Dagens strid på gymmet.

Körde bröst och axlar under samma pass, sällsynt kombo i min lilla värld.

Bänkpress
Smithpress för axlar.
Lutande smith för bröst.
Gymleco frivktspress för axlar.
Sidolyft med hantlar
Sidolyft sittande supersetat med Kabelflyes för bröst.
Omvända flyes i kabel
Framåtlutande flyes med hantlar.
Frontraise med hantlar.
+ ölkaggen i två övningar.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

106kg pojk idag.

Träning med Mikael.

Rygg och Biceps var det primära på schemat.
Mikael som skall köra MP nu i vinter (DC + LP) hakade på och passet vart bra.

Laddade med snabba carbs från Swedish Supplements och The Butcher.

Row
Kronlyft.
Sittande enarms rodd
Breda Latsdrag
Smala Latsdrag
Pulldown
Sidolyft med hantlar
Sidolyftmaskin
Hantelcurls
Zstångcurls
Hammer-Spidercurls

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg

Tror tjockleken på ryggen förbättrats, om man nu kan se det genom allt späck.
20.jpg
21.jpg

Prövade lite svartvitt…kinda cool

Vit fisk, kokta potatis & grönsaker med citron- och dillsås

IMG_20170625_183904_062.jpg

en kombo av fisk, potatis, grönsaker och lätt sås – Snabbt fixat, gott & fräscht/hälsosamt innehåll för kropp & knopp 🙂

Jag har länge varit sugen på vit fisk och vidare något fräscht nu såhär efter några dagars midsommarmat- frosseri! Therese, jag och Jenny hade gjort helt gudomliga hemmagjorda pajer, smörgåstårta, ostbricka, räkor, röror, potatissallad, grillat, såser, brittatårta, jordgubbar och glass, snacks.. ja you name it.. se bild nedan (kan tilläggas att shoppinglistan gjordes på diet en dag ut från Olympia 😉 och Jenny och jag slog nog samtliga i gänget med hästlängder när det kom till att äta.. ;P verkligen mycket uppskattat efter en lång diet att bara få njuta av allt det goda plocket på bordet. Men som sagt – mätt och belåten efter dessa dagar och idag blev det en fräsch fiskmåltid till söndagsmiddag och även över för några matlådor till den kommande veckan.

Tillagning:

Förbered gärna såsen tidigare på dagen så den får stå lite och dra till sig i smaken.

Kall & Fräsch citron- och dillsås med bostongurka
Godast blir det med gräddfil, men man kan även använda sig av yoghurt naturell eller kvarg om man har egna smaklöks- eller makropreferenser 🙂 Jag tog faktiskt en kombo av ovan (totalt ca 200 g) denna gång och adderade 1-2 matsked bostongurka, citronsaft från en liten citron, salt och peppar samt fryst dill efter smak. Rör ihop, smaka av och låt stå någon timme. Smaka gärna av innan servering sen också då smaken kan förändras, om du vill addera något. Jag adderade faktiskt en liten nypa sötning, för att framhäva smakerna ytterligare.

Ugnsstekt vit fisk med smak av senap och citron
Välj valfri (vit) fiskfilé (torsk, rödspätta, pangasius – jag föredrar vidare filé framför ”block”fisk men det är en smaksak) . Låt tina om de är frysta och låt vattnet rinna av. Salta och peppra efter smak (hade bara svartpeppar hemma, men vit passar även bra enligt mig) Droppa lite citron över, skär upp några tunna halvmåneformade skivor och lägg på fisken. Citronen är efter tillagning god att dra av från kanten och ha på – den får en annan smak i ugnen. Strö lite senapsfrön över. Grädda fisken på 200 grader i ca 15 min.

Servera fisken på en bädd av lite babyspenat – gott och tjusigt


Kokt färskpotatis & vitaminberikade grönsaker

Jag använde mig av färskpotatis- sorten (godaste) som jag kokade i ca 15 min. Gillar att behålla skalet på. Till detta kokade jag upp kålrabbi, broccoli och morötter i någon minut och lät stå och efterångas med locket på till servering. Jag hade även kokta ärtor till och hela små ättiksgurkor men de glömdes i bild 🙂

Mycket gott, enkelt att tillaga (tar max 25 min) och så innehåller rätten massa fräscha nyttigheter för kropp och knopp!

IMG_20170625_183904_063.jpg

Söndagsmiddagen är serverad – och även några matlådor fixade till veckan!
IMG_20170625_183904_067.jpg

En av de bästa fisksåserna som finns! Kombon citron, dill och bostongurka.. mums!
19478269_10155417109587387_160609889_n.jpg

Powerpuffpinglorna i köket 🙂 Tack för en supermysig midsommar <3
19489705_10155417194907387_1550094614_n.jpg

Vår fina midsommarbuffé , exkluderat ostbrickebordet 🙂 Mycket hemmalagat – godast och roligast så om tiden finns.
19496229_10155417194922387_616706442_o.jpg

Brittatårta, faktiskt gjord sockerfri 🙂 (Det var nog det enda sockerfria på hela bordet 😉 Ett liknande socker/glutenfritt, hälsosamt och proteinberikat maräng- och jordgubbstårta – recept hittar ni från mig i BODY endast något nummer tillbaka (april/maj)

Midsommarafton

Spenderat midsommarhelgen i Holmträsk med Matilda och hennes familj.
Vi klev upp ganska tidigt på midsommarafton för att förbereda dagen.
Efter frukost packade vi med oss mat för ett knytkalas i Hälla hos Matildas kusins svärföräldrar. Vi va ca 15 st som klädde midsommarstång, dansade och åt lunch.
När vi var klara åkte jag, Matilda och hennes familj tillbaka till Holmträsk för middag. Min far kom och åt med oss.
Vi hade verkligen tur med vädret då det blev regn resten av helgen.

hälla.jpg

Jag och Matilda i Hälla på midsommarafton.
hälla2.jpg
hälla3.jpg

Tillverkning av midsommarstång.
hälla4.jpg

En riktigt fin midsommarstång restes med pompa och ståt.
holmträsk.jpg

Efter firandet i Hälla åkte vi vidare till Holmträsk.
holmträsk2.jpg

Delar av buffén som dukades upp.
holmträsk3.jpg

Matildas familj, jag och min far bredvid mig.
holmträsk4.jpg

Väldigt goda efterrätter.

Buy your tickets to the #Gunshow.

Mötte upp Niklas ”Noki” på NW förut, dat gunshow på schemat idag.

En drink ”Butcher” och Carbs (se nedan) var nere innan jag anlände och sen lite mer carbs och aminosyror direkt innan.

Bra pass, länge sen man körde hela armarna i samma pass nu:
Pushdown
Smalbänk i smith (svagt lutad bänk)
Hantelextensions liggande (svagt lutad bänk)
Hantelcurls
Skivstångcurls
Hammercurls
Supersetade till sist reppushdown och V-handtagcurls i Kabel.
+ lite kagge som avslut.

7.jpg

+ butcher i colasmak (=win!)
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg

En litta rygg + News.

Checka in dagens nyhet i lilla kosttillskottsvärlden nedan–>

Kom hem från jobbet förut, smällde ner en ”The Butcher” (Pwo-n från swedish supplements) och begav mig neråt gymmet.
En drink senare där nere så satte jag igång med dagens ”puste”:
Rygg och Biceps.

Övningar idag: (förutom lite stretchande, som är ett måste)
Row
Stångrodd
Sittande rodd 2set
Hantelrodd 2set
Dubbel hantelrodd 2set
Breda Latsdrag
Smala Latsdrag
Pulldown
Hantelcurls alternerade
Hantelcurls ”dubbla” 2set
Stångcurls
Sittande curls med V-handtag i kabel.

1.jpg

Herr Fridlund var vänlig nog att ta kort…
2.jpg
3.jpg

"Semla" – Nu som Kaseinprotein.

Krämig Flygande Jakob

Lättlagat, gott och nyttigt – mina tre ledord när det kommer till matlagning!
Den klassiska rätten flygande Jakob, god och väldigt barnvänlig rätt, men dessvärre också de flesta gånger fylld av en fet sås gjord på grädde. Som alltid när jag lagar mat och vill dela med mig av recepten, så vill jag alltid laga mat som gynnar vår hälsa och får oss svenskar att äta mer hälsosam mat, med ett innehåll av såväl kolhydrater, protein och fetter av god kvalité. Också ett recept med en ny test på Njies nya kvargsåser, även denna toppengod!

Igår blev det därför min variant på Flygande Jakob till söndagsmiddag, där krämigheten stod för ledordet i rätten. Krämig sås, mjuka och varma bananer och krispiga jordnötter, Top 10 vardag som helg!

Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.17.png

Ingredienser, 1 form ca 25×20 cm.
Kokt Jasminris (ca 2-3 cm kokt ris skall fylla botten av formen)
800 g färsk kycklingfilé
Salt, peppar
Valfria kryddor
2 burkar Njie kvargsås, smak Barbeque
100 g kalkonbacon
Jordnötter
1-2 bananer

Tillagning:
Koka riset enligt förpackningen. Strimla kycklingen och fräs i en stekpanna tills den nästan är klar, resten går färdigt i ugnen. Salta, peppra och krydda med resterande, valfria kryddor.
Hacka bananerna och strimla kalkonbaconet.
Häll Barbeque-såsen i en kastrull och späd ut med vatten tills att den får en lätt krämig konsistens och låt koka upp snabbt.
Bred ut ris på botten av formen, ca 2-3 cm tjockt. Häll på kycklingen och bred ut bananerna. Häll över såsen, toppa med kalkonbacon och jordnötter.
Låt stå i ugnen ca 12 minuter på 225 grader. Sätt ev på grillstyrka sista minuterna för mer yta på gratängen!
Servera med en god sallad, smaklig måltid!

Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.42.png
Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.31.png

En rätt med flera olika och goda texturer. Knaprigt, krämigt och mjuka bananer!
Skärmavbild 2017-06-19 kl. 12.36.50.png

Hoppas ni kommer att tycka rätter är lika god som vi! Låt mig mer än gärna veta vad ni tycker genom att lämna en kommentar nedan.

Ta hand om er och ha en trevlig midsommarvecka!
Starka kramar, J.

SUMMERBOOST 2017 FBG

Tiden går fort när man har roligt sägs det, och om tiden då springer iväg borde det också innebära att man har riktigt, riktigt kul! Svar JA!
Jag är så glad och tacksam att jag drog igång sommarens stora projekt här hemma i Falkenberg, SUMMERBOOST 2017 Falkenberg. Ett nytt koncept som jag körde igång med som pågår under hela sommaren, juni till augusti. Jag vågade inte gissa hur många som skulle vara intresserade av att hänga på min idé, men ibland måste man våga för att vinna, och jag skulle inte kunna vara mer stolt och tacksam för mina 20 stycken krigare som hakade på tåget!

Skärmavbild 2017-06-16 kl. 17.27.25.png
Skärmavbild 2017-06-16 kl. 17.29.43.png

Jag satte ett maxantal på just 20 platser, och helt fantastiskt att på så kort tid fylldes alla platser och gruppen blev maxad. Det är något visst med att arbeta med en grupp då alla verkligen påverkar varandra och kan peppa varandra till att ta i lite extra varje gång. Jag hade endast en, simpel regel i gruppen: Inget gnäll och ingen negativitet. Allt sådant lämnas hemma. Tar man med en positiv inställning och ett leende på läpparna, kan det inte bli annat än bra!

Då många inte vill vara inomhus på sommaren, så tänkte jag därför om, och vände på det. Om ingen vill gå in i det fina vädret, får vi istället ta oss ut och träna utomhus! Sagt och gjort, bor man som jag här på västkusten i Falkenberg med bara ett stenkast från havet så skall man verkligen ta vara på detta och inse alla möjligheter det bjuder in till! GRATIS dessutom! Inga gymkort krävs, inte ens ett par skor! Vill du kan du träna barfota och det enda som krävs är en vilja att svettas, bli sandig och att ha kul!

FullSizeRender 2.jpg
IMG_8317.JPG

Sommar, sol, glädje & träning!

Oavsett vad det gäller, så handlar det om att våga hitta på nya saker och anta nya utmaningar för att bli utvecklas. Det var ett tag sedan jag arbetade med en större grupp, men det finns inget som är roligare än att utmana sig själva för att bli just bättre! Det finns inga utmaningar som vi inte växer av, oavsett hur utgången blir så lär mig sig alltid något nytt och skaffar nya erfarenheter!

Sommaren lång kommer vi varje vecka att svettas på stranden och avsluta hela kalaset med en härlig grillkväll efter sista passet. Sommaren 2017, en början på något som kommer bli något riktigt, riktigt bra och stort! VÅGA pröva nya utmaningar, du vet aldrig vad som väntar bakom en stängd dörr!

Nu fortsätter vi kriga på stranden och jag längtar varje vecka efter veckans SUMMERBOOST-pass! Mer träning, mer skratt och mer glädje!

Ta hand om er och njut av helgen.
Starka kramar, J.

Lilla Julafton i kosttillskottsväg. + benpass.

Först smet jag och hämtade leveransen som kommit från Swedish Supplements, bara rakt över gatan så smidigt att springa över även om paketet var stort.
Smått och gott, men dagens ”Wow” blev hur bra Carbo Engine och Bcaa Survivor passade ihop.
Green Apple och First Aid Apple = Äpplesmaker som gifte sig.

Sen bar det av neråt gymmet, fokus hamstrings då quads konstigt nog kändes lite stela trots att dom inte fått lida så våldsamt mkt mer än av ett par få övningar varje pass. (dock tre pass per vecka)

Liggande legcurlen var trasig, och medan jag stretchade så drog jag iväg ett klagomess…fick tillbaka att jag borde pröva köra enbencurls i kabel. Kändes lite bikini men avslutade hams med den liggande på golvet.

Sittande legcurls
Raka Marklyft.
Liggande enbencurls i kabel
Kickback
Gynstol
Vader sittande och stående.
+ mage i tre övningar, 2-3set per övning.

Mkt markvarianter nu, veckans tre första dagar. = raka hantelmark, kronlyft, raka marklyft.
Hoppas mina ansträngningar skall betala av sig… sätter hopp till det.

1.jpg
2.jpg

Kalsongmannen.
3.jpg

Göttekombon.

5 nyttiga såser till grillkvällen

Grillat kött, grönsaksspett och klyftpotatis! En stående klassiker när det kommer till grillkvällar som alltid går hem. Men för många är tallriken långt ifrån komplett utan den krämiga såsen till maten som pricken över i. Är det dock något man vara uppmärksam över, är det innehållet i köpta såser som ofta är fyllda av energi och dessvärre av det mindre önskvärda sorten. Istället för att då köpa en sämre sås, vad passar då inte bättre än att göra en egen, med bra produkter och råvaror? På några få minuter har du en god och kall som lätt kan förberedas i förväg, där alla baserad på antingen kvarg, kesella eller slätmixad minikeso. Mina top 5 vill jag därför dela med mig av idag till er, hoppas ni kan hitta en eller flera favoriter att testa i sommar!

Tzaziki:
Riven gurka
1 Pressad vitlöksklyfta
Finmald svartpeppar
Lättkvarg/lättkesella/minikeso

Till alla rätter, tsatsiki ligger alltid hos mig i toppen! Fräsch och med tuggmotstånd passar den till såväl kött, fågel och fisk.
Riv gurkan och krama ur den mesta av vattnet. Pressa i en vitlöksklyfta i kvargen/kesellan, lite svartpeppar och den rivna gurkan och rör runt. Späd ev. ut med mer vatten för lösare konsistens på såsen.

Skärmavbild 2017-06-14 kl. 16.44.24.png

Chilisås:
Santa Maria Tacosås + ev, lite Sambal Oelek om man gillar starkare såser.
Lättkvarg/lättkesella/minikeso

Med endast två ingredienser kan det knappt bli lättare. Blanda i någon/några matskedar chilisås i kvargen och rör runt. Späd ev. ut med mer vatten för lösare konsistens på såsen.

Citronsås:
1/2 citron
Citronpeppar
Lättkvarg/lättkesella/minikeso

En riktigt fräsch sås som verkligen passar perfekt till fisk!
Dela citronen och pressa ned saften i kvargen/kesellan. Häll i lite citronpeppar och rör runt! Späd ev. ut med lite vatten för lösare konsistens på såsen.

Avokadosås:
Avokado, mosad
1/2-1 fintärnad tomat
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 pressad lime
Salt, peppar
Lättkvarg/lättkesella/minikeso

Med en härlig färg och krämighet passar denna sås såväl till grillat som en guacamole till en god tacos!
Mosa avokadon och hacka tomaten riktigt smått. Blanda med kesellan/kvargen och pressa därefter i vitlöken och limen. Salta och peppra. Späd ev. ut med lite vatten för lösare konsistens på såsen.

Zucchini_corn_tacos_guacamole2.jpeg

Twistad Äpple-Tzaziki:
1/2 rivet äpple
1/2 pressad vitlöksklyfta
Salt/peppar

Den klassiska tzazikin med ny touch! Riktigt frisk blir denna sås med äpple i, och passar strålande till både kött och fågel!
Riv äpplet och pressa vitlöksklyftan i kvargen/kesellan. Blanda i lite svartpeppar och ev. lite salt. Späd ev. ut med lite vatten för lösare konsistens på såsen.

Glöm inte att det inte är svårt att äta nyttigt, men det gäller att hitta små saker i vardagen som på lång sikt gör stor skillnad för en mer hälsosam livsstil med bättre kostvanor. Många bäckar små.

Lycka till i köket.
Stora kramar, J.