Bikini Fitness: Jessica Jonsson klar för IFBB Elite Pro

Seger vid Panatta World Cup i Rimini, Italien och proffskortet vilar tryggt i packningen!

Ett år av stenhård satsning har givit resultat av allra högsta valör för Jessica Jonsson från Göteborg. 6 juni var saken klar. Guldmedalj och proffskort efter en lysande säsong. Stort grattis från BODY!

– Tusen tusen tack! Jag har verkligen satsat allt. Det var efter SM och Nordiska i höstas där jag slutade tvåa respektive trea, båda gångerna med samma poäng som den som slutade på platsen över mig som jag tillsammans med min coach bestämde mig för att gå all in. Jag har gått på diet i snart ett år och tränat upp emot tre timmar per dag. Jag tycket jag körde stenhårt innan men den här gången har jag kört ännu mycket hårdare. De dagar jag varit ledig från jobbet har jag varit på gymmet hela dagarna, omkring sju timmar. Träning, kardio, mat, posering, styrketräning igen, vila, posering igen…

Otroligt. Vad har du satsat på specifikt i träningen denna period och vad var det som avgjorde att du kunde vinna i slutänden?

– Det är när man står på scenen som man ser den färdiga produkten så att säga, då får man utvärdera vad man behöver satsa på härnäst. För mig har det varit axlar och rumpa denna gång. Jag har utvecklat träningen, ökat intensiteten, kört superset och verkligen tröttat ut musklerna helt och hållet. Det har givit resultat, jag har ätit mycket mat trots att det varit diet och kompenserat med mer kardio. Det var självklart en kombination av alla faktorer som gjorde att jag vann i Rimini men om jag måste peka på något så var jag i mitt livs absolut bästa form, hårdare än någonsin tidigare, samt att poseringen verkligen satt som ett smäck. Jag körde galet mycket poseringsträning för att verkligen få till det perfekt. Som coach under hela denna period har jag haft (före detta professionelle bodybuildern och Olympia-tävlanden) Martin Kjellström. Han har kört med mig stenhårt och varit med mig nu både i Spanien på Diamond Cup och sen i Italien där jag tog proffskortet. Han har haft koll på mig hela tiden, sett till att formen tajmats och varit i fas timme för timme dagarna innan tävlingen. Hans expertishjälp har verkligen varit guld värd, det är den som gjort att jag kunnat fokusera helt på att göra mitt jobb och ge mitt yttersta på scenen. 

En fantastisk prestation. Nu har du proffskortet i din hand, vad ska ske här näst?

– Det är galet. Jag får nypa mig i armen. Nu öppnar sig en helt ny värld med internationella tävlingar på proffsnivå. Jag har inga exakta planer just nu. Först stannar vi några dagar i Italien. När man ändå är i ett så trevligt land efter sista tävlingen på säsongen får man ju passa på. Smaka lite på pizzan och glassen, sola sig, vila! Detta blir första sommaren utan diet på många år för mig, så det ska bli skönt att slippa äta torsk till frukost, när alla andra går på grill och så där. Jag kommer att befinna mig i off-season ett par månader nu. Gå på det igen hårt i november, december och sedan tävla igen till våren.

Ett stort lycka till önskar vi på BODY, grattis igen till en enastående säsong och tack för intervjun.

– Tack så mycket!