Tävlingsbilder och en sista predikan

https://www.body.se/artiklar/nyheter/20131212/rost
a-pa-din-favorit-vem-har-gjort-den-basta-prestati
onen

Sista dagen att rösta så kanske på tiden att lägga ut lite bilder från tävlingen och beskriva min resa på riktigt!

För att sammanfatta denna resa för mig så har det varit relativt slitigt då jag framförallt jobbat mycket med att hitta en balans i det hela. För att behålla motivationen efter min satsning i somras har det handlat mycket om att hålla hela tanken på diet, träning och tävling roligt! Alla som tävlat eller gjort någon form av liknande satsning känner nog igen sig och vet att det inte är så lätt att känna sig motiverad nära inpå en avslutad "satsning".

Troligen måste man till en början tackla att man nästan helt ofrivilligt kan lägga på sig en 10 kg ca direkt efteråt. Visst är det väl ganska logiskt att kroppen efter att ha tampats med massa cardio samt låga energiintag samt blivit uttömd på både nödvändigt fett och vätska suger åt sig allt den så fort den får chansen! Detta är troligen inte lätt att handskas med för någon oavsett hur inställd man är på vad som kommer att ske men då måste man se till att hitta den där balansen och framförallt distansen till "behovet av att vara i bra form". För mig blev det också väldigt luddigt i målsättningen att med så kort som 5 mån kvar till tävling satsa på att få till en förändring i muskelmassa och samtidigt komma tillbaka i en ännu bättre form. Jag försökte hålla koll på både vikt och form samtidigt som jag litade på att Fredrik hade en bra tanke i det kostupplägg vi körde igång med. Och visst, formen blev snabbt märkbart bättre och vikten verkade snarare stiga konstigt nog! En riktigt härlig känsla då man stod inför konflikten att vilja komma till en grym form samtidigt som man ville få till en konkret förändring från där jag var i somras. Det fortsatte inte linjärt men i stort sett på samma väg och bara ca 2 mån innan tävling gjorde vi små justeringar i kosten för att med säkerhet komma ner i en riktigt bra tävlingsform. Jag fick också under denna period styra träningen en hel del efter diverse mindre problem med bl a en axel så träningen styrdes mycket av känslan och det blev inte fråga om särskilt tunga vikter… Strikt med mycket fokus på kontakt med den aktuella muskeln fick det bli och tillsammans med en strikt samt välkalkylerad kost blev resultatet riktigt bra.

Som jag tidigare nämnt var normalvikten innan tömning nu innan Luciapokalen hela 4,5 kg högre än inför sommarens bravader. Detta ser jag som min främsta prestation i denna tävling och en stor eloge ska också Fredrik Carlsson ha som mannen bakom uppläggen! Att jag sedan tömde ned mig hela 6,5 kg tömningsveckan får man väl se som en prestation i sig.

Poseringsträning som får hamna lite under den kategori som inte kändes alltför rolig efter sommaren försökte jag skapa en lagom distans till och såg till att nästan bara öva då jag kände för det. Vid dessa tillfällen fokuserade jag mycket på att hitta en bra förändringar mot det jag tidigare presterat och då inte bara nöta in det som redan fanns där! Här vill jag också slå ett slag för Fredrik som kom med små men ack så viktiga små justeringar! När jag nu i efterhand tittat på bilderna är jag i de allra flesta fall oerhört nöjd med just poseringen och den förbättring som skett!

Det hela har för mig verkligen handlat om att inte lägga för stor vikt vid någon del, som till exempel just posering, och skapa en onödig press och stress där, utan att istället försöka få helheten så bra som möjligt. Då är just en positiv känsla för alla detaljer det allra viktigaste! Trivs du inte så blir det inte bra!

Känslan på tävlingsdagen speglade också just precis det. Jag trivdes, kände mig nöjd, trygg, säker och kunde utan stress få till de sista förberedelserna och prestera så bra som möjligt utan någon nervositet överhuvudtaget egentligen! Kanske är det därför uppfattat mig som rutinerad med då ska tilläggas att det är framförallt detta jag jobbat med i 6 månader. Det har absolut inte varit lätt alla dagar men oerhört utvecklande på många plan! Jag vet att jag inte hade gjort denna resa för mig som person om det inte varit för Talangjakten och det kan jag inte tacka nog för!

Så med glimten i ögat och en underliggande ödmjukhet…

Rösta på mig, nu vet ni varför 😉

image.jpg

Bilder lånade från muscle.se, tack!
image.jpg

Favorit i repris!

Tack för mig!

Adam

Julen närmar sig och 2 dagar kvar till…

Länk till omröstning i Talangjakten 2013: https://www.body.se/artiklar/nyheter/20131212/rost
a-pa-din-favorit-vem-har-gjort-den-basta-prestati
onen

Hallå i stugan! Snart är julen här men var håller snön hus tro? Om vi alla önskar oss en vit jul kanske det på julaftonsmorgon börjar falla från skyn!

5 dagar kvar till julafton men bara 2 dagar kvar att rösta fram er favorit i Talangjakten! Jag vet många som redan nu lagt sin röst på mig och gett mig massa fin feedback! Det värmer och ni ska ha ett stort tack! Ni vet vilka ni är 🙂 om ni ännu inte röstat vill jag påminna er och ni hittar som tidigare länken ovan!

Apropå feedback är jag fantastiskt glad över de fina ord som Alex skrivit om mig i senaste utgåvan av Body Magazine som finns i butik imorgon! Visst försöker man göra sitt bästa och kanske verka rutinerad men denna resa har varit lika ny och betytt lika mycket för mig som för någon annan!! Så ja, tack Alex och ni andra!!

Med risk för att låta mallig är jag också oerhört nöjd med bilden i tidningen! Tack Seth! Se bild nedan och glöm då inte att notera lårsvepet 😉

image.jpg

I tidningen 🙂
image.jpg

Ca 2 veckor innan tävling

Omröstning & bildbomb

Länk till omröstning i Talangjakten 2013: https://www.body.se/artiklar/nyheter/20131212/rost
a-pa-din-favorit-vem-har-gjort-den-basta-prestati
onen

Nu är det knappt en vecka kvar tills totalsegraren av Talangjakten 2013 är utsedd! Jag tackar ödmjukast för varenda röst jag får och hoppas på det bästa även om mina "konkurrenter" är grymma!

För er som går via MIN blogg så har ni länken till omröstningen ovan och jag slänger även med några bildsamlingar från tävlingshelgen längre ned!

Tack på förhand! /Adam

image.jpg

Direkt efter scen, trycket kom lite för sent…
image.jpg

Invägning fredag kväll, oerhört tom men krispig

Summering, tacktal och bilder

Då var en fantastisk helg över! Placeringsmässigt inte alltför bra med en sjundeplats men är oerhört nöjd med formen och min prestation på scen. Efter att ha sett bilder så får jag nog säga att jag troligen var bland de bästa på just de punkterna, dvs hårdhet och posering. En VISS avsaknad av muskelmassa för min längd brukar jag med glimten i ögat skylla på att jag gått i tävlingsform varje sommar sedan jag var 15 år. Vad gör man inte för att glänsa på stranden som man besöker vid ett till tre tillfällen per år…

Skämt åsido så är det bara att gratulera finalfältet som såg ruskigt bra ut och verkade vara riktigt bra killar allihop! Jäkligt kul att umgås med alla backstage där det var en riktigt bra och avslappnad stämning sinsemellan.

Jag ser fram emot fler tävlingar även om det kommer ta lång tid att fylla ut denna relativt långa kropp. Frågan är om det är ok att tävla bara för att det är himla kul även om man inte riktigt är där än. Jag brukar själv, med glimten i ögat, beskriva min egen fysik med att allt är dåligt förutom symmetrin och oftast sitter ju formen så om man får till poseringen borde man ju inte behöva skämmas i alla fall 😉

Förutom allt runtom vid själva tävlingstillfället som jargongen och gemenskapen backstage, det man genomgår under tömning/laddning, ja allt som gör sporten lite speciell så är det också perfekt att ha en tävling som målsättning i sin träning och kosthållning.

Att slutligen sedan ta steget att ställa sig på scen inför en publik och få chansen att visa upp det man åstadkommit, även om man glänser med ett stort HITTILLS, tror jag är guld värt för många!

Det har det i alla fall varit för mig och jag vill verkligen tacka alla som varit med och stöttat mig det senaste halvåret (många även långt innan det).

Familj, vänner, klienter och nu särskilt 2013 års upplaga av Talangjakten by Body som verkligen har varit min drivkraft under denna period. Oerhört motiverande att vara med i detta gäng och få denna chans! Hade det inte varit för er så hade jag troligen inte ställt upp och inte heller fått blodad tand för att ställa mig på scen fler gånger framöver! Det har också varit häftigt att få känna på hur det är att vara sponsrad och ansiktet utåt för själva projektet Talangjakten 2013 med sponsorer. Kanske har man fått en fot in i branschen (nej, jag har inte glömt sen avsaknade muskelmassan) eller någon mer vet nog åtminstone vem jag är. Jag har i alla fall träffat och lärt känna massor av människor på denna resa dom jag inte gjort annars, vilket jag är himla tacksam för!

Stort tack Alex Danielsson och Body samt huvudsponsor Swedish Fitness

En kanske ännu större del på denna resa har jag fått från huvudcoach Fredrik Carlsson. Även om jag nu lyckades tömma ned mig till att väga in under 70 kg så var normalvikten innan tömningsveckan hela 75 kg i jämförelse med 71 kg innan tävlingarna i somras. Kanske höll jag mer vatten nu men man får i alla fall se det som en indikator på att något ökat 😉

Troligen var också formen snäppet vassare vilket ju också styrker ovanstående faktum. Jag slänger med ett par bilder från tävlingen så får ni se själva.

Håll tillgodo 😉

image.jpg

Nya specialposen
image.jpg

Latsspread
image.jpg

God jul 🙂

Slutligen vill jag rikta mitt absolut största tack till mitt hjärta Caroline!!!

Hon är verkligen den enda person som alltid är med mig och vet vad som sker även bakom kulisserna. Jag brukar säga att hon är den enda som vet hela sanningen i fråga om kosthållning till exempel. Visst fasen har jag fuskat med käket några gånger under denna satsning och det är det bara hon och jag som vet.

Fuskar hon så fuskar jag och vice versa så det är bara att köra med utpressning i värsta fall 😀 Himla skönt att hitta någon annan än sig själv i kylskåpet på nätterna då och då..!

Tack älskling! Du är allt för mig, ingenting är speciellt utan dig.

Kallingarna försvunna!

Imorgon bitti bär det av mot Göteborg! Och visst fasen har man tappat bort poseringsbyxorna!!

Nu är tömning/laddning i alla fall i full gång och sista träningen bedrevs igår.

Träningen har sett ut enligt följande nu mån, tis och ons:

Mån:

Pass 1: bröst, rygg

5×15 Bröstpress i maskin
5×15 Smal bröstpress i maskin

5×15 Maskinrodd
5×15 Latsdrag

Pass 2: axlar, armar

5×15 Sidolyft med hantlar
5×15 Sidolyft i kabelmaskin

5×15 Pushdown med rep
5×15 Bicepscurl i kabelmaskin

Tis:

Pass 1: bröst, rygg

5×15 Bröstpress med kablar nedifrån
5×15 Bröstflyes med kablar nedifrån

5×15 Kabelrodd
5×15 Latsdrag

Pass 2: axlar, armar

5×15 Sidolyft i kabelmaskin
5×15 Sidolyft med hantlar

5×15 Pushdown med rep
5×15 Hantelcurl med rotation

Ons:

Pass 1: bröst, rygg

5×15 bröstpress med kablar nedifrån
5×15 bröstpress med kablar uppifrån

5×15 Maskinrodd (en arm i taget)
5×15 Latsdrag i maskin

Pass 2: axlar, armar

5×15 Axelpress i maskin
5×15 Sidolyft i kabelmaskin

5×15 Pushdown
5×15 Hantelcurl alternerande

Slänger med en inte alltför avslöjande bild, tagen några veckor tillbaka då jag fortfarande hade mina kallingar :/ Som tur är köptes en gång ett par extra.

image.jpg

Troligen kommer jag heller inte posera sådär på lördag 🙂

Det var det för denna gång, håll tillgodo så ses vi i Göteborg!

/Adam

Formbild & formkoll

I måndags tog jag mig som sagt till Västerås för formkoll hos coach Fredrik. Hängde där gjorde även vår käre Jim Ivars, kul att träffa honom! En jäkla form levererar denna man varenda gång man ser honom!! Men kanske spelar vi nu i samma liga när det kommer till hårdhet i alla fall 🙂

Mätningen gick över förväntan och formen känns ganska bra faktiskt. Dom otroliga "hudmåtten" som Mattias Martikainen redovisade i sin blogg inför SM, som jag tidigare trodde var helt omöjliga att nå, var nu nådda. Min personliga målsättning från starten på min diet 4 augusti var att (enligt den enda mätning jag nu utsätter mig för) halvera min fettvikt och fettprocent vilket precis också blev fallet denna måndag. Utlovade formbilder tagna söndag kväll nedan:

image.jpg

Triceps
image.jpg

Dubbel biceps bak

De fina resultaten var inte det bästa med att svänga över till Västerås och Ironsport utan Fredrik var dessutom kanonschysst och fixade direkt mina upplägg för sista veckan. Nu känns allt glasklart och verkar ske enligt plan! Mycket bra coach, en eloge till Fredrik för det han gör! Tömningen sista veckan blir mycket intressant och jag har bestämt att göra mitt bästa för att kunna jobba hela vägen fram till tävling och på så sätt ej missgynna mina egna klienter.

För övrigt fick jag samma dag hem en laddning med kläder och kosttillskott från Better Bodies respektive Ultimate Nutrition. Stort tack till sponsorn Swedish Fitness, känns oerhört lyxigt att ha fått möjlighet till detta. Tackar ödmjukast!

/Adam

Hungrig

Godmorgon och ursäkta den något förskjutna uppdateringen 🙂 redovisar gårdagens axel- & tricepspass nedan samt bröst & biceps som föll på dagen innan (i ordning):

Bröst, biceps & mage

4 set bröstpress i maskin

5 set hög maskinpress (axelhöjd)

4 set smal maskinpress

4 set hantelcurl (samtidigt)

4 set hantelcurl rotation alternerande

3 set hammercurl alternerande

5 set crunchmaskin

Axlar, triceps & vader

5 set axelpress i maskin (omvänd)

4 set sidolyft med hantlar stående

4 set sidolyft med hantlar sittande

5 set omvända flyes i CC stående

4 set pushdown med rak stång

4 set pushdown med rep

3 set tricepspress i maskin

5 set 45 grader vadpress i maskin

När jag funderar vidare på det jag skrev i föregående inlägg så tror jag att jag om jag sover ordentligt egentligen inte har det så svårt energimässigt men oavsett hur god maten också är så kan jag ej bortse från hungern… Där räcker inte maten till nu men det är bara bita i och stå på sig när dessa hungerskänslor trycker på!

Nedan kan ni se resultatet av den oerhörda hungern när jag kommer hem på kvällarna och börjar röra ihop min kvarg med diverse smaksättning…

image.jpg

Skrapade upp det sista i skålen lite väl hetsigt antar jag…

Slut på energi = bra form…eller?

Nu börjar det kännas tufft, det må jag erkänna men målet är nära och julborden hägrar! 🙂

Träningen är rolig men orken finns ej, maten är god men räcker inte till

Å andra sidan vill man ju inte spara på något (förutom muskelmassa då) och ge allt sista veckorna 🙂 För att inte sticka under stolen med något så beror nog denna trötthet främst på att jag slarvat ganska så duktigt med sömnen på sistone men blir lätt att man för sig själv istället beskyller det låga energiintaget.

Aja, formen blir nog bra och i övrigt kunde inte livet bli bättre 😉

Igår tränade jag för övrigt rygg enligt följande:

5 set maskinrodd

5 set maskinrodd en arm i taget

4 set smalt latsdrag

4 set kabelrodd

3 set brett latsdrag

Riktigt skönt pass även om jag halvsov mig igenom större delar av det…

Passet avverkades på Flex Sports Club Vendelsö som för tillfället är min fristad, lite som mitt tempel där jag finner ett lugn och orkar kämpa mig igenom passen!

Formen igår från sidan nedan

/Adam

image.jpg

Sorry chefen för att jag vistats med bar överkropp i gymmet 😉

Smygtitt, 3 veckor kvar

Då har man pumpat igenom kroppen en gång enligt följande upplägg:

Mån: Rygg

Tis: Baksida lår, vader, mage

Ons: Bröst, biceps

Tors: Framsida lår, rumpa

Fre: Axlar, triceps

Nästa vecka blir det ett varv till enligt samma upplägg så lägger upp pass för pass då med övningar etc. för den som kan vara intresserad 🙂

Kör för övrigt extremt lugn "cardio" dagligen och kosthållningen fungerar ruskigt bra!

För ovanlighetens skull kommer här en liten formbild, tagen i mitten av veckan och således 3,5 veckor innan scen.

/Adam

image.jpg

Får hoppas på bättre minspel till tävling…

Den mörka sanningen…

som jag undanhöll i förra inlägget!

Varför inte dela med sig utav hela sanningen under en sån här satsning då troligen många känner likadant!?

Förra veckan hade jag slut på PWO och koffein samtidigt som en förkylning höll på att bryta ut… Dålig kombo i nuläget! Det blev en ovanligt tung vecka och jag kände hur formen förändrades till det sämre. Detta även fast jag gjorde allt enligt plan så troligen pga just "förkylningen". Brukar vanligtvis tänka att det "bara är något man säger till kunder" om att förkylningssymptom kan innebära viss vätskeansamling och faktum är att jag oerhört sällan är sjuk så svårt att avgöra men troligen gäller det även mig 😉 bröt ihop lite lätt på fredagen energimässigt och på lördagen blev min fria måltid väldigt fri och rolig… Innan läggdags (som för övrigt blev alltför sent då jag hämtade tjejen på jobbet vid 01) så åkte vi runt till både Max, McDonald's och Statoil för att inhandla precis det vi var sugna på! Jätteskönt att känna sig helt fri och formen kändes ju redan "dålig". Blev inte alltför mycket totalt sett över dagen men ser man till endast sista "måltiden" så landade den på 2000 kcal. Egentligen inte särskilt långt från planen men lite sämre alternativ än vanligt. På söndagen blev det en ca hälften så stor fri måltid men denna gång med några bättre inslag som potatis, räkor och kyckling.

Oavsett grymt laddad redan på söndagen och tror nästan det var denna knuff jag behövde för att satsa helhjärtat den sista tiden och -70 som från början var målet (blir dock garanterat en spännande tömningsveckan för att komma dit…)

Att få bryta ihop en sista gång och känna en mindre stress i och med den något svullna figuren var nog precis vad jag behövde 🙂 Faktum är att jag nog aldrig känt mig så motiverad som efter benpasset på söndag kväll!

Nu kör vi!

/Adam