Så gör du dietmaten godare

Efter intervjun stod en fantastisk måltid på tur.

BODY Radio gästas den här veckan av en av världens bästa kockar, Jonas Lundgren, som dessutom råkar vara gammal byggare. Han bjuder, bland mycket annat, på sina bästa tips för att göra dietmat god!

Besök Jonas Lundgrens egen hemsida samt Restaurang Jonas hemsida, facebook, twitter och instagram.

Hållpunkter i avsnitt 151 av BODY Radio:

  • 00:11:06 – Introduktion
  • 00:13:34 – Samtal
  • 01:11:45 – Eftersnack

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista

Gymgrossisten.com – en av Europas största återförsäljare av kosttillskott och träningstillbehör!

AFPT:s målsättning: erbjuda marknadens mest kompletta utbildningar inom träning, hälsa och näringslära.

Allt om mat: Inför Bocuse d’Or Europe 2014

Tommy Myllymäki representerar Sverige då kock-EM för första gången arrangeras i Sverige den 7-8 maj 2014. Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till Bocuse d’Or, kock-VM. Tävlingen hålls i samband med mässan Gastro nord och Vinnordic på Stockholmsmässan. 20 kockar från Europa tävlar i två dagar.

TV4: Kockarnas kamp

Under ledning av Pär Lernström tävlar några av Sveriges bästa kockar. De utsätts för tuffa prov och till sist står en av dem som vinnare. 

TV4: Klipp med Jonas Lundgren

Driver Restaurang Jonas på Kungsholmen. Fick utmärkelsen Årets stjärnskott i White Guide 2012 och kom tvåa i Kock-VM Bocuse D’or Lyon 2009.

Jonas var tidigare kökschef på tvåstjärniga restaurang Bagatelle i Oslo, och skapade sig, innan han hamnade på Bagatelle, en gedigen internationell karriär på bland annat de trestjärniga restaurangerna Pierre Ganier i Paris och The French Laundry, i Napa Valley, på de tvåstjärniga restaurangerna The Square i London, och Restaurang Le Canard i Oslo, samt på restaurangerna Acqua, och Stortorvets i Oslo. 

Kokbokshyllan är en app för iPad och iPhone som man kan ladda ner gratis:

Boken bjuder på härliga recept, mycket hämtat från Restaurang Jonas och Mat & Vinbaren men även från Bocuse d’Or, French Laundry, Bagatelle mm. Côte de boeuf, pilgrimsmussla naturell, Chili Crab, karamelliserad lax med lakrits, oysters and pearl är några av rätterna.

Recepten är komponerade av kockarna själva och alla recept är filmade. Till varje recept finns dryckesrekommendationer; vin och öl. Kocken bjuder på tips för hur du blir bättre i köket. När du lagar maten kan du enkelt styra appen med röstkontroll, du kan också skicka inköpslista för mat och dryck. Boken innehåller reportage om kockarna, vad de brinner för, deras restauranger och erfarenheter. Ett roligare och mer inspirerande sätt att laga mat och lära sig kockknep. Inga köp eller betalfunktioner, allt är gratis.