Stop living in obesity, it’s nothing but a big lie!

There hasn't been a day in my life that I didn't dance.

When I weighed 120kg, I stopped but was still dancing in my mind, I'll never put me in that position again, where I thought I was living.. but really comforted myself with all these thoughts and imaginations of me doing stuff that I in real life couldn't do, no matter how great my desires was!

I lived a lie in my extreme obesity and that's what kept me from realizing reality and me being trapped in this useless body that even if it wanted, couldn't live a worthy life with joy, dignity and health.

A got my second chance in life and everyday when I wake up I do a little bit of dance to remind myself and make sure that I live a life without the lies today

image.jpg

Jag styrketränar gärna dig i Göteborg

Jag är dödsdömd från att träna något mer iår av min kirurg.. men får snart spel av rastlösheten & att inte få gå till gymmet bara 3 dagar efter operationen. Vill ha gymmiljön:(

Dessutom har jag lite mer tid nu när kurserna påbörjar den 7e januari 2014 igen & känner att jag vill ge tillbaka till er på något sätt.

Så till er underbara män/kvinnor/tjejer/överviktiga/underviktiga eller MedelSvensson som tidigare frågat om vägledning i kost, en spark i rumpan, hjälp i tekniken eller bara någon som puschar er i övningar maila mig på

Nuran.Angel.Gemalmaz@hotmail.com

Jag håller mig på Nordic Wellness Backaplan 🙂

Varma kramar & God Jul från mig till er:-*

image.jpg

Varför jag inte tävlade? Före/efter-bilder & imorgon opereras jag igen

Varför jag inte tävlade?

Det finns tre skäl till det.
1, Trots mina resultat av dieten de senaste 4 månaderna så var jag inte i tävlingsform.

2, Tidigare i oktober så hade jag kört så hårt & överbelastat kroppen allt förmycket alldeles för tidigt inpå operationen i somras. Det small till på gymmet & mitt högra silikonimplatat släppte bröstfickan & åkte in halvt under armhålan.

3, Mängden cardio jag har hållit på med den senaste tiden har varit mer än vad jag har vågat erkänna för folk & tom skapat stora vätskedepåer mellan magmusklerna under naveln & huden pga rubbade nerver & svettkörtlar i det lokala området.
Detta kan ta upp emot över ett år att reparera sig efter operationen.

Med facit i hand kan man inte tävla så kort efter att ha sytt ihop magmusklerna & slängt in silikon i brösten. Men jag vägrade gå upp mer i vikt (gick upp 10kg av att ligga stilla efter operationen trots god kost), jag ville verkligen inte tappa det jag jobbat så hårt för till en gräns där jag nästan inte orkat ta mig ur & därför tog jag min plats i Talangjakten för att hålla mig fokuserad & komma på benen igen.
Jag har haft en himla tur som inte fått några infektioner eller magmuskler som släppt & åkt upp.

Imorgon skall jag opereras

Givetvis var jag hos min plastikkirurg Claes Lauritzen när bröstet hoppat ut, dem ville operera mig men ivriga jag ville träna/dieta ända fram till Luciapokalen. Vad är det värsta som kan hända tänkte jag, bara att sätta på sig en redig sport-bh & träna.
Så efter lite kärleksfulla diskussioner på kliniken bokade vi in den 12december, veckan efter att Luciapokalen/Fitnessfestivalen är slut.

Imorgon skall min mycket älskvärda Claes fixa till mina bröst & suga ut vätskan mellan huden & magmusklerna 🙂
Sedan har jag lovat mig själv & alla andra att inte träna ett enda pass iår med 🙂

Nu över till lite före/efter-bilder på denna dieten samt en äldre bild på min utveckling i Bicepsen på 10 månader.
Jag tror starkt på mig själv nu, det roder ingen tvekan om att jag bär på verktygen som jag behöver för att nå mitt mål.

Så inga tårar här inte! Är en mycket lycklig tjej som ligger under Sveriges bästa knivar imorgon & har världens bästa vänner som skall laga min dietmat hela månaden ut 😀

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Jag gråter tårar..

Underbara, sköna tårar. Sådana som man hurplar men skrattar sig lycklig av. Ohejdbara lyckliga tårar.

Att vakna upp & inse varje morgon att livet inte är en dröm.

För mig som i min bardom inte fick höra att jag var söt eller vacker av någon annan än min familj. Eller att vara den den sista i gänget som fick min första kyss av en kille. Till att var morgon vakna upp till mail från er & en massa underbara ord.

Helgen har varit helt överväldigande & berusande. Jag kan knappt sätta ord på mina känslor men känner att jag vill ge världen till er som lägger så mycket energi för att göra mig glad. Det är så vackert när främmande människor anstränger sig i intresse till ens välmående. I helgen har jag snuddat fingrarna vid det som vår jord lider brist av… medmänsklighet & kärlek :-*

image.jpg
image.jpg

KostSchema & "Tårtan till frukost"

Som ni vet så fortsätter jag med dieten fram tills att jag kommer i tävlingsform.

Man skall ha delmål & kunna berömma samt belöna sig själv tycker jag.
I synnerhet berömma sig själv, för det är himla lätt att stå där & "aldrig bli nöjd" oavsett hur fantastisk man är på olika individuella sätt!

Det råder endel snack & blev väldigt många åsikter om att jag åt prinsesstårta till frukost i mitten av september tidigare iår.

Jag lägger upp saker med glimten i ögat, har oftast en skämtsam & ironisk jargong & älskar att visa alla sidorna. Inte bara den "duktiga" eller det samhället vill se. Jag är ärlig!

Åt jag tårta till frukost?
Ja det är klart som fan att jag tog igen en bit tårta med mina vänner hemma hos Maria på min första möjliga ätardag efter min födelsedag (den 1 september 2013, då jag inte åt annat än min dietmat)

För givetvis äter jag tårta till frukost i min ensamhet varje dag & får en allt bättre form vecka efter vecka.

Att folk kan vrida en sak till en helt annan är inget nytt, men var lite kritiska när ni läser saker. & om detta var sant så kanske man borde fråga sig, Vad är det för fantastisk tårta man kan äta varje dag till frukost på diet haha

Nä, att ställa sig kritiskt eller ifrågasätta kan juh vara ansträngande & mindre kul många gånger haha!

Jag bjuder gärna på mig själv & något måste jag ändå göra rätt för att lyckas se ut såhär efter mina 120kg.
(Så-ser-en-kropp-ut-som-äter-tårta-till-frukost)
Nu fick jag mig själv ett gott skratt!

image.jpg

79kg/167cm

Efter hela Fitnessfestivalen nu i helgen skall jag ta en "strukturerad" ätardag xD Man kan fylla glykongendepåerna med bättre saker men det är djävulens själ som vill bli äckligt mätt på skit för att sedan orka återgå till Del 2 av 2, i dieten & den vanliga ordningen på tisdag morgon.

image.jpg
image.jpg

Augusti till Oktober 2013

Kontaktannons

Klättervärlden tillhör inte min vanliga krets så jag slänger ut en annons då det med all säkerhet är fler som söker klättervänner..

Sökes: En eller fler, humoristisk eller väldigt glad klätterpartner. Svensk eller engelsktalande man som kvinna, 18-40 med topprepskort haha!
Bosatt i Göteborg.

Finnes: En halvknäpp tjej i stort leende. Jag åker gärna snabbt ner när jag klättrat upp så du bör inte vara rädd för att släppa taget lite mer än vanligt xD

Tog topprepskortet i förra veckan, så risken finns alltid att du faller platt som en pannkaka:)

Skämt åsido vill du ha en klätterkompis så hör av dig i ett pm över Facebook 🙂

image.jpg

Beställde en massa coola grejer från Addnature som jag fick i veckan.
image.jpg

Effektiv packning
image.jpg

Kan inte undgå att känna mig som Tomb Raider xD
image.jpg

Att man fortfarande blir kallad för fet..

Det är helt obegripligt för mig att jag än idag kan bli kallad för tjock, fet eller fläskig. Har både läst & hört det.

Även om majoriteten inte tycker det så är det skrämmande att folk har såpass förvrängd bild av kroppen.

Jag tar inte åt mig, är en skarp tjej med skinn på näsan men Detta är vad som skapar orealistiska ideal. Detta är vad som gör en fullt vacker & sund tjej vilja gå ner & ner i vikt tills hon hamnar på en kritisk nivå. Detta är vad som gör att många aldrig blir nöjda, känner sig vackra eller slutar sträva mot mål som inte existerar eller bidrar till en god livskvalitet.

Varje dag står jag framför denna spegeln & en tumregel är att enbart säga goda saker om mig själv, tänka på allt jag har, vart jag börja & hur långt jag har kommit. Genast känner man sig inte så fet längre & njuter av bilden i spegeln som går att tyda på tusen olika sätt.
Vissa må kalla tjejen i spegeln för fet, men jag ser bara att hon utstrålar styrka, disciplin, vilja toppat med lite sex appeal (which never killed nobody).

Strunt i alla andra & våga se det positiva i spegeln, man mår inte bara bättre av det utan du skapar en massa energi till att fortsätta resan, vilken resa det än må vara. Love all shapes!

image.jpg


Jag är inte i tävlingsform men jag är fan heller en tjockis som vissa så nervärderat har mage att kalla andra.

Om tex någon får för sig att i en kommentar till min formbild kalla mig för fet eller tjock, bör man ha i åtanke om att det kommer att läsas av väldigt många unga tjejer & kvinnor. Som i värsta fall i sitt huvud bakom skärmen tänker "Om hon är äckligt tjock, vad är då inte jag" eller "Om dem tycker att hon är fet, då måste jag vara mycket fetare än henne i deras ögon". Man sårar nog fler än man har avsikt till att såra med våra osunda ideal lever starkt vidare sålänge detta pågår.

Många gånger kanske inte syftet är att såra men över nätet är det så många faktorer ur ett budskaps kontext som försvinner vilket gör det möjligt att tolka saker på en massa olika sätt.

Jag lär mig var dag & det jag alltid jobbar på är att vara mer ödmjuk än vad jag var igår. Det är något man aldrig kan bli förmycket av <3

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Formen före operationen i ett smaklöst inlägg

På ca ~75kg tidigare iår såg formen ut såhär innan operationen:

image.jpg

& för bara några månader sedan i somras opererade jag bålen & pattarna (sydde ihop magmusklerna lodrätt & la in 0,5L silikon i varje bröst). Detta gjorde såklart att jag låg sängliggandes under sommaren & assisterades tom till toaletten efter att ha slutat kissa via kateter.

Magmusklerna var så åtstramade att jag inte kunde gå, sitta eller ta mig upp från en stol själv. När jag gick så lite som till toaletten höll jag mig på benen genom att hålla hårt i någon med överkroppen böjd 90 grader med huvudet mellan benen i princip. Om vi inte skall missa detaljer så kunde jag inte sträcka mig för att torka mig själv utan det fick någon annan göra på mig (självständiga jag som alltid varit en stor tjej & aldrig ber om något).

På det hela var jag förstoppad i veckor & åkte tom in med ambulans till akuten efter att svimmat av trots att jag låg sovandes. Detta var pga förstoppningen (morfinet orsakat) & de fick tömma mina tarmar en hel natt (förstoppning kan orsaka förgiftning om det inte löser sig). En av sköterskorna påpekade tom min blogg & det hela gör det inte lättare när man ligger där alldeles sårbar & förlamad i överkroppen med skit som skall ur baken.

Hur som skulle jag självklart få en katastrof form efter kaoset i somras & gå upp 10kg fläsk

Jag var aldrig mentalt förberedd på hur mycket båloperationen skulle komma att påverka mig. Många dagar grät jag hej vildt & brast att "jag kommer aldrig mer kunna lyfta en vikt", att vara borta från gymmet under tiden som jag återhämta mig skapade kaos i psyket & gjorde mig väldigt ostabil. Jag minns hur jag insistera Sebastian till att sätta mig på stolen framför min stora spegel två tre veckor efter operationen, då jag själv inte kunde ta mig dit. Han förstod inte varför men hemska jag ville se mig själv, det tog två sekunder för tårarna att komma när jag väl satt där. Kändes som om jag vägde 120kg igen, svulllllllen som satan & det lyste deprimerad över hela kroppen.

Vad jag vill komma till är att det är väldigt lätt att tro att det är över efter operationsdagen men sanningen är att jobbet kvarstår först efteråt. & till er som mailar mig frågor kring operationen i egna funderingar på att göra en.

Mitt största tips är att fundera på om ni har råd & psyke att släppa rollen som fru, flickvän, mamma & även dig själv en tid efter operationen? Om inte så skulle jag avråda er att ge er in på den resan ännu. Har man en kropp som är van vid träning så bör man nog räkna med en seriös diet när man är på benen igen för att få snygga resultat då det kan komma som en negativ chock för kroppen att helt plötsligt "gå i ide". Dessutom skall man inte tro sig klara sig själv efter några dagar utan du behöver någon vid dig dygnet runt dem första 2-3 veckorna.

Många av er undrar även om det gjorde ont, jag låg nerknarkad i morfin i över en månad & inte ens det kunde döva smärtan. Stygnen känns inte, inte heller bröstoperationen men att nysa så att magmusklerna hoppa till fick mig att gråta.

Paradoxalt nog: Är det bland det bästa jag har gjort för mig själv & helt klart värt det (har varken barn eller annat ansvar än mig själv) Samtidigt har jag också haft lyxen att spendera 20-24h/veckan på gymmet nu för att bli av med alla kilona jag gick upp efter operationen.
Hade inte fått mina resultat annars. Det finns ingen operation som får dig att se fit ut, det kan bara god kost & träning ge dig.

image.jpg
image.jpg

Hittar ingen bild på hur förjävliga det såg ut strax efter operationen. Men i början av dieten med talangjakten såg det ut såhär & då hade svullnaden & allt lagt sig för det mesta, kontra 3 månader på diet. Efterbilden togs i förra månaden.

image.jpg

Nu är stormen över för mig, tack vare Talangjakten så har jag snart lyckats bli väck med nästan allt överskott jag drog på mig & det är jag evigt tacksam för.

När vi första gången åkte upp till Västerås på Talangjaktens första träff hade jag bandage & var tejpad från höft upp till brösten. Dessutom hade jag inte mycket psyke kvar till att "börja om" på nytt igen. Men tack vare all stöd jag fick i Talangfamiljen & den positiva pressen av det offentliga så lyckades jag!

Mitt mål är att iaf nå tillbaka till formen jag hade tidigare iår & det är fortfarande några veckor kvar så jag kör på med allt jag har just nu 🙂

Ett dussin nya Better Bodies plagg till SALU

Pga fel storlek eller dubletter, så säljer jag av mig dem.
Ni står för frakten & förskottsbetalar till mitt Swedbank konto eller om vi möts i Göteborg på något effektivt sätt 🙂

Maila mig på Nuran.angel.gemalmaz@hotmail.com

När något är sålt så uppdaterar jag det här på bloggen:)

image.jpg

NY ”Flex Jacket” (stl: M)
Nypris: 899:-, Nu 450:-
image.jpg

NY ”Hoodie” (stl: L)
Nypris: 999:-, Nu 500:-
image.jpg

NY ”support 2-layer” (stl: L)
Nypris: 549:-, Nu: 300:-
image.jpg

NY ”support 2-layer” (stl: L)
Nypris: 549:-, Nu: 300:-
image.jpg

NY ”Camo Long Tights” (Stl: L)
Nypris: 799:-, Nu: 400:-
image.jpg

Använd på EN plåtning ”Athlete loose tank” (stl: L)
Nypris: 349:- Nu 200:-
image.jpg

NY ”Athlete Tank” (stl: L)
Nypris: 549:- Nu: 300:-
image.jpg

Använd på EN plåtning ”Long Sleeve” (Stl: M)
Nypris: 499:-, Nu: 200:-
image.jpg

Använd på EN plåtning ”Printed T-back” (stl: L)
Nypris: 299:-, Nu: 150:-
image.jpg

Använd på EN plåtning ”Athlete T-Back” (Stl: L)
Nypris: 449:-, Nu: 250:-
image.jpg

NY ”Contrast Windpant” (Stl: L)
Nypris: 999:-, Nu: 600:-
image.jpg

Använda ett fåtal gånger. ”Contrast Windpant” (Stl: L)
Nypris: 999:-, Nu: 400:-
image.jpg

Använd några gånger men lite tight i bysten efter pattförstorningen:) Camojacka från Better Bodies.
Nypris 1899:- Nu 900:- (stl: M)
image.jpg