Blogg

Ja då kör vi på m lite hantellyft åt sidan m 40 kg…

Tack BODY!

Min gode vän Alexander Danielsson har slutat som chefredaktör på tidningen Body o påbörjat en ny spännande karriär. Jag har haft en nära relation med tidningen ända sedan grundaren, superentrepenören Ove Rytter, skrev sina första rader om mig efter Superstartävlingen (AthleticFitness), på Skara sommarland -94. När Alexander Danielsson tillträdde som chefredaktör misstrodde jag honom djupt, det var nog ömsesidigt för han har senare berättat att han trodde jag var en dryg jävel. Vårt första egentliga möte var när han plåtade mig för ett omslag o jag hade mina båda söner, som gjorde läxor under tiden, med till Stockholm. Min misstro grundade sig i att han var alldeles för hjärtlig, generös o översvallande positiv. Jag har fått nog av den sortens inställsamma, falska människor, ingen är sån utan baktanke. Utom Alex. Tidningens 3e chefredaktör, Hanna, är en högpresterande tjej m alla hästar i stallet, hoppas hon kommer vara kvar länge på posten, alla vi läsare skulle tjäna på det, Body är fortfarande landets överlägset bästa pappersprodukt för oss hårdtränande. Som lojal vän till Alex avslutar jag min blogg på Body o flyttar den till hans nya forum. Jag behåller givetvis min Bodyprenumeration o hoppas dyka upp i tidningen vid fler tillfällen.
Ang mitt projekt i Barncancerfonden, "Muskelhjälpen", så avslutades den i årsskiftet. Den drog inte in några jättesummor, men syftet var för mig att kunna hålla reda på hur mkt pengar det blev, av att kuska runt på skolor o föreningar för ngn tusenlapp per gång. Motordagarna i Landskrona drog in ca 10 tusen per gång o vinsten i Fångarna på fortet gav 30 tusen. Nu harvar jag vidare men utan eget konto på Barncancerfonden, det är alltid uppskattat när man kommer. Ibland känns det fruktansvärt trögt att ge sig av till ett sådant event, men det är alltid roligt när man väl kommer dit, det tröstar mig när jag sitter i bilen m scenskräck o prestationsångest. Jag har helt slutat med kommersiella event, känns B.

Var i Falköping förra söndagen o delade ut priser till fotbollsungdomar. Det var en överraskning o deras miner var obetalbara.

IMG_1538.JPG

Var i Ulricehamn i tisdags, pratade kost o hälsa m ungarna, blev 4 tusen till Barncancerfonden sammanlagt förra veckan. Här laddar några av dom för hinderbana i gympasalen.

IMG_1547.JPG

Annars fortsätter livet som vanligt, löjligt mkt jobb o varje ledig minut ägnas åt MC-relaterad verksamhet.
Har blivit närmare 2 tusen mil på hoj i sommar o än är det förhoppningsvis några veckors hojväder kvar.

IMG_1552.PNG

Min andra hobby är att sova. Ställer alltid larmet 15 min för tidigt, snoozar o tar upp Skrot i sängen för lite morgonmys. Vi stenslocknar båda två direkt.

IMG_1561.JPG

Världsproblem löses!

Spelade in en reklamfilm för Fitnessfestivalen förra veckan, på no 18 (tror jag det hette), ett "kändisgym" på Östermalm. Max 150 medlemmar o inga lantortspriser… Gillade damernas omklädningsrum, själva gymmet var grymt snyggt men minst sagt torftigt, hade inte sålt ett enda kort m den utrustningen på Gym 22.

bild 1.JPG

bild 2.JPG

"Man kan inte äta varannan timma om man ska sköta ett normalt jobb"…. Går skitbra! En kvargdrink mellan frukost o lunch, en mellan lunch o middag, tar 5 min att mixa ihop på morgonen. Förstärk m ägg o smaksätt m saft el ngn god aminosyra, en 40 grams proteinbomb att svepa mellan målen.

bild 3.JPG

Häll över i flaska, klart!

bild 4.JPG

Snillen spekulerar! Ngn smygfotade när vi satt på gymmet o diskuterade huruvida det är praktiskt att bo i en husvagn, parkerad på en motorväg! Gäller att fokusera på de stora o viktiga frågorna?..

bild 5.JPG

Smått o gott!

Fick ett par bilder från 2006, Luciapokalen. Tävlade i -95 kg o vägde in på 93, totalt sönderdietad. Hungrig o jävulskt grinig, skällde på en funktionär som bara gjorde sitt jobb o bad mig flytta på mig när jag skulle byta om. Skämdes som en hund o bad om ursäkt, sa som det var, är kinkig som ett spädbarn när hungern är svår.

bild 1.PNG

Bulan under bröstet på nedre bilden är ett avslaget revben. Boxades 3 ronder m det, trodde jag hade ett sjuhelvetes håll. Förstod att ngt var fel i bilen på väg hem när adrenalinet hade släpp, nådde inte växelspaken. Gjorde sjukt ont, men som tur är bara när jag andades.

bild 2.PNG

Fick ett foto på messenger, en medtrafikant hade synpunker ang min hastighet o tog en bild. Alltid skoj m lite uppmuntran….

bild 3.PNG

Klara, aktiv i barnrummet på Gym 22 i Tibro har gjort en teckning där jag bollar med utmanarna. Hon fick till armarna bra tycker jag, rejält buckliga!

bild 4.JPG

ALLT är förlåtet!

Glöm allt jag skrev i min tillfälliga (?) sinnesförvirring! Helt omöjligt att sura när hemresan såg ut såhär! Fint väder, flyt i körningen o hastighetsmätarnålen ur bild… 11 hojar som vrålar sig mot Sverige genom Europa i perfekt harmoni är rena endorfinkicken!

bild 3.PNG
bild 4.PNG

Depåstopp var 20e mil ca, ett par av hojarna hade lite mindre tank o jag ville äta ofta så det passade mig bra.

bild 1.JPG

Fullbokat på nattfärjan men jag hittade en egen hytt bakom gardinen i ett fönster. Lade ut den bilden på FB o fick skäll av Mats Jägrot (gammal sjöman) på jobbet, "det heter inte fönster, det heter ventil". J-vla meschersmitter!

bild 5.PNG

Väl hemma infann sig paniken omgående! Hade tagit med kläder för morgonpromenader, men det skulle krävts en grinig Rottweiler i hasorna för att motivera mig att lämna tältet, i ösregn, på morgonen.
Väl hemma körde jag igång veckan m bröst o axelträning. Därefter 2 aerobicpass, Boxersice o BodyCombat, idag är d fredag o jag har fortfarande ont i kroppen….

bild 2.PNG

Idag ska jag till Ikea o handla lite grejor till gymmen, först träna armar m Robban på Endorfin. Ikväll ska Pelle misshandla mig o imorgon ska jag utbilda instruktörerna på Hälsostudion i Skara i pugilism samt köra hoj. Blir minst 40 mil om vädret inte ballar ur, har kört nog i regn för i år….

Skickat från min iPhone

Sälj hojen!!

Regnet ner genom Sverige höll i sig genom hela Europa. I Prag o Bratislava hade vi hotellrum att torka kläder o värma oss i, nu campar vi, vet ni vad som torkar i ett tält när d regnar? Absolut ingenting! Imorgon ger vi oss av hemåt från Österrike genom Tyskland, det ska regna…. Förbannelse! Är numer övertygad att roten till all ondska i världen har sitt ursprung i tvåhjuliga fordon, vad ni än gör så håll er borta från dessa depressionsframkallande djävulens påfund!

Packade ganska optimistiskt, vi hade minst sagt myggfritt!!

bild 1.JPG

Har egentligen ingen kommentar till den här bilden.

bild 2.JPG

Undrar vilken kopp som drar in mest pengar, samt hur han deklarerar inkomsten.

bild 3.JPG

Alla har inte gett upp! Dendär killen tänker parta….

bild 4.JPG

Fick den briljanta iden att stryka kläderna torra, körde en maskin tvätt o drog igång. Fungerade hyffsat, från smutsiga våta till rena blöta är ett fall framåt.

bild 5.JPG

Vädret sammanfattningsvis: Stabilt.

Vem behöver lyckopiller?!

Hojen packad o klar, nu är vi på G. Först Prag, nu är vi i Bratislava o fortsätter strax mot Österike/Italien över alperna.

bild 1.JPG

Fick en riktigt gammal bild skickad till mig, från farsans trädgård. Jag var 17 år, rankad 8a bland Sveriges boxare o på G. Slog på en hemmagjord (traktorinneslang), stenhård sandsäck som hängde från en björk i farsans trädgård.

bild 2.PNG

Ca 20 år mellan bilderna!

bild 3.PNG

Vägde lätt tungvikt, 81 kg, bänkade 130 o körde aldrig ben som 17-åring, "hämmade boxningen"…

bild 4.JPG

Vi har inte haft jättetur m vädret. Men med lite fantasi, golvfläkt o tidningspapper kan man torka kläderna över natten.
På vägen ner genom Sverige regnade det svårt, en kvinna som stod bredvid mig på macken frågade om d var jobbigt. Svarade rakt av att jag tycker synd om alla stackare som sitter instängda i torra, varma bilar.
På riktigt! Köp en hoj, gå med en klubb eller hitta några likasinnade att åka med o bara njut. Klart d är skönare m sol men känslan när man mullrar fram är obeskrivlig, lyckorus.

Röst från det förflutna…

Detta kan man inte sätta pris på! Fick ett medd på messenger från en kille som bott på ett behandlingshem där jag jobbade:

Tjenare Roddy 🙂 Har tänkt mkt på dig lite då och då eftersom du hjälpte mig att må bättre och att ha någon som jag såg upp till när jag var hos dig i skara där du jobbade! Kommer du ihåg killen Arvid, jag och han hängde med varandra där på den tiden, året var väl 2002 tror jag 🙂

Sånt värmer när man känner sig värdelös!

Körde ett snabbpass på Hälsostudion i Skara innan avfärd mot Orsa o inspelningarna av Wildkids.

bild 1.JPG

AC vill gärna bära omkring på husses sko när hon är glad. Fick följa med, stortrivdes i stugan o m barnen.

bild 2.JPG

Grym morgonpromenad!

bild 3.JPG

Glömde packa underkläder, inga affärer i stugbyn, bara till o tvätta på morgonen.

bild 4.JPG

På väg till inspelning i fuktiga kallingar, kraftprov mot Beast. "Den är stabil, 4 snickare har provat den stenhårt". Jag o Beast knäckte bommen vi skulle tävla med som en tändsticka!!

bild 5.JPG

Skelögd i Västervik.

Tackade i ett svagt ögonblick ja till ett event i Västervik. De ringde flera ggr från TR. motion o hälsa, varje gång stod jag dumt till o bad dom återkomma. Tillslut kände jag mig dryg o fick så dåligt samvete att eventet bokades.

Packad o klar! AC tror inte hon får följa med eftersom jag ropade in henne i köket när hon satt vid ytterdörren.

bild 1.JPG

Första stopp var på Karhus huvudkontor. Fick lite läckra retroskor o ett par dojjor som ska klara en 110 kgs maratonlöpare som mig.

bild 2.JPG

Tränade ett kvällspass på TR, mkt trevligt gym fö, kände mig hängig efteråt, ingen aptit på hela kvällen o natten.
När jag kom till gymmet på lör fm var parkeringen helt tom, tyckte det var skönt, men samtidigt lite pinsamt att det inte kommit ngt folk.
Det var jättemycket människor där o jag ville åka hem igen. Men, gick upp på scen o svettades som en gris. Tydligen blev det ganska uppskattat men jag misstänker att dom är snälla o inte vill knäcka mig helt. Blir alltid förvånad över att folk ens sitter kvar när jag kommer igång o svamlar som värst.

bild 3.JPG

2 ggr höll jag på att svimma! Dessutom kände jag mig vindögd. Stod på scen o funderade på om jag såg vindögd ut oxå, eller det bara var synen som ballade ur. Ansträngde mig för att titta rakt fram, utan att skela. Hade inget att hålla mig i o bet ihop för att ingen skulle märka av mitt tillstånd, sjukt pinsamt att ramla ihop på scen, kändes som värsta blodtrycksfallet.
Trodde min scenskräck tagit sig nya uttryck men sov bort o hade frossa hela em/kvällen på hotellrummet. Åt en bit mat m den trevliga personalen lite senare o sedan tillbaka till sängen. Lite piggare idag, har rastat AC, käkat frukost, ska sova en liten stund innan utcheckning o hemfärd.

Hushållsmaskin

Då får man sköta hemmet själv då! Tidigare hade jag magiska korgar man lade smutstvätt i, sedan dök den upp ren i garderoben, såhär ser "verkstan" ut efter städ.

bild 1.JPG

Har strypt min Suzuki till mellanklass hoj o en av kidsen på beh.hemmet övningskör på den. Igår tränade vi på panikbromsningar, en fotpinne fattigare efter det…

bild 2.JPG

Var på Golfkalaset i Gbg m drottning Silvias barnfond. Efter golfen, som jag i vanlig ordning när det handlar om bollar, sög på, var det pannkaksbankett. Gick tillsammans m Lisa Pihl, "Valkyria". Här en bild på div sjungande kändisar som var med.

bild 3.JPG

Blåmärket efter min sträckning i låret när den fatala straffsparken lades, har nästan sjunkit ner till knät.

bild 4.JPG

Kan inte hjälpa det! Efter närmare 20 år av spons o hundratals plagg, blir jag fortfarande barnsligt glad när d dyker upp en låda BetterBodieskläder på posten…

bild 5.JPG