!

Bilden på Victor är tagen av Anna-Clara Eriksson | www.fotograface.com 

Perra Axelsson och Shahin Nejad

BODYs mingelfotograf och mannen bakom alla bilder i BODY.se/bildbank med vårt nya proffs Shahin Nejad.