Byggarhistorier med Johnny Grape

Kroppsbyggaren Johnny Grape kom på besök till studion och passade på att dra några historier från sin långa träningskarriär. Allt från det att han fick komplimang för sina ”Falconetti-armar”* fram till nutid med en tävlingscomeback som heter duga!

Följ Johnny på @johnnygrapepower – det är nu mindre än fem veckor kvar till Veteran-VM 2015 i El Salvador.

  • 00:02:16 – Linneas lista
  • 00:07:24 – Kennys fyra
  • 00:18:36 – Samtal
  • 01:10:51 – Eftersnack 

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan.

Inspiration och kosttillskott för smart träning. Svenskt Kosttillskott har produkterna som fungerar.

Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över tidigare avsnitt i denna länklista.

Från BODY-intervjun med Johnny efter veteran-SM 2015:

Hur känns det att ha blivit svensk mästare?

– Det är många känslor involverande, men publikens mottagande var nog det som berörde mest – när jag körde min fria posering ställde sig tydligen folk upp och applåderade! Av alla tävlingar jag har gjort är det här nog den som ligger mig varmast om hjärtat.

Hur har du förberett dig inför detta, och hur lång har din satsning varit?

– Inför varje sommar brukar jag göra en ”fåfängediet” med start i april. I år fick jag oväntat bra resultat direkt. Det kändes riktigt bra, så pass bra att jag bestämde mig för att göra min comeback på SM efter tio års uppehåll från scenen. Så från den 1 augusti övergick sommardieten till tävlingsdiet.

* Skådespelaren William Smith är mest känd för allmänheten som skurken Anthony Falconetti från 1970-talsserien De fattiga och de rika. I Christian Dahlgrens listning av onda hjältar innehar Falconetti förstaplatsen:

Han kom som en mörk, isande vinterstorm en TV-afton 1977 och gav hela svenska folket kalla kårar. Trots att Falconetti bara var med i tre av tolv avsnitt i De fattiga och de rika, stal han hela serien från huvudrollsinnehavarna Peter Strauss och Nick Nolte. Inte konstigt.

Falconetti utstrålade en sådan obeveklig diabolisk läskighet att luften nästan sögs ur tittarnas lungor. Få TV-skurkar, varken förr eller senare, har gjort ett lika starkt och minnesvärt intryck. Ingen har heller haft ett fräckare namn; Falconetti klingar vasst och hårt som bladet på en stilett.

Darth Vader, en annan legendarisk skurk, spelades också av en kroppsbyggare

Skådespelaren William Smith hade en av de mer muskulösa fysikerna på tv och film.