Dagen efter Sweden Grand Prix

Hej på er!

Oj, jag har inte landat sen gårdagen riktigt. Som grädde på moset är det även min födelsedag idag såhär dagen efter. Det har varit så mycket fokus på tävling nu det senaste så inte tänkt på det. Men jag har blivit väl uppvaktad av min pojkvän och även familj och vänner har gratulerat mig, vilket värmer gott i hjärtat!

Det slutade på en 5 plats igår för mig på Sweden Grand Prix! Jag är glad över att jag gick till final och att placera topp 6 av dessa fantastiskt fina tjejer! Min form var helt klart förbättrad från förra tävlingen, – 1 kg och fler detaljer.

Så fysiskt sätt var jag redo men dock kände jag att jag inte var 100% där mentalt. Jag var inte lika mycket samlad och fokuserad som jag vill vara, det är svårt att förklara men det var någon pusselbit fattades. Som jag har skrivit tidigare så har jag haft en känsla att jag ”längtar” tills allt är över. Även om jag försökt njuta och stänga ute den mindre bra känslan så tror jag att den hade en viss påverkan för hur jag kände när jag gick upp på scen.

I övrigt var helgen bra nere i Malmö! Jag var omringad av otroligt fina människor! Min pojkvän som alltid är en klippa, min team kompis Moa och öven hjälpsamma Kalle, min fina coach Rodi, hela min kära familj och Johan, vänner ifrån gymmet med mera. Väldigt kul att träffa alla!

31144228_10155731137754865_6898308967387103232_n.jpg

Här är jag vid lunchtid på tävlingsdag. Endast 1 lager färg och inte färdig stylad, men jag tycker min form är den bästa hittills!

Jag är stolt över mig själv att jag har tävlat på Sweden Grand Prix!
Det var en upplevelse och jag fick med mig många lärdomar om hur jag själv fungerar vilket är mycket värdefullt!

Som sagt så jag vet att jag kan visa en bättre sida av mig själv när det är tävling. Viktigt här är att nu säger jag inte att jag är bättre än någon annan atlet eller förtjänade en annan placering, utan jag jämför mig bara med mig själv. 🙂

Jag är helt ledig från mitt jobb denna veckan och redan till helgen är det dags för denna säsongens sista tävling, Battle of Sweden, nästan på hemmaplan i Borås. Den tävlingen har jag en väldigt bra känsla för. Så jag kommer köra på stenhårt inför den tävlingen, jag känner ett fokus som är på rätt plats redan nu.

31123741_1656187467830457_6504939359492374528_n.jpg

Fina Moa och jag! Moa har en sådan fin posering, form och utstrålning, däremot så har hon gjort en väldigt fin förändring på sin form från Better Bodies Challenge, hur grymt!?

Slutligen vill jag tacka teamet på Body för förtroendet och att jag fick äran till att blogga hos er! Det har varit väldigt kul att dokumentera resan!

Kram Lisa

Sweden Grand Prix!

Hejsan!

Hänger ni med? Det är nu det händer, vi är 1 dag ut från Sweden Grand Prix!

Just nu sitter jag i bilen med Moa och Kalle ner till Malmö. Resan ner tar cirka 3 h och vi har kommit halvvägs. För tillfället har vi passerat Falkenberg. Väl där nere möter vi upp våran coach Rodi och även min pojkvän John. Jag gillar verkligen att åka på roadtripp, känslan att man är påväg någonstans. Förväntansfull! Det ska bli kul att träffa alla där nere på plats och även de andra atleterna som har bloggat inför SGP och även teamet bakom Body.

I morse drack jag lite pressad grapefrukt med Bcaa, efter det åt jag havregryn och äggvita till frukost. Inga kryddor eller salt på maten idag. Några timmar efter det blev det lite grape och Bcaa igen och vid 13 tiden åt jag kyckling med lite ananas.
Senare idag är det planerat att äta torsk och ris samt äggvita, kanske potatis. Vi får se hur formen tar sig. Det är en sak som jag gillar med min coach Rodi, hon ändrar i schemat ifall hon ser att det behövs. Hon tar dag för dag, timme för timme. Proffsigt!

Formen känns bra! Jag väger 1 kg mindre än vad jag gjorde inför senaste tävlingen i mars, Better Bodies Challenge.

bil.jpg

Mot Sweden Grand Prix och solen skiner!

Ikväll är det dags för inregistrering och första lagret spraytan. Vila, ta det lugnt och bara fokusera. Jag ser fram emot morgondagen så otroligt mycket!

Kram Lisa

Tävlingsveckan!

Hej!

Alltså, äntligen är vi inne på tävlingsveckan och det handlar endast om några dagar kvar innan det är dags att inta scenen igen. Jag har arbetat klart på jobbet med nattskift och har nu två veckor ledigt. Jag anser att det är nödvändigt för mig eftersom jag vill ha lugn och ro, laga och äta mina måltider, göra min träning och fixa alla förberedelser utan stress. Det är ju en del som ska fixas innan som tjej med frisör och naglar m.m. Posera lite då och då, fokusera och njuta av att allt faller på plats!

Inför denna tävling har vi ändrat om lite i min kost. T.o.m. idag, tisdag, så har jag ätit som vanligt, men imorgon börjar vi ändra om lite. Det handlar om samma råvaror som jag ätit innan som min kropp är van vid men Rodi har ändrat lite när jag äter och hur mycket av varje. Hon vill ha in mig i en form med mer volym och saftigare muskler. Vi har planerat in att på fredag kväll ska jag äta en clean hamburgare, vilket är nytt för mig. Men vi kommer självklart hålla koll på hur jag ser ut, så saker och ting kan komma att ändras också.
Jag börjar falla in mentalt mer och mer att det är tävlingsdags till helgen, nerverna kommer och går men jag känner för det mesta att det ska bli otroligt roligt! Sweden GP blir mig fjärde tävling jag genomför i Bikini Fitness.

mat.jpg

Dagens middag – torsk, ris och broccoli, glamouröst va? 😉
Jag tycker att broccolin får en mer "sötare" smak är man ångkokar/kokar den. Kanske är det diethjärnan som talar, men ett tips från mig iallafall.
mat1.jpg

Eat according to your goals!

Nu ska jag snart släcka ner och sova. Imorgon och på torsdag blir det morgoncardio cirka 1 h och även ett pass senare på eftermiddagarna. Sedan återstår det endast att vila! Känslan när man vet att man har gjort all träning och det inte ska göras något mer pass innan tävling är obeskrivlig. Mäktigt!

Jag räknade lite i min kalender för att se hur länge jag har dietat, vilket jag inte hade en aning om, då jag inte tänkt på det innan. Nu är jag inne på 21 veckor. Totalt blir det 22 veckor lång diet.

Ta hand om er tills vi hörs nästa gång!

Kram Lisa

Sista helgen på denna diet

Hej!

I fredags vaknade jag upp och kände att det var en bra dag. Sedan dess har det också varit bra! Det var i mitten av denna veckan som jag var väldigt låg i energi och allmänt. Men tror jag är mig själv igen nu. Otroligt härlig känsla när man tagit sig igenom en sådan period! Man kommer ut med en känsla att man klarar av vad som helst! Läs Jennys artikel, hon går in djupare om Att göra vad som krävs. Väldigt bra skrivet av henne, allt är så sant!

Idag är det söndag. 5 dagar kvar tills bilen rullar mot Malmö och Sweden Grand Prix! Så häftigt att vi är så nära!
Denna helgen var också sista ”vanliga” helgen under denna diet. De två kommande helgerna är det tävlingar och det är ju precis det jag kämpat för i månader så jag är så säker på att det kommer vara sjukt kul!

kamera.jpg

Jag fyller år dagen efter Sweden Grand Prix. Min pojkvän ville ge mig min present i förskott så att jag kunde använda den sista tiden innan tävling. Så tacksam – en kamera! 😀
ägg3.jpg

Jag lagade foodprep idag till min pojkvän. Sötpotatis, nötfärs och grönsaker!
ägg.jpg

Äggviteomellett
ägg1.jpg

Havregrynsgröt och kasein
ägg2.jpg

Hela frukosten, mitt favorit mål under dagen, helt klart!

Nu ska jag göra iordning mig inför jobbet. 12,5 h jobb inatt 😉

Ha det toppen sålänge!

Kram Lisa

Fantastiska kropp som inte sviker

Hej!

Jag vill först och främst bara tipsa om de andra atleterna som bloggar på Body.se inför Sweden Grand Prix. Deras ord är så mottagliga hos mig just nu och jag känner igen mig så väl. Det är väldigt skönt att veta att det är flera som går igenom samma sak som mig just nu och har samma tankar och känslor.

Det är torsdag idag, 9 dagar ut. Igår hade jag äntligen en hyfsad dag med något mer energi än tidigare dagar. Vart den energin kom ifrån det vet jag inte, men jag surfade på den vågen så länge jag kunde. Min energikurva går verkligen spikrakt upp och sen lika fort ner. Upp & ner, upp & ner. Så är det just nu. Jag har pratat lite med Rodi, min coach, hur mina tankar går och hur jag mår. Det känns skönt att kunna dela med mig och ventilera. Hon vägleder och lugnar ner mig.

Min kropp har svarat bra på uppdateringen av kosten. Idag hade jag min lägsta vikt någonsin! Jag blir hårdare varje dag. Under denna dieten har det aldrig inträffat att kroppen strejkar eller jobbar mot mig, helt fantastiskt! Känner verkligen att det är nödvändigt att ha en coach som styr och ställer och har läget under kontroll.

3 nätter kvar på jobbet nu. 3 jobbnätter som jag dietar. Sen kan jag jobba med mer energi igen! Varje dag som går räknar jag ner.

Denna vecka har jag inte planerat så mycket mer utöver det vanliga. På lördag har jag bokat 90 min helkroppsmassage och på söndag är det vila så att jag är redo inför sista veckan innan tävling!

Under min träning lyssnar jag mycket på trance och jag vill tipsa om Andrew Rayels set på Ultra Miami i år. Energin växer mer och mer under setet och överförs till mig under mina träningspass. En stor drivkraft! Det tackar vi för!

Ha det fint så hörs vi!
Kram Lisa

Uppdatering av kost

Hej!

Jag ska beskriva min nuvarande status såhär mindre än 2 veckor ut från Sweden Grand Prix med en tävling gjord denna säsong i bagaget. Dock vill jag vara noga med att säga att jag inte klagar, utan jag säger bara sanningen hur det kan kännas på en tävlingsdiet.

Jag har gått runt i tävlingsform en del veckor nu i och med att jag redan kört en tävling i slutet av mars månad och det känns verkligen. Min energi just nu räcker till att göra endast det jag måste/behöver. Bland annat går energin åt till att jobba, träna, handla och laga mat, hålla i ordning på mig själv och mitt boende. Just nu har jag inte tid/orken till att gå utanför mitt rutinmönster. Både jag och mina nära och kära vet om att detta är tillfälligt och när jag lever offseason senare kommer energifulla Lisa tillbaka. Senaste veckan har jag varit väldigt lättirriterad och haft fel mindset. Ibland har jag längtat tills allt är över, det känns lite sorligt. Jag gör ju detta för att jag tycker det är roligt! Jag vet också att det är fel mindset att ha, därför tänkte jag lite och såg till att ändra mitt mindset till det jag hade innan Better Bodies Challenge. Positivt tänkande samtidigt som jag njuter av resan till scen så mycket jag kan. Idag när jag vaknade kände jag att mitt mindset fanns där jag ville ha det, så som jag vet är mitt rätta jag! Mitt fokus är tillbaka på rätt sak! När jag står där färdig fixad på tävlingsdag i min bikini, vet jag att allt slit är värt det, varje sekund! Jag kan sätta min högra arm på det, så säker är jag.

Nu har jag förklarat lite hur tankarna kan gå under diet. Så fort mitt mindset sticker iväg åt fel håll påminner jag mig själv om varför jag började min satsning och kommer tillbaka till grundtanken bakom allt. Då brukar jag känna mig som Lisa igen och fokuset blir rätt.

Lisa Bikini.jpg

Denna bilden är tagen 7 februari. Då låg min vikt på 60 kg. Min morgonvikt idag var 56,6 kg. Detta är också en av bilderna jag använde när jag ansökte till att få blogga om min resa här på Body.se inför Sweden Grand Prix! Tiden flyger iväg.

Idag har vi uppdaterat mitt kostschema. En av mina måltider med havregrynsgröt + äggvita har bytts ut mot sparris + äggvita, vi har även bytt ut äpplet innan träning mot grapefrukt och dragit ner lite av riset på min torskmiddag.

Träningen kör jag på med som vanligt. Vi uppdaterade träningsschemat för inte så länge sedan.

Min dag kommer jag tillbringa hemma och ta det lugnt då det står vila på schemat. Jag ska faktiskt börja plocka iordning lite inför Sweden GP. Min pojkvän ska få ta med en väska ner till Malmö när han åker dit ner redan nu på söndag så det inte blir proppfullt i Moas bil när vi åker ner 🙂

Posering, matlagning och städa står även på to-do listan.

Ha en fantastisk måndagskväll!

Ta hand om er!
Kram Lisa

Back on track

Hej i vårsolen!

Här i Göteborg skiner solen denna fredag och i helgen lovar de tvåsiffrigt i temperaturen!
Idag är jag äntligen frisk igen, lite förkylning kvar men inte mycket. Jag känner mig som människa igen, äntligen!! Det har faktiskt varit väldigt tufft denna veckan mentalt. Kanske den tuffaste denna diet. Jag har inte haft hjärnspöken angående formen, däremot har rastlösheten varit enorm. Från att ha tränat, rört mig på jobbet och nästan inte haft någon tid över under de senaste veckorna till att bara sitta helt stilla och vila i väntan på att bli frisk. Det har bidragit till att jag tänkt mer på att jag vill ha mat, att jag är hungrig och sugen på något gott när jag till exempel kollar på film. Man kan inte bjuda hem någon vän eftersom man är sjuk, att baka är ingen större ide eftersom att jag inte kommer äta upp det och så har det varit. Jag har inte känt någon större mening med vad jag ska göra under dagarna. Så trist, men det finns dem som har de värre såklart..

Varför gav jag inte upp då, bakade och åt något gott?
Jag kunde ju valt och avbryta dieten och haft det ”godare” nu när jag varit sjuk. Såklart, det är ju bara att avsluta, jag har ju makten till det.
Men det alternativet finns inte för mig. Skulle jag ge upp skulle jag må ännu sämre faktiskt, då hade jag svikit mig själv för jag vet att i slutändan så vill jag ta mig i mål! Vad som än krävs.
Jag fick se denna veckan som återhämtning för kroppen istället. Som sagt, en del i det hela.

Skärmavbild 2018-04-06 kl. 13.23.33.png

Denna tjejen ger inte upp så lätt!

Dietsavers

Jag uppskattar alla måltider som finns på min diet men jag har några livsmedel som jag ser extra mycket fram emot i mitt kostschema. Varje dag har jag lite Tyngres nötkräm kasein i min morgongröt vilket jag älskar! En gång i veckan får jag lax, ganska mycket också, samma sak där, love it! Potatis äter jag då och då, kokt potatis med lite flingsalt. Otroligt gott på diet och jag tycker det smakar lite sött faktiskt. Haha!
I mitten av dieten hade jag 2 hela ägg i frukosten, att äta dem nykokta med lite salt var också drömmen.

Ha en underbart fin fredag!

Själv ska jag snart iväg till maxi för storhandling. Försöker handla en gång i veckan, blir smidigast så när jag inte har för mycket energi över. Efter det blir det mellis, gymmet och sen bio-dejt med min pojkvän. Mysigt!

Ta hand om er!

Kram Lisa

Planering Sweden Grand Prix

Hej!

Nu är det mindre än 3 veckor kvar till Sweden Grand Prix, för att vara exakt 18 dagar, och för tillfället sitter jag i sängen och bloggar. I mitt förra inlägg skrev jag att jag inte var såpass sjuk så att jag behövde stanna hemma från jobbet, men där hade jag fel. Ibland vill jag inte inse att jag är sjuk och går runt och tror att jag är en superwoman… Nu har jag haft symptom i 5 dagar men jag tror att imorgon, onsdag, kommer det vända då jag känner mig någon procent piggare idag. Men jag ska inte säga för mycket, det återstå att se!
Det känns som att jag har varit och kommer vara borta mycket ifrån jobbet nu under tävlingar och sjuktider men det finns ju en anledning bakom det. Dessutom tog jag ledigt för mina tävlingar för ett halvår sedan, så ute i god tid kan man lugnt säga att jag har varit. Jag har planerat 😉

Jag har kollat klart på Seven Seconds nu och jag kan verkligen rekommendera den! I slutet av serien får man hänga med under en rättegång som blir så spännande och griper tag i en. Sedan har jag sett en del andra filmer på Netflix och tänkte senare idag kolla lite på Wahlgrens värld och youtube vloggar! Jag har inte en så ansträngde vardag just nu… Men jag längtar så tills jag är på gymmet och kan köra på igen… snart! Jag oroar mig inte så mycket för formen just nu, utan låter kroppen sköta sitt. När jag är ensam hemma gillar jag även att lyssna på poddar, kolla runt lite på olika resmål och ta tag i saker man inte har haft tid till innan.

30070167_10155691862904865_2014939096_o.jpg

Min lunch tidigare idag!

Sweden Grand Prix

Till en början tänkte jag själv köra bil ner till tävlingen i Malmö, men jag har ångrat mig lite eftersom jag inte är jättepigg dagen innan tävling. Min pojkvän befinner sig redan i Malmö under utbildning och kommer möta upp mig där. Därför kommer jag att få åka med min teammedlem/vän Moa och hennes pojkvän ner, så snälla! Jag kan absolut åka tåg i vanliga fall men till en tävling åker jag gärna bil med all packning.
Vi tänkte bo på ett hotell precis bredvid tävlingen men det visade sig vara fullbokat så vi hittade ett annat några minuter bort med bil, det kommer bli superbra det också.
Jag ska försöka packa lite smartare denna gången och inte allt i tusen småväskor, haha! Maten förvarar jag i en kylbox som man kan koppla in i bilen och håller kylvarorna kalla under en längre period. Jag planerar att vara hemma igen under sena lördagskvällen och kan då äta hemifrån eftersom att jag kommer hoppa på dieten direkt inför Battle of Sweden.

Skärmavbild 2018-04-03 kl. 15.45.46.png

Foto av Skurkstudio!

Ha det fint tills nästa gång vi hörs!

Kram Lisa

Hinder för träningen på diet

Hej på er !

Jag är precis hemkommen från en kort liten promenad då jag kände att jag måste röra på mig lite och få lite frisk luft. Kroppen har sagt ifrån lite de senaste dagarna. I fredags fick jag ont i halsen och under mitt pass kände jag att kroppen inte alls ville leverera någon energi till att träna. Den drog i handbromsen.. Jag gjorde vad jag skulle enligt schemat ändå, men gick sen hem och vilade och tog det väldigt lugnt. När jag vaknade på lördagen var det inte bättre och valde att avstå helt ifrån träningen och fyllde på lite med rena kolhydrater i hopp om att kroppen skulle få lite extra energi till att återhämta sig.
Idag, söndag, är det ännu inte helt bra så jag vilar fortfarande. Till en början var det väldigt jobbigt mentalt till att ta valet att avstå ifrån träningen. Jag är en sån person som vill följa schemat till punkt och pricka, vilket jag alltid gör. Men om jag blir sjuk på något sätt måste jag se det som att det är en del i det hela, acceptera läget och samarbeta med kroppen. Det är absolut inte smart att arbeta emot kroppen och det kan dessutom vara farligt rent hälsomässigt. Så nu låter jag kroppen hämta sig igen, dricker mycket vatten, vilar och följer kostschemat. Jag är inte såpass sjuk så jag inte kan jobba, så jag hoppas att jag kan träna på tisdag igen!

Idag var jag dessutom och träffade min coach och en annan Team Ròdika atlet. Vi poseringsövade och Ròdi gav oss feedback ifrån förra tävlingen. Då passade jag på att fråga henne hur jag skulle tackla mina hjärnspöken nu när jag inte kan utföra min träning. Hon sa åt mig samma sak, vila, ät enligt kostschemat och låt kroppen återhämta sig så kommer jag tillbaka starkare.

shake.jpg

Dricker mina amino samtidigt som jag bloggar ifrån sängen, ganska mysigt 🙂

Min form är klar, så jag känner inte någon stress över att jag inte kommer bli klar för att jag inte kan träna just nu. Vi är 3 veckor ut ifrån Sweden Grand Prix och jag vet att jag kommer vara återställd inom några dagar och jag kommer vara supermotiverad till att gasa på igen som vanligt.

Så nu passar jag på att ”njuta” av att vila 😉 Man får välja ifrån vilket perspektiv man ser livet på. Det kunde ju varit värre.

days.jpg

Vi är 20 dagar ut!

Ta hand om er!


Kram Lisa

Tillbaka i dieten

Godmorgon!

Idag är det långfredag och för mig innebär det ledighet från jobb i några dagar över påskhelgen. Så skönt att vara ledig. Det kommer vara ganska lugnt, en helg med träning, mysa med min pojkvän och även träffa mina vänner och min familj. Det blir ingen påskmat för mig då jag nöjer mig med att äta lite extra kolhydrater på lördag.
Ibland känner jag påsk/vårkänsla ute, men jag hoppas att våren kommer igång på riktigt snart så man kan byta ut den tjocka vinterjackan mot vårjackan.

Jag levde i en lyckobubbla några dagar efter tävlingen i lördags. Känslan finns kvar men den har börjat övergå till en känsla av ett mer och mer ”krigarmode”. Det är helt okej att vara tillbaka på dietschema, jag tycker inte det är så jobbigt mentalt då jag verkligen brinner för att förbättra mig till Sweden Grand Prix. Att ha två till tävlingar inplanerade är jag jätteglad för, det är ju så kul!

Vissa dagar känns mina ben som sirap, haha, finns inte så mycket energi kvar i slutet av dagarna. När jag inte har så mycket energi kvar blir jag också rätt så tyst av mig. Men det finns en charm i det också, man känner att man lever och kämpar för sina mål och belöningen blir så tydlig när man når målet och det är så värt det! 🙂

Om jag påträffar situationer då motivationen inte är skyhög påminner jag mig själv om att det är inte så många pass kvar innan det är dags för tävling. Så om jag har jobbat stenhårt innan, så jobbar jag ännu hårdare nu.

Det ska bli spännande att se hur Sweden Grand Prix är i år jämför med tidigare. I år är det en internationell domarkår och tävlingen är öppen för fler länder samt att PRO Cards kommer delas ut. Mycket intressant och spännande!

Jag har fått några bilder ifrån fotograferingen jag gjorde med Skurkstudio!

Skärmavbild 2018-03-30 kl. 01.02.28.png

Jag kommer visa er fler bilder allteftersom. De blev riktigt fina bilder tycker jag och kul var det!

Jag önskar er en trevlig påskhelg!
Ta hand om er.

Kram Lisa