Viktklassbytet blev för svårt

Foto: Seth Janson

Det blev inget proffskort för BODYs omslagspojke Christofer Nober trots en bra säsong med vinst vid Iron Rebels i början av maj och start i Mr Olympia Amateur nu i helgen. Klivet upp en viktklass blev för svårt, summerar han.

–Klart man är besviken, funderar Nober, men jag är ändå nöjd med att jag gjort allt jag kunnat. Min form var skitbra, men nu tävlade jag i -102 kg, jag vägde 96. Det går bra om jag är i bättre form än de andra, men på den här nivån om jag står bredvid killar som trycker ned sig till -102 kommer i lika bra form som jag, och har sju kilo mer muskler… Det blir en markant skillnad. Jag måste trycka ned mig till -90, så att jag är en av de större i klassen. 

Du satsade allt på Iron Rebels-showen, för cirka fem veckor sedan. Hur gick det att fortsätta satsa, direkt efter tävlingen och fortsätta dieten mot Mr Olympia Amateur?

–Det gick bra i början men när det var ungefär tre veckor kvar började det kännas riktigt tufft. Det var ingenting som kom gradvis utan en dag var det som att bli träffad av en sten. Det säger sig själv att jag inte hann utveckla min fysik ytterligare på den korta tiden. När allt kommer omkring var jag nog något bättre på Mr Olympia Amateur än på Iron Rebels, men det var ingen större skillnad i min form. 

Hur känner du dig nu? Klarar du att släppa byggningen ett tag nu och vila dig eller är du fullt sysselsatt med nästa plan? Och kan du känna dig nöjd med säsongen trots allt?

–Jadå fan, nu tar jag ledigt ett tag innan jag går på det igen. Jag får vara nöjd med min egen prestation. Att jag gjort allt jag kunnat är det viktiga. Kommer det killar som är bättre… Det kan jag inte påverka. Viktklassbytet är något jag velat testa länge, nu fick jag det bevisat att det är tufft att gå upp. Jag behöver fortsätta gå ned, det är där jag behöver vara för att verkligen ta topplaceringar. Jag släpper det här nu och blickar framåt.

Christofer Nober på Instagram