Ovanliga grepp – så funkar de: Rygg

Fastnar du ofta med samma redskap? BODY djupdyker i gymlådorna och låter Lars Berglund ta en titt på grepp för ryggträning som förtjänar en extrachans.

 

Vi bad Lars Berglund, Ironworks, redogöra för några ovanliga grepp. Vissa förtjänar ett bättre öde än gymgolven och andra är framtagna i liten upplaga men med full träffsäkerhet. 

Till sin hjälp för att visa ryggredskap har han kallat in en annan Sundsvall-son, nämligen Victor Graneheim. Det första känner du igen från filmen om armgrepp, men vi vill påstå att det är här det kommer till sin fulla potential. Vill du komma över ett för egen del kan du vända dig till Arne Persson via hans facebooksida. 

Även grepp nummer två är ett du inte hittar utan att leta. Faktum är att du bara hittar det på Kraftcentralen i Markaryd och just hos Lars på Ironworks i Sundsvall. Tillverkare än Jesper Karlsson på Gymleco, som utsprungligen designade det för att få bättre träff på biceps och triceps genom en naturligare rörelsebana. Idag har han ingen löpande produktion av greppet, men skulle du vara intresserad av intresserad av ett är du välkommen att ta kontakt via hans facebooksida

Se även filmerna med grepp för: 

Gym: Ironworks Sundsvall
Medverkande: Lars Berglund och Samuel Ahlin
Fot och redigering: Håkan Sjödin

Läs mer om Lars Berglund i profilen ur BODY nr.8 2017: Muskler av stål, hjärta av guld