Världens bästa magövning -nu ännu bättre!

 

Den bästa övningen för starka och hårda magmuskler som existerar riskerar att belasta fel och kan vara slitsam för ryggen. Så här stärker du bålen, buktrycket och manglar sexpacket, utan att mangla din korsrygg i processen.

Det vanliga maghjulet är en riktig killer för magmusklerna. Jag glömmer aldrig Konstantin Konstantinovs från Riga som besökte mig 2017. Han berättade att han börjat träna maghjulet när han tränade som gymnast i gamla Sovjetunionen som sexåring. Det var fortfarande hans favoritövning drygt 30 år senare för att bygga en stark core och 426 kilo i marklyft utan bälte vittnade om att han lyckats!

Det jag märkt är att många får ont i ländryggen när de tränar det vanliga maghjulet, så därför försökte jag komma på en annan variant som skulle avlasta länden och lägga mer fokus på själva buktrycket. Efter en del efterforskning upptäckte jag att när man höll knäna brett isär, kopplade man automatiskt på så mycket mer av de transversa (sneda) magmusklerna jämfört med om man håller knäna smalt, då det jobbar mer med själva sexpacket (de raka magmusklerna).

En annan effekt av att hålla knäna brett isär är att diafragman sänks ned eftersom man håller bröstkorgen och bäckenet närmare varandra. Den tjeckiska neurologen Vladimir Janda såg genom att använda EMG-sensorer att det var diafragman och de transversa magmusklerna som först engagerades innan kroppen etablerade ett buktryck. Skedde inte detta, så kompenserade musklerna i ländryggen och fel muskelkedja engagerades. Därför kan du använda dig av neuromuscular ab-wheel både för att öka din maxstyrka och för att rehabilitera din ömma ländrygg!

1.      Bygger riktigt starka magmuskler!

2.      Motverkar kronisk trötthet i ländryggen.

3.      Kopplar automatiskt in rätt muskler i rörelsen.

4.      Stärker andningsmusklerna eftersom det påverkar diafragman.

5.      Bygger på vetenskapliga studier av professor Vladimir Janda.

6.      Bygger en massiv styrka som direkt överförs till dina andra basövningar.

7.      Övningen tränar ett system av muskler att samverka bättre!