Sliter på…

Sliter på, hemskt mkt fokus på benen och så kommer det förbli tills jag står på scenen igen.
Glömmer dock inte övriga bitar, och idag klarades Bröst och Axlar av. (smög även med lite mage förresten)

Det mesta går ganska bra nu, dvs jag har inte överdrivet ont någonstans. 😉
Skämt å sido, får jag träna utan problem så går det framåt normalt sett och det gör det nu.
Kroppsvikt på 106.5 cirka, kanske något mer…

Svårt att dra massa slutsatser men det hela känns riktigt bra och vi får väl se när tävlingsdieten kommer (när det kommer), då får man ju lite kvitton på offseasonslitet.

Smäller upp några blandade bilder från veckan och dagens leverans av kosttillskott från Swedish Supplements vilka skall bli spännande att pröva!

Aminosyror, protein, pwo, hmb, aakg…dagens julafton via posten.


Apple Pie som proteinpulver
tror jag skall bli ett skönt substitut till övriga vanliga smaker att varva med, om HMB och AAKG klipper jag in lite mer info nedan…

HMB (I megakapslar på 1300mg styck) – Beta Hydroxy Beta Metylbutuyrat HMB är en ketosyra som är en metabolit från den grenade essentiella, aminosyran leucin. HMB skapas alltså i samband med att leucin omsätts inuti kroppen. Cirka 5 procent av det leucin vi får i oss i kroppen går till produktionen av HMB.

HMB motverkar nedbrytning av muskelvävnad på så sätt att ämnet hämmar ett visst enzym som har en nedbrytande effekt på dina muskler. Precis som för otränade har man sett att HMB verkar kunna minska träningsinducerad muskelskada.

AAKG i Megakapsel:
Arginin alfaketoglutarat (AAKG) är den främsta ingrediensen i de många kosttillskott som tas före träning för att öka muskelcellernas volym. AAKG är en förening av aminosyran arginin med alfaketoglutarat (en biprodukt i citronsyracykeln) som har visat sig öka muskelpumpen och vaskulariteten, samt öka tillförsel av blod, syre och näring till de arbetande musklerna. Det viktigaste skälet att man valt att förena argininet med alfaketoglutaratet är att frisättningen av kväveoxid blir mer långvarigt. Man skulle kunna säga ”time released”. Arginin i ren form ger en frisättning av kväveoxid som varar några sekunder medan ett tillskott av alfaketoglutarat förlänger effekten så att den upplevs under hela träningspasset.

12.jpg
13.jpg

Jennifer tog kort i förra veckan.
2.jpg

Igår
3.jpg

Big B tar kort. <3
5.jpg

idag
6.jpg

idag, notera skillnaden med lite blodfylld baksida axlar… eller ja, kanske bara jag som ser.
7.jpg

Lite mer info om grejerna i texten läääängst upp …

Funderingar

Sitter i soffan efter ännu ett träningspass.
Ett träningspass precis som alla andra. Jag går in på gymmet, gör det jag ska och åker hem.
Jag märker att det blir svårare och svårare att hitta motivation till att prestera på topp. Problemet är inte att Åsele på något sätt har ett dåligt gym. Långa arbetsdagar och lite sömn börjar ta ut sin rätt.
Frågan är nu hur jag ska hitta motivationen och glädjen i träningen igen. Det är trots allt mitt största intresse och jag har en barnslig dröm om att kunna jobba inom fitnessbranchen på något sätt.

kyckling- & risnudelwok med sweet chili och jordnötter

22497498_10155784244447387_1915502655_n.jpg

En fantastiskt god asiatiskt inspirerad rätt som är enkel att tillaga. Innehåller fräscha ingredienser. Går snabbt. enkelt. Hälsosamt !!
22497517_10155784244457387_1273415771_n.jpg

1.Koka upp risnudlar eller annat nudelalternativ.
2.Stek upp favoritlöken (gott är purjolök eller salladslök men vanlig funkar lika bra, som ovan), svamp och andra grönsaker efter smak samt pressad vitlök i lite sesam- eller jordnötsolja.
3. Tillsätt kyckling.
4. När denna är genomstekt, tillsätt de avrunna nudlarna.
5. Smula över lite av en buljongtärning i föredragen smak med lite vatten (jag gillar höns eller oxbuljong då det ger en mustigare smak). Tillsätt någon matsked sweet chilisås (är du på någon form av diet finns sockerfria alternativ). Eventuellt någon skvätt fisksås och/eller soja efter smak (jag gillar den ljusa "thailändska" sojan). Och så har jag även i lite magi – mitt fettreducerade jordnötssmör från Nicks.se.
Jag tycker att mjölvarianten ger en mer fördelad jordnötssmak i maten än att endast ha i hackade nötter. Är jag inte på någon form av (tävlingsdiet) har jag i båda alternativen för att maxa min kulinariska smakupplevelse. Supergott. Testa 😉
22538176_10155784244482387_876246473_n.jpg

Fettreducerat jordnötsmjöl hittar du hos Nicks.se. Mindre fett, mer protein och mycket gott att ha i både mat, frukostgröt som att baka hårda och mjuka kakor på!

#SuperSM2017-Vad händer nu?

Hej kära medlemmar/följare!

En vecka har redan svept förbi från Super SM i Västerås och det vart en riktig lång helg där för mig och Anna, vi åkte redan upp torsdagen den 28 september och checkade in på ett av tävlingshotellen som SKKF hade på sin hemsida. Jag hade lagt om min plan från tävlingen ( Tyngre Classic 6 ) och tanken var att börja fylla upp mig mycket tidigare denna gång på SM. Nu hade jag den exakta vikten som jag får väga mig in på, och den var nu sparad från förra tävlingen. När det gäller Classic bodybuilding ( CBB ) då är det både längd och vikt som räknas och jag tävlar i den längsta klassen +180 cm. Tömningsveckan kändes bra, jag låg på den vikt jag skulle hela tiden och bollade inte allt för mycket med saltet, men drack på som vanligt med allt vatten. Jag låg på mycket kosttillskott av kalium, mct-olja, magnesium, CLA, ALA och en produkt som heter waterloss (watercut) bra innan invägning eller inför en tävling, tycker jag. För på slutet vill man torka ut riktigt ordentligt, och jag vart riktigt torr kan jag lova, munnen kändes som öken och läpparna klibba ihop sig, suget efter lite vatten går inte beskriva här. Jag klarade min invägning med knappt 0,7 kg tillgodo och hade redan börjat fylla på med massa matlådor dagen innan och kunde nu fortsätta ösa på med mer mat.

På fredag var det ju invägning och idag tävlade mina teammedlemmar Jerker ”JJ” Johansson och Madeleine Wallberg (båda skulle tävla på söndag också, så dom tävlade 2 gånger under denna helg). Jag försökte hinna att se så mycket jag kunde men hade fullt upp med mig själv så var svårt, även denna dag bytte jag och Anna hotell eftersom vi inte kom överens med personalen på hotellet. Dagen innan var det helt okej att ha mina matlådor nere i deras kyl (hade rätt mycket) och dom skulle hjälpa mig fixa mer mat dagen efter men dom som hade lovat jobbade tydligen inte nästa dag utan det var nya personal och jag fick då inte den hjälp som jag hade blivit lovad. När man dietar och ska tävla så vill man att allt ska vara perfekt och bara flyt på! Vi orkade inte ta denna diskussion så vi valde att byta hotell. Det nya hotellet som inte var klassat som tävlingshotell hjälpte till med allt och det var inga konstigheter, kanon bra verkligen. Så det var skönt att det löste sig där. Jag fortsatte att ladda på med mer mat och höll inte igen som jag gjorde lite på Tyngre Classic 6, utan vågade ösa på lite mer. Strax innan läggdags så testa jag för första gången i min tävlingskarriär att svepa ett stort glas vin. Det var gott för var redan ganska uttorkad så ett kallt glas vin gick ner väldigt lätt. Detta ska även hjälpa till att torka ut mer innan en tävlingsdag (alkoholen). Vet ej om det gjorde nån större skillnad men sov lite skönare i min svarta sovsäck tyckte jag haha. Den här gången körde jag och Anna färgen helt själva, så vi slapp att stressa ner fram och tillbaka från hotellet och Arenan.

IMG_1396.jpg

Det hotell vi bodde på resten av vistelsen under SM. Elite stadshotell Västerås 5/5 stjärnor.

Lördag och ”gameday”, den stora dagen var äntligen här och jag var uppe skapligt och skulle börja ladda på mer med hotellfrukost. Det var bara det att jag hade missat att frukosten som serverandes halv åtta och inte halv sju som jag trodde. Så det var bara att vänta. Jag passa på att posera mycket och kolla formen hela tiden det kändes bra, allt satt som det skulle och jag vart mer fyllig och torr.
Vi la sista lagret av färg och börja sen åka mot Arenan. Väl där så får jag reda på att det blir lite försenat och vi kommer att kliva upp på scenen strax efter 15:00. Alla vi som skulle tävla mot varandra låg där backstage med benen i högläge och väntade, vi börja snacka mycket med varandra och kändes man fick bra kontakt med dessa snubbar. Shawn ”Flexatron” Rhoden gled runt backstage och skulle strax upp och gästposera på SM, riktigt kul att SKKF lyckades få hit honom.
Man känner på nåt sett att man har en förbindelse med dessa människor som man tävlar emot. -Vi brinner för samma sak, vi alla har kämpat på sitt sätt hela vägen hit till SM, och på nåt sätt så känns de som alla är vinnare i mina ögon redan här, men det skulle snart avgöras och bedömas av domare. Jag fick bra kontakt med dom killarna jag förlorat tidigare emot och suget att ta revansch emot dom var stor. Jag hoppades på att jag skulle ta dom idag. En till som jag snackade mycket med var veteranen Fredrik ström ”Siggebuster” som hade vunnit sin CBB-klass (veteran) kvällen innan. Även han körde på 2 tävlingar denna helg och skulle köra sin andra mot oss nu. Tävlingen rullade på och vi var ett riktigt starkt startfält, jag tror det var den bästa CBB klassen på många år, alla var riktigt vassa (riktigt jämt). Men det är bara 6st som går vidare till finalen. Jag gick vidare och det kändes grymt bra. Jag och Roman snackade ihop oss på backstage och planera lite roliga saker inför pose down (som vi även gjorde på Tyngre Classic 6) -vi ville ge publiken något lite extra såklart. När jag kliv ut på scenen så hörde jag mitt namn och folk hejade galet på mig, jag hade utan tvekan den bästa hejaklacken i publiken! Det kände som hela gymmet och Motala var på plats haha. Hade domare satt poäng här hade jag lätt fått en mycket bättre placering. Men publiks-poäng är tyvärr inget som dom sätter poäng för haha. I rond 2 var jag riktigt torr och kände mig nästan lite borta i skallen. Man pumpar upp sig backstage innan man kliver upp på scenen och tror jag hade pumpat på lite för mycket, jag ville bara dricka en iskall Nocco (äpple). Jag klara mig ifrån krampen men det är för att jag käka mycket magnesium dagarna innan tävling. Rond 3 känns mycket bättre och tycker att jag sätter mitt fri-program bra. Bättre än vad jag gjorde på tyngre!

HELALINEUPSMLITEN.jpg

Hela lineup CBB +180 senior klassen ( jag är i mitten ) foto by @awfotocenter
LINEUPTOP6prisMINDRE.jpg

Hela lineup top 6 CBB +180 senior klassen som går vidare till finalen ( jag är näst längst till höger ) foto by @awfotocenter
TOP3SMMINDRE.jpg

Top 3 CBB +180 senior klassen, alla går vidare till Nordiska mästerskapet foto by @awfotocenter

Men jag slutar tyvärr på en 5:e plats hela lineupen var som sagt riktigt vass och jag kan tänka mig att det var riktigt svårt att bedöma denna gång, sen hade man väl önskat att man hade placerat sig något bättre. Detta är min sämsta placering i min karriär så det var tråkigt att hamna just där, drömmen att vinna SM och få tävla på Nordiska mästerskapet känns nu väldigt långt borta. Men jag får vara nöjd ändå, detta var mitt första SM och nu får jag helt enkelt låsa in mig på gymmet och bygga upp mig igen.
På kvällen efter tävlingen vart det såklart burgare, vi hade hört talas om ett ställe i Västerås ”Bra Hak” och det var riktigt bra kan jag säga.

sideposeSMlitttennnn.jpg

Nu skulle denna kropp äntligen få i sig lite burgare! foto by @awfotocenter
SEXYBACKsmLITENNNN.jpg

Jag tror det är rygg tatueringen längst ner som kan vara så att jag förlorar poäng ( den döljer lite av julgranen men ej säker ) foto by @awfotocenter

Men ska göra en liten snabb-lista på mina favorit ställen just nu (Burgarställen):

1. Burgers & Bangers (Norrköping)
2. Bada Bing Burger (Jönköping)
3. Bra Hak Burgers (Västerås)
4. Svenska Hamburger köket (Stockholm)
5. Stångebro Gatukök (Linköping)
6. Lasse på Heden (Göteborg)
7. Max Hamburgare (Linköping & Mjölby)
8. McDonalds (överallt)
9. Enellys Burger Bar (Örebro)

2E5DC2B6-A19B-41BA-836C-C473F7EEBAEC.JPG

Top 4 burgarställen 🙂

Läste en bra artikel även från Tyngres hemsida där dom berättar lite mer om tävlingen från Tyngre Classic 6. Se länk:

http://tyngre.se/artiklar/tyngre-classic-vi-dag-2/

Där får jag reda på att jag kan ha blivit ner bedömd pga. min tatuering och jag hoppas att det inte var så nu på SM också. Jag var tydligen klart hårdast på scen på Tyngre och på SM. Men det räckte tydligen inte till. Men jag är nöjd att jag var hårdast iallafall. Nästa tävling får jag testa ”cover up” min tatuering, det går att spraytana över dom, vet et ej hur bra det blir dock. Men värt att testa isånnafall.

Söndag och sista dagen på så kallade #superSM2017, det har vart sjukt många som deltog detta år och det kändes att detta är verkligen en stor tävling. Ett SM är ju ett SM. Man försöker smälta in allt från tävlingsdagen men det tar som sagt några dagar att göra det. Idag satt man i publiken och heja fram sina team medlemmar och det kändes grymt skönt, riktigt kul och avslappnat. Jag visste ju hur hårt både Madde och Jerker hade kämpat sig hit till SM och det är grymt kul att följa deras resa till scenen! Två riktiga förebilder och inspirationer för mig som tävlade 2 gånger under ett SM, så himla bra.

Vad händer nu?
Efter en sån här tävling satsning kan tankarna snurra lite. Det kan även kännas konstig nu när man inte har nåt direkt mål eller nån tävling att köra. Det kan nästan kännas lite tomt en saknad, det är så känner jag i alla fall. Men det ska bli skönt att vila kroppen och ta igen all tid man missat med flickvän, familj och vänner även kunna äta lite mer normalt. Lägga mer tid på mina klienter och på gymmet. Jag håller faktiskt på planera inför för vårt stora 3-års jubileum som jag vill ska bli riktigt grymt såklart (har ni några bra idéer och så kom gärna med det) även matlådorna håller på att uppgraderas och vi har fått in dom nya Barebells produkterna, salty peanuts och vanilj milkshake. Jag har tryckt upp massa gratis engångskort, en gratis prova på vecka, massa klistermärken så säg till i receptionen om ni är intresserade.

1D191919-A2DE-4A6F-BF59-9054FC9C8467.jpg

Kommer äta ihjäl mig på dessa 🙂 #barebells

-Men jag kommer snart köra igång på min ”clean-bulk” kostschema. Kommer även lägga om mitt egna träningsprogram och bygga mer styrka och massa på överkroppen (har kört på Y3T upplägget länge nu). Det ska bli riktigt kul att bolla om lite. Brukar kalla detta för ”uppbyggnadsfasen” och den är minst lika viktigt som en diet om man ska tävla vidare eller bygga på sig mer massa och volym. Sen får vi se när och var jag kliver upp igen, men kommer inte spika nåt just nu. Det är mycket som händer inom IFBB med pro card osv. så ska kolla upp mer vad som gäller här i framtiden.

Nu krigar vi vidare, mot nya mål!

Mvh Viktor på MFC

Fredagsmys & "Tacos 2.0" – Vietnamesiska vårrullar!

22291929_10155756564737387_431000262_n.jpg

Fredag och tacomys i all ära (för visst är det gott och det går alltid hem hos folk – kanske för att det är enkelt och flexibelt – varje människa kan komponera ihop sin favorittacos!) Men vill för er som inte redan är bekanta med ovan rubricerad rätt, introducera ”Tacos 2.0” – Vietnamesiska vårrullar! Varför ?

-Jo för att först och främst är det magiskt gott! Precis som tacos kan du variera dessa rullar med fyllning och dippsåser till det oändliga – vilket redan där gör rätten till en winner då det möter dina smaklökar med precision.
– Man kan göra dessa rullar så de överensstämmer med ens egna kostpreferenser – ett rispapper innehåller knappa energin och rullarna kan sedan fyllas med det man själv föredrar – med andra ord – de går att få riktigt nyttiga och fräscha om man föredrar detta, vegetariska, glutenfria osv! Vilket är perfekt speciellt om man är ett gäng med olika kostpreferenser. (Jag äter själv dessa rullar till vardags som på en tävlingsdiet – eftersom jag i det sistnämnda kan anpassa innehållet med bra råvaror det passar mina makros och vad jag bör få i mig – exempelvis nedan recept med tonfisk. Som ger en god balans på bra kolhydrater, protein och fett!)
– Rullarna går oerhört snabbt att förbereda (”tillaga”). De ätes dessutom ”fräscha” – så större förberedelser än att i princip ställa fram diverse tillbehör på bordet, en skål med vatten samt rispapper att fylla, behövs faktiskt inte.
– Rätten ger en rolig och kulinarisk upplevelse – precis som tacos, kräftskiva etc – där man sitter ett sällskap vid bordet och skapar/ plockar sin egen mat – så fylls, rullas och ätes dessa rullar också till bords. Utseendemässigt behöver det inte bli perfekt – huvudsaken är att man får till någon form av rulle som håller ihop innehållet 😉
– Minst sagt en spännande och variationsrik rätt – nedan är bara en kombo av alla möjligheter som går att skapa – endast fantasin sätter gränserna! Likaså olika typer av tillbehör och dippsåser. Det klassiska är asiatiskt tema – men varför inte köra något helt annat än de typiska asiatiska smakerna ? testa er fram!


Detta använde jag till 6 rullar:

(antal portioner: oklart – jag åt alla 6 rullar själv 😉
6 st rispapper
1 burk (ca 150 g) tonfisk i vatten
ca 40 g mango (skuret i strimlor)
Sambal Oelek
Sesamfrön
tunna skivor skurna och grillade paprikastrimlor (ca 2 st / rulle)
Diverse grönsaker att fylla med (jag använde ärtskott, strimlad vitkål, charlottenlök)


Tillbehör:

Som ”dipp” använde jag:
-50/50 ljus soja & fisksås
-lime (squeezas antingen på rullen eller blandas med soja- och fisksåsen)
-Wasabi dip/sauce (finns att köpa på flaska, oftast vid de asiatiska produkterna i livsmedelsbutikerna. Galet God och inte alls så stark som pasten du får till sushi)


Jag gjorde såhär:

skär upp en halv paprika i tunna skivor och grilla i ugn /airfryer. Låt svalna. Förbered och hacka alla grönsaker. Blanda tonfisk med sambal oelek efter smak.
Blöt ett rispapper i varmt vatten ca 5 sek (inte för länge för då ”smälter” det sönder. Lägg ut pappret på ett slät underlag. Börja bygga rullen med innehållet – Jag la först lite av ärtskott, vitkål, charlottenlök, mango och paprika, sist tonfisk och toppade med sesamfrön. Lägg detta 2-3 cm in på ena kanten. Rulla in denna lilla kant över och in under fyllningen på insidan. Vik tight in kanterna längs med hela sidan och rulla sedan resterande papper slut så du har en tight rulle med innehåll.
Video på hur man rullar vietnamesiska vårrullar hittar ni HÄR! –
>https://www.youtube.com/watch?v=qaDMnLE6NBU]

Vietnamesiska rullar är tänkta att serveras fräscha och alltså ätas direkt. Självklart kan man förbereda ha dem i kylen och äta senare också – så gör jag själv ibland till vardags. Servera med favoritsås – i mitt fall till ovan fyllning 50/50 fisksås och ljus soja. Ha i limesaft eller servera limeklyftor bredvid. Doppa i detta och/eller wasabi dipp bredvid.


En helt fantastisk smakkombo verkligen
– där du verkligen får ta del av hela paletten – salt, sött, syrligt, ”spicy” touch osv.. och det bara gifter sig!! Därför är jag så exalterad att dela detta mer er! 🙂

Inte nog med hur kul och god rätten är- det snåla näringsinnehållet i en rulle följer nedan ( så gillar du att äta dig mätt volymmässigt is this the dish 😉


Näringsvärden ca:

(Portions storlek: per st rulle)
Kalorier 69 kcal
Protein 6,62 g
Kolhydrater 8,63 g
Fett 0,84 g

Jag hoppas ni testar detta recept ,dela gärna med er genom att @apesevski på Instagram, så får jag ta del av er härliga middag och kanske några nya smakkombos ? 🙂

Önskar er en riktigt skön fredag och fortsatt helg därute, med massa goood mat !

P&K
A

22278651_10155756564712387_1913643505_n.jpg
22323422_10155756564782387_1700966377_n.jpg
22290529_10155756564562387_1159780363_n.jpg

Inspirerad av SM-helgen.

Inspirerad och med några nya idéer efter SM helgen så tränas det på i vanlig ordning.
Idag bröst och axlar…

Drink: AAKG, Citrulline malate, carbs samt den klockrena blandningen av BCAA och EAA i Nobers line Next Level.
Swedish Supplements!

Bänkade, pressade och finlirade lite…

t1.jpg
t2.jpg
t3.jpg
t4.jpg
t5.jpg
t6.jpg
t7.jpg
t8.jpg
t9.jpg

Så jäkla bra på att hålla kylan där här guldklimpen…

10 snabba mellanmål/lättluncher vid tidsbrist

Planering är A och O för att lyckas med allt vi önskar på våra 24 timmar varje dag erbjuder. Planera, förbereda och tänka ett steg längre. Däremot är det inte alla gånger som vi faktiskt kan påverka det som sker, utan stöter på oförutsedda händelser som gör att vi måste tänka om, och det med ofta kort varsel. Därför tänkte jag idag tipsa om mina 10 bästa alternativ för att få ihop en lättare lunch/mellanmål om planeringen spricker och en nödlösning är det enda alternativet – men då en bättre sådan.

1. Plockbar, ett givet val där du ofta kan välja ut både bra källor för protein som kolhydrat.
2. Makrill i tomatsås med knäckebröd.
3. Färdigskivad kyckling/kalkonskinka med ris/majskakor.
4. Grovt bröd med minikeso, tomat och avokado.
5. Tonfisk på burk med 1 frukt, ex äpple/banan/päron.
6. Skivad rostbiff med kokt potatis på burk.
7. Kokta ägg + banan.
8. Hel, färdiggrillad kyckling med hackad avokado och riskakor.
9. Drickkvarg/Proteinmilkshake med 1 näve mandel/nötter
10. Grovt bröd med varmrökt lax, minikeso och paprika.

Tio stycken supersnabba alternativ som du enkelt kan gå in i närmsta matbutik och lösa. Det lär ta dig ungefär lika lång tid att vänta i kassan där, som att vänta på hamburgare och pommes på Mac Donalds. Allt handlar i slutändan om att göra det bästa av situationen, och ofta finns det både bra och lätta lösningar på allt, så länge man tänker ett varv extra innan man utför något förhastat med sämre konsekvenser. Kvalité in – ger kvalité ut!

Caprese-Avocado-Toast-foodiecrush.com-09.jpg

Hoppas ni fick lite inspiration för enkla lösningar om planeringen inte går ihop.
Ta hand om er och njut av hösten!

Starka kramar, J.

Träningsvärk

I torsdags åkte jag till Umeå för att gå på Henrik Schyfferts show ”Var Inte Rädda” med min gode vän Erik.
Checkade in på Stora Hotellet innan jag körde ett armpass på Legendary Gym. Vi åt middag på Gotthards krog för att senare bege oss till Idun teatern för showen. På Gotthards är det mycket lokalproducerad mat.
Toppbetyg gav vi till Schyffert som blandade allvar med mer eller mindre rumsren humor.
Upp tidigt på fredagsmorgon för frukost (som även den till större delen består av lokala varor) följt av ett benpass på Legendary Gym innan hemfärd.
Väl hemma väntade jobb hos min far. Jag jobbade där hela helgen och kommer att vara där några kvällar denna vecka också.
Träningsvärken i både armar och ben är inte att leka med trots att det gått några dagar.

biceps.jpg

Åkte direkt till Legendary Gym för ett armpass när jag kom till Umeå på torsdag eftermiddag
kalix.jpg

Förrätt: Kalixlöjrom och svampstuvning på rostad toast.
rådjur.jpg

Varmrätt: Rådjur med friterad jordärtskocka och picklade tranbär.
efterrätt.jpg

Efterrätt: Chokladmousse, saltkola och popcornglass.
schyffert.jpg

Henrik Schyffert.
trapp.jpg
frukost.jpg

Hotellfrukost är bland det bästa jag vet.
innan gym.jpg
benspark.JPG

Benspark va först ut på benpasset.
böj.jpg

4×15 reps böj.
utfall.jpg

Utfall.
utfallsgång.jpg

Lång väg att vandra.
lårcurl.JPG

Stående lårcurl. Första gången jag körde denna övning som blev en favorit för baksidan.
vadpress.jpg

Avslutade passet med stående vadpress.
farmen.jpg

Jobb hos min far.

Super SM, PVO & 5 Specialare

Hej kära medlemmar/följare!

-Nu är det inte långt kvar inför Super SM i Västerås som kommer hållas denna helg. Detta blir min största satsning i min karriär inom Classic bodybuilding och mitt första SM som jag tävlar. Veckan har gått väldigt fort från förra helgens tävling och det börjar kännas i kroppen. Trodde inte det skulle vara så svårt att kliva på en tömning till och hålla dieten inför SM, men det var tuffare än vad jag trodde. Suget efter nåt riktigt gött är enormt, och nu är det bara jobbigt att se folk som lägger upp massa god mat på sina instagram. Jag följer vissa hamburgarkonton men måste sluta följa dessa för det blir för jobbigt att se i flödet kan jag lova haha. Jag har redan nu kollat upp vilka burgarställen det finns i Västerås som jag kan äta på efter tävlingen och hittat två stycken som verkar riktigt lovande ut. Nu längtar jag verkligen att få fylla ut och denna gång ska jag jag fylla ut lite mer än vad jag gjorde på Tyngre Classic. När jag menar med att ”fylla ut” ordentligt är att jag laddar på med massor av kolhydrater. Har slipat om mitt schema lite annorlunda inför SM och hoppas på kliva upp med en ännu bättre, vassare och mer fylligare form.

Denna vecka kom nya Body tidningen ut där jag medverkade i ”5 specialare” med mig. Fem riktigt goa övningar med gummiband som ni måste testa på gymmet tycker jag. Mina favoriter av dessa övningar är raka mark med gummiband och liggande lårcurl med gummiband. Men ni kan läsa mer av detta i Body tidningen som bland annat ligger nere på gymmet.

DIPSFESTLITENN.jpg

foto av Seth Janson " 5 specialare " signerade av mig
specialrenmarkLITEN.jpg

En av favoriterna bland dom " 5 specialare "

Det händer mycket nu inom fitness världen och massor av tävlingar rullar på. Mr. Olympia var ju samma helg som Tyngre Classic där Phil Heath står som regerande mästare, 7 gången i rad nu och vunnit lika många titlar som Arnold Schwarzenegger gjorde i sin karriär. Jag följer även Classic Physique, en gren som finns i USA som motsvarar nästan som Classic bodybuildning här i Sverige lite annorlunda regler och dom kör med andra byxor. En gren som jag tycker borde komma till Sverige också. En snubbe som jag följer lite extra heter Chris Bumstead och gillar hans fysik och verkar vara en skön och rolig snubbe. Han var nära att vinna men gjorde som jag -kom 2:a. Kanske därför jag gillar honom lite extra haha.

Chris_Bumstead_1.jpg

Så här ser Chris Bumstead ut när han stod på scenen på Olympia i år. Riktigt grym fysik har han. Som ni ser använder dom boxer-shorts istället för vanliga tighta tävlings-trunks. Detta är gren som jag skulle kunna tänka mig tävla i framtiden.

Denna helg var det Arnold Classic Europa i Barcelona och minns mycket väl när jag var där förra året, då jag fick det som pris från Lucia Pokalen 2015 där jag vann min fösta tävling. Där jag och ett gäng tillsammans med Ove Rytter fick äta middag med själva Arnold Schwarzenegger. Det var verkligen ett minne för livet, så lite tråkigt att man inte var där på plats i år. Men det var flera svenska atleter som var där och tävlade, och jag själv har gått i dom tankar att köra den tävlingen nångång. Barcelona är en grym och häftig stad för övrigt och det är lätt värt att åka dit och bara chilla. Det också inte långt kvar till Lucia Pokalen som är en av Sveriges äldsta nybörjar tävling och du kan redan nu gå in och nominera på Årets Guldhjärta i olika kategorier. Guldhjärtat är träningsvärldens motsvarighet till Oscar Galan, så in nominera oss eller mig om ni vill. Det vore grymt kul om vi vart nominerade tex. till Året Gym eller nåt liknade.

Här är länken om ni vill gå in och nominera:
http://www.fitnessfestivalen.se/aktuellt/till-vem
-ger-du-ditt-hjarta?sc_lang=sv-se

Arnold och vi 1LIRTEN.jpg

Här är hela gänget tillsammans med Arnold. Jag står strax bakom honom och har min högra hand på hans vänstra axel haha 🙂 "efter det vart jag terminated."

På gymmet har det också hänt lite fast jag lagt min mesta tid nu inför tävlingarna, men vi har snyggat till framsidan på gymmet med att klistra upp Motala Fitness Center loggan på våra 4 stora fönster som ni kanske har märkt. Vi har börjat och testa sälja våra egna ” Proteindrinkar på gymmet ” som vi mixar med massa gott. Smidigt för dig som kanske har glömt ditt protein/aminosyror eller PVO hemma, så kan du enkelt bara säga till oss i kassan eller på gymmet så fixar vi till dig! -Istället för att gå ut på krogen en helg och svepa massa onyttiga drinkar så kom in till oss och häng på helgerna och ta en proteindrink och träna. Det är mycket godare och nyttigare kan jag lova haha. Vi fick in vårt egna märke av PVO-shot förra veckan och dom tog slut väldigt fort, så jobbar på att få in mer såklart riktigt kul att den vart så populär direkt.

Denna vecka kommer vara väldigt tuff för mig så kanske inte kommer synas så mycket eller vara jätte trevlig på gymmet men ska försöka göra mitt bästa såklart. -Kommer nu lägga sista krutet inför SM sen efter det får jag njuta och hjälpa alla mina klienter igen. Ni får inte glömma bort att boka biljett och komma och heja på alla i vårt team som kör nu i helgen. -Kommer bli en grym helg i Västerås och Team Motala Fitness Center kommer visa SM vad vi går för. Så vi behöver allt ert stöd och support så mycket vi bara kan såklart!

Nu köttar vi denna vecka!!

LITENPVO.jpg

"EN PVO SHOT SÅ KICKAR VI IGÅNG DENNA VECKA!"

Mvh Viktor på MFC

Banankaka/bröd med en touch av hasselnöt & blåbär

21979560_10155721028622387_94059492_n.jpg

Som utlovat följer här receptet på min saftiga banankaka/bröd med influenser av hasselnöt och blåbär! En liten tvist bland alla banankakerecept därute 🙂 Och ett roligt frukostalternativ – istället för att alltid äta standardgröten osv(även om det är nog så gott!). Vidare perfekt att frysa in i bitar och ha i kylen att haffa med sig ”on the go” en stressig morgon eller bjuda på till kaffet! Eller när man bara råkar ha jäkligt tråkigt ej-ätvänliga- mogna bananer hemma!

Socker – och glutenfri samt proteinboostad, med bra innehåll (näringsvärdet följer nedan) och kvalitativa råvaror.. ja ni som ”följer” mig kan ju min bak-nisch vid detta laget ;P ..

Detta behöver du:
3 mogna bananer (helst mogna – de ger mest smak)
100 g hasselnötsmjöl (eller alternativt mjölformat- mandel/majs- etc)
20 g kokosmjöl
2 ägg
100 g blåbär – eller mer om du gillar bärens saftighet (jag använde frysta direkt)
60 g whey ( Elit Nutritions whey ”Banana” passar perfekt i smak och kvalité)
10 g jordnötsolja (eller annan fettkälla)
en nypa salt, kanel och vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
(Jag behövde ingen sötning i denna sats då bananen gjorde sitt för mig, men smaka av innan och tillsätt efter smaklökar! Likaså andra aromer som du tycker om – brukar ibland ha i bittermandelarom vilket gör sig väldigt väl som smakkombo i banankaka)

Gör såhär: Kör ägg och banan slät i mixern. Häll ut smeten i en bunke och blanda ner de övriga blöta ingredienserna. Rör därefter ner de torra ingredienserna och sist mestadels av blåbären lite försiktigt. När det kommer till form brukar jag nuförtiden alltid klä denna med ett bakplåtspapper som jag oljat lite med kokosolja, det är då enklare att få ut (lyfta) ur kakan utan att den går sönder. Men det går säkert även att olja och bröa en form med pofiber. Fördela alltså smeden i en klassisk avlång form – antingen med bakplåtspapper eller bröade kanter. Tryck ner de sista blåbären på toppen. Grädda sedan brödet/kakan i mitten av ugnen på 175 grader, ca 30-35 min. Ta därefter ut kakan och låt svalna i form.


Näringsinnehåll / bit (1 kaka = ca 14 bitar)

6 g F 8 g K 6 g P 110 kcal

Hoppas det smakar, trevlig söndagskväll <3

P&K
A

21984156_10155721061372387_1806807079_n.jpg