Varm choklad – I sockerfri & kalorisnål tappning

IMG_20141211_202702.jpg

Detta är en riktig goding när man som jag gillar dricka mycket varma drycker och ofta! Jag gillar att värma Elit Nutritions whey protein antingen till chai latte eller varm choklad men även om vi gillar protein så ska man inte få i sig det i överflöd heller. Då är denna varianten klockren – baserat på mandelmjölk med det tunna kaloriinnehållet på 13 (!!) Kcal/100 ml, ja och så kakaon men så mycket energi kommer man ändå inte upp i totalt så det är verkligen en smal variant man kan frossa hyfsat med 😉 Häll i shaker med valfri mängd äkta kakao och lite alternativ sötning (stevia/sötningsströ). Inspirerad av juletid gillar jag att ha i lite kanel, apelsinarom/rivet skal och ibland även äkta vaniljpulver. Shakea – Häll upp i kopp och värm i mikron! Myser upp mig i soffan med min vita mjuka morgonrock, rosa termosockar och den rosa fleecefilten och avnjuter !

Godkväll !

Puss och kram

A

HEALTHIER CRISPY PEANUT BUTTER- CHOCOLATE- BANANA- SQUARES WITH CRUNCHY TOPPING

Repostad ”favorit i repris” från min gamla blogg

Om receptet /rutorna :
Det är ett hälsosammare alternativ till andra liknande rutor, med extra tillsatt protein, bra fett- och kolhydratskällor. De innehåller däremot trots allt bra med energi (kcal), så det är kanske inte en plåt man gör och slänger i sig var dag :p Däremot är rutorna med sitt innehåll väldigt bra att fylla på med efter /innan träning, till mellis eller bara när man är sugen på något gott och lite livsnjut ! 🙂

Feel free att experimentera själva, byta ut fettet mot de sorter ni föredrar exempelvis, eller hur ni sötar (med/utan honung/sirap/stevia), fyllningen & toppingen kan varieras i det oändliga men här är iallafall första grundreceptet jag knåpade ihop till mina ”kärleksrutor” tillägnade @boyfriend ( Var ju på diet så fick tyvärr inte smaka själv! Men kan säga nu i efterhand då jag gjorde rutorna till dagens kalas att de var guuuudomligt smarriga! )

Detta behöver du till de 3 lagren rutorna består av:

Botten:
100 g havregryn
20 g kokosmjöl
2-3 msk sötningsströ ( alt stevia eller annan sötning)
15 g honung (kan skippas)
30 g fett (tog 15 g smör, 15 g kokosolja)
20 g mjölk

Mellersta lagret
200 g saltat Jordnötssmör med bitar i utan socker (eller annat nötssmör efter smak)
20 g kokosolja
10 g sirap ( kan skippas, vill man ha lite sötma kan man addera sötningsmedel)
50 g banan
1-2 nypor äkta vaniljpulver
30 g mjölk

Övre lagret (topping):
100 g blockchoklad osötad
1 portion whey protein ( jag använde Elit Nutritions chocolate brownie isolat whey då smaken enligt mig är chokladigt världsklassig!)
30 g cashew
Eventuellt flingsalt om man gillar salta kombon.

Gör så här:
Börja göra botten, därefter mellersta lagret och avsluta med övre.
Botten: Blanda ihop alla ingredienser och kavla ut som en rektangel på ett bakplåtspapper omkring 30x 20 cm – testa er fram och se hur tjock botten dessutom, några millimeter är lagom!
När ”kakbotten” nu ska in i ugnen var det lite kruxigt då jag började på 150 grader men sänkte med tiden – det ni ska tänka på att ni ska kunna knacka på botten sen och den ska vara lite krispig utan att vara bränd – så kan vara en idé att ta lite lägre värme och låta botten stå lite längre så den inte bränns i kanterna och är mjuk i mitten. jag hade inne min i 25 min och slutade till sist på 100 grader. Testa er fram här alternativt googla någon liknande tunn botten som gjorts. ( Nu andra gången hade jag inne den på lite under 150 i ca 30 min) Har någon därute testat liknande får ni gärna kommentera nedan vad som funkade bäst !
När botten är lite knackig och gyllenbrun utan att vara bränd – ta ut och ställ på ett galler och låt svalna. Den stelnar till lite mer då också.
Mellersta lagret- Rör ihop alla ingredienser ovan – degen ska vara fast men samtidigt kletig. Fördela detta på den svalnande botten, alltså viktigt att konsistensen inte säckar ihop nu utan att den är lagom fast.
Lager 3- toppingen – hacka cashewnötterna eller annan valfri topping ni tycker är god. Smält blockchokladen i ett vattenbad ( jag värmde vatten i en kastrull på spisen och hade i chokladen i en bunke som tåler värme, denna tryckte jag ner i vattnet och rörde omkring tills chokladen smält. Viktigt att vatten inte kommer över in i skålen för då förstör man texturen i chokladen och den smälter inte riktigt). Bre därefter över och täck lager 1 och 2 i chokladen och toppa med de hackade cashewnötterna och lite flingsalt eller annat efter smak. Ställ in i kylen och låt stelna till sig innan ni tar ut den igen och skär rutor av kakan med en skarp kniv! Förvaras därefter i kyl. Eller gör som jag- frys in och ta fram en ruta då och då till gofika och vid sötad tand 😉

Smaskig smakbit ! <3 ;)

Pusss A

10681494_10152723148322387_641167470_n.jpg

Yummy yummy…
10704936_10152723106292387_1373544459_n.jpg

..in my tummy !

Fitnessfestivalen, vardag i 100 & Julstök

Precis som jag antar att de flesta andra också har upplevt så har det varit fullt ös medvetslös denna vecka – bokstavligen! Efter Fitnessfestivalen i helgen var jag totalt slagen i säkert 3 dagar innan jag började fungera normalt igen! däremot så värt det – en av årets bästa och roligaste helger och event helt klart! I år befann jag inte mig på mässan som tävlande utan som representant för mina sponsorer ELIT NUTRITION & BETTER BODIES – minglade runt i montrarna och visade upp vårt fantastiska sortiment!! Något jag aldrig hade kunnat föreställa mig att jag skulle ha fått göra för exakt ett år sedan:) Återigen slår det mig hur detta kalasåret verkligen har gett mig otroligt mycket att vara tacksam över ..

Så kul att få träffa alla ur teamen igen men också alla andra ”likasinnade” på mässan – en hel del gott snack , vissa riktigt djupa haha! nej superkul.Tack alla ni som kom fram till en, smickrande och mycket trevligt 🙂

Vidare så stack jag in lite bling, bikini & poseringshjälp till olika tävlande jag har hjälpt de senaste månaderna på olika sätt – ett sant nöje att få se er glänsa på scen! Vilken resa man gör 🙂 Och man får en otrolig självinsikt och lärdomar för livet.

Jag och mitt hjärta firade även 1:a ”officiella året” tillsammans <3 , vi tänkte egentligen besöka julmarknaden på Liseberg men det var så helvetiskt kallt så vi hoppade direkt till en mysig middag för 2 a la 400g ryggbiff, bakad potatis, majskolv och diverse tillbehör på Texas Longhorn :)

Väl hemma var jag totalt ur struktur och som sagt, helt slagen (sov säkert 12 timmar på 4 nätter vilket kändes) så jag tog en paus någon dag från allt vad sociala media och flesta meddelanden, sociala rummet, heter – för i övrigt har julpyssel, god träning & mat, klientuppdateringar, arbetsintervjuer och sedvanliga ”hemmafru”sysslor hägrat 🙂 . På något sätt har jag lyckats ha lediga dagar, fullt upp och inte hunnit med på en och samma gång – händer aldrig mig annars som brukar vara rätt produktiv men veckans alla timmar bara flög iväg!

Lite bilder, hälften säkert redan postade på diverse sociala media dock .. 🙂

10836585_10152912029292387_1816179796_n.jpg

Väl framme i Göteborg på fredagen – Pigg glad och förväntansfull redo för en riktigt fitness-helg!
10841445_10152912029267387_2085404321_n.jpg

Medan folk inregistrerade sig inför helgens tävlingar passade jag på att träna på hotellets gym – ingen höjdarutrustning precis men man tager vad man haver, kombinerat med god fantasi som blev det faktiskt ett riktigt skönt pass för axlarna!

Laddade på med klassikern kassler serverat med kokosoljekanelat ris !

10846769_10152912029137387_238545098_n.jpg

Kan aldrig sägas nog – stort tack till mina sponsorer ELIT NUTRITION & BETTER BODIES för att ni tror på mig och ser mig som en god representant för er. Det har varit ett genuint nöje och en ära att få stå i era montrar i helgen och jag hade inte velat stå någon annanstans! Jag älskar produkterna och vad ni och vi atleter i teamen representerar! Och vidare vilka människor – kul har vi haft 🙂
10816013_10152912029182387_1503341071_n.jpg

Även ett ryggpass funkade på hotellet – massa latsdrag och rodd på olika sätt och vinklar ! Laddade på rikligt med frulle (tallrik 1 av 3) av buffen båda dagar! (man vet ju aldrig när man får se något annat än bars igen) Elit Nutrition bjöd på provsmak och Better Bodies på ett regn av accessoarer från scenen 🙂
10850660_10152912052257387_848097775_n.jpg

Favoritgänget är samlat – min andra familj 🙂 !
10841575_10152912029087387_1468160776_n.jpg

Självklart hamnade jag här – där de Tyngre samtalen fördes! & där självaste Caroline Aspenskog som för i övrigt är en riktigt härlig tjej, bedömde dat ass på mig, fick bättre betyg än väntat men är vi tjejer någonsin nöjda med den delen ? 😉
10819020_10152912029212387_1184505714_n.jpg

För ett år sedan – jag och min älskling Backstage precis innan jag skulle upp på prisutdelningen och ta emot guuuld ! Magisk dag 🙂 och en pojkvän rikare 😉
10818641_10152725743326713_581460849_n.jpg

Vår lilla förrätt på Texas Longhorn – en mycket god sallad..
10850710_10152725743971713_226784673_n.jpg

.. Följt av 400 g ryggbiff serverat med bakad potatis, aioli och majskolv! Riktigt gott
10822524_10152912054792387_813778189_n.jpg

Innan hemfärd blev det ännu en ryggbiff på Bryggeriet, serverat med klyftpotatis (dock lite för mkt dränkta i fett för mina smaklökare) och diverse grönsaker
10816031_10152912027217387_1108538294_n.jpg

Har satt upp ljusstakar och dekorerat apelsiner med nejlika samt gjort juliga vackra doftande dekorationer 🙂
10836404_10152912027272387_1550039366_n.jpg

Tips på juldekorationer 🙂
Skär upp klementiner eller apelsiner i skivor (kanelade dem även lite) och låt torka i ugnen (körde 150 grader) , varva omkring dekoreringen med skivorna, nejlika, kanel, glitter, kanelstång och andra dekorativa saker.. blir jättefint att ställa fram och det doftar dessutom himmelskt av jul i hela bonaden! Varför inte göra juliga ljusdekorationer?
10833575_10152912029062387_1229575529_n.jpg

Såg denna filmen .. flera tyckte den var super .. jag vet fortfarande inte haha! Den var OK kan vi väl säga , god underhållning en vanlig onsdagskväll men hade väl inte velat betala för den på bio om man säger så 🙂
10836275_10152912027397387_1668851166_n.jpg

Tisdagens middag 🙂 de godaste varma mackorna – var ett tag sedan – älskar kombinationen av fyllningen skinka, cream cheese, mango chutney, tomat, pesto, lök, ost .. gifter sig ! Använde till det ett fluffigt surdegsbröd. Mannen var väldigt förtjust , alltid ett plus !
10850600_10152912027382387_1820886646_n.jpg

Onsdagens middag – marinerade kycklingklubbor (sweet chili, soja, vitlök, sesamfrön, tomatpuré, salt, peppar bland annat) med airfryade klyftpotatis & rotfrukter (vitlök, rosmarin, timjan, salt peppar, en liten skvätt olja), serverat med sallad och en yoghurt tzatziki som jag föredrar framför kvarg. Jäkligt mumsigt
10836555_10152912027302387_1258835497_n.jpg

dagens axel och bröstpass gjordes på SATS i Kista då jag hade vägarna förbi för en intervju! Över förväntan måste jag säga – de hade en rad maskiner som jag inte sett på de andra SATS i Stockholm 🙂 Bra pump – nöjd och glad åkte jag hem för att ta göra COSY FRIDAY 🙂

Hälsosamma Chocolate Chip Proteinmuffins

Experimenterade fram detta grundrecept häromdagen som i princip smakade så mycket muffins det kan när man gör de utan direkt fett- & vetekälla – så klart godkända av både mig och mannen! Men för att få dem ännu smarrigaste (men fortfarande i nyttig muffins-tappning) la jag andra gången till hackad choklad utan tillsatt socker -vilket gjorde pricken över i:et! Kan även rekommendera att tillsätta någon nyttig fettkälla som kokosolja – vilket också hade gjort dem till ett saftigt smarrigt hälsosamt alternativ med bra näringsinnehåll passande till gofikan, som mellis eller innan/efter träning! (Bra blandning på snabbt och långsamt protein och goda fett- och kolhydratakällor av det lilla som väl är tillsatt. )Eller varför inte tillsätta nötter, bär etc? Som sagt – bara fantasin som sätter gränser ! Här kommer iallafall receptet på mina muffins med ”chocolate chip” i:

Detta behöver du för 6 muffins:

2 Ägg
15 g Havregryn
23 g whey isolat (Elit Nutrition i smaken ”Chocolate Brownie”)
10 g Kasein (Elit Nutrition i smaken Chocolate Cream
15 g Kakao
15 g Hermesetas / Stevia
15 g Kokosmjöl
8 g bakpulver (1.5 tsk?)
3 msk vatten
30 g choklad utan tillsatt socker

så här gör du:
-Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa ägg med sötningsströ fluffigt
– tillsätt resten av ingredienserna förutom chokladen och rör till en smet.
– Häll upp smeten hälften upp i muffinsformar- jag fick det till 6 stycken.
-hacka chokladen i önskade bitar och tryck ner i smeten.
– grädda i mitten av ugnen runt 11-12 minuter
– ta ut och låt svalna – ät & njuuut!

Näringsinnehåll med osockrad choklad/st muffins:
F: 4.2 K:5.5 P:8.2 kcal: 93

Näringsinnehåll utan chocolate chip (grundrecept) /st muffins:
F:2.6 K:2.8 P:7.8 kcal: 70

IMG_20141127_205801.jpg

Yummy yummy for chocolate love – tummy

Favoriten (erna) på veckans meny

.. har varit kycklingfärs- & och grönsaksfräs serverat med basmatiris som blandats med kokosolja & kanel! Jag åt det tidigt i veckan, var hooked och åt det flera måltider till, fast lite varierat!

Rättens bas ?
Stek upp kycklingfärs med valfria grönsaker. Tillsätt valfri buljong, jag gillar ox obereonde av köttsort, peppar (var försiktig med salt med tanke på just buljongen) och övriga tillbehör eller kryddor- här gillar jag hackade nötter eller sesamfrön och dylikt och ibland squeezar jag över lite citron/limesaft. Vill jag ha detta lite krämigare tillsätter jag även milda mat 4% (typ av hälsosammare ”matlagningsgrädde” som jag alltid ser till att ha hemma såvida jag inte tävlingsdietar). Det varma riset blandas med kokosolja och kanel. (Nu är jag inne i en period där jag gillar lite mindre extrema kryddvarianter, men annars kan man ju slänga på kryddor i det oändliga, gillar också thai-versionen-med lite sesamolja, fisksås, soja osv.. )
Servera och njuuut!

Kycklingfärs är verkligen ett superbt alternativ till både vanlig kyckling som omväxling, men också nötfärs – med 130 kcal, 20 g P och 5 g Fett så är värdena perfekta om man vill hålla nere lite på kalorier men ändå ha ett lite ”saftigare” köttalternativ!

.. Och buljong – använder det väldigt mycket i min matlagning för det ger en mycket mustigare smak och man klarar sig rätt bra nästan på bara det och salt och peppar ibland – jag gillar smaken. Gör man grytor och dylikt är det ju ett måste! Dessutom upplever jag att just för att du slår på lite vatten, så blir det lite saftigare och man behöver nödvändigtvis inte ha sås eller andra tillbehör.

Nu ”laddar” vi för en riktigt höstig myshelg och fredagskväll !

Puss & Kram

Antonia

10754899_10152869577387387_72371314_n.jpg

Gårdagens fräs-version -> Uppstekt kyckling med gul lök, pressad vitlök, paprika och champinjoner i oxbuljong och sesamfrön! Med favoritriset bredvid – har du inte testat det så måste du! Beroendeframkallande 😉
10305419_10152338371800146_3149212232476328131_n.jpg

Ni har väl inte missat Better Bodies promotion på 25 % på träningstillbehör ?! Så in och kika och passa på! bälten, shakers, wrist wraps, handskar, kepsar etc.. om inte till dig själv så kan man ju fynda rätt bra presenter och julklappar! 🙂 -> www.betterbodies.se för att kika eller besök shoppen www.elitstore.se som i princip har hela utbudet i butik!

Formen & reflektioner 5 v. efter tävling

Godmorgon!

Har varit fruktansvärt slut om kvällarna, lagt mig tidigt och sovit som en bebis för en gångs skull! Uppe med tuppen, klockan är snart 08.30 och nästa veckas matlådor är redan tillagade och ska bara portioneras upp! Himlen är klarblå, luften är frisk – tror det kommer bli en riktigt mysig höstdag idag 🙂 Ben på schemat så jag kan inte vara mer än nöjd idag!

5 veckor har nu passerat sedan jag entrade scenen på VM i Mexico. För mig har dessa veckor inneburit en tid av stor omställning – efter att ha haft ”tävling” som ett tydligt mål i min vardag sedan över 2 år tillbaka, så klev jag denna tävling av från scenen och en tävlingsdiet på obestämd tid. Det var dags för mig att gå ”offseason” på riktigt – för första gången på över 1,5 år igen! Så väldigt blandade känslor har det varit. Bitterljuva känslor! men samtidigt som jag såklart redan saknar det och tävlingssuget finns där så vet jag att detta är nödvändigt – och som jag skrev i ett inlägg – jag tränar inte för att tävla utan jag tränar för att jag älskar det och tävlingen är bara en bonus – kan jag inte träna och satsa på progression och se utveckling etc – då blir även tävlandet meningslöst i längden. För visst vill man bli bättre! Så yes – å ena sidan tråkigt att det nu dröjer ett tag innan scenen hägrar igen, men jag har verkligen ”omfamnat” dessa veckor och denna tid och jag ser fram emot de kommande månaderna av att komma in i en balanserad vardag där utrymme ges änmer för familj, vänner, god träning, mat, nöjen, resor etcetc.. listan kan göras ¨lång – verkligen njuta av detta och att leva. För när man väl ska tävla – då är det bubblan som gäller – all in 100% verkligen. Finns inget halvdant och då blir det tyvärr så för mig att jag får prioritera bort allt vad nöjen och ibland umgänge är för att få min vardag till att gå ihop, slippa stressa och fokusera på mig själv 100 %. Så med detta sagt – jag har mycket att se fram emot och glädjas över – för jag vet att det kommer bli goda tider ! Och nästa tävling kommer jag att visa upp en så mycket bättre version av mig själv – Antonia 2.0 😉

Formen då? Det intressanta för många kanske som läser detta 😉
Kan ju säga som såhär för att få lite perspektiv och jämförelse: Första dieten mot DC och LP kunde jag gå runt med magrutor några veckor innan, det var enklare att hålla en ”bra” form. likaså efter kändes det som att kroppen återhämtade sig hyfsat snabbt. Lite rebound – vätska och några kilo plus en vecka men sen gled de av relativt snabbt och så var man i balans. Denna sista diet mot SM och VM har varit lite annorlunda – jag hade inte svårt att gå ner fett och jag var i fas, så på det viset var inte dieten svårare än en annan. Den var snarare mot slutet nästan för bra viktmässigt. Men däremot har jag inte gått runt med konturer, utan kroppen har överlag hållit väldigt mycket vatten och förutom några enstaka bra dagar då och då, då magrutor och andra konturer kom fram som jag var van vid – så var jag rätt platt och trycklös. Detta har ju rett upp sig mot tävlingen så det var inget jag panikade över då jag, som tidigare nämnt, vet med mig själv efter 1 års tävlande att det är under sista veckan som ”the magic happens” och att hålla lite vätska innan dess kan snarare vara en fördel och bra skydd för kroppen som antagligen är sliten. Men det är själva jämförelsen som är intressant. Likaså nu efter – det har nu gått 5 veckor – 5 veckor av uppblåsthet – vätske-rebound och massa andra symptom, vissa riktigt jobbiga och tunga, som hägrat i min vardag – vissa har varit så illa att jag tog kontakt med min läkare och nu har varit under utredning sedan i somras för attt se så att det inte är något annat som spökar. Och det är inte förrän nu som jag börjar känna att kroppen hittar tillbaka och jag börjar känna mig bättre på vissa plan. Men det tog bra mycket längre tid. Och det är bra att jag ”pausar” här. För hur mycket mitt psyke än hade varit redo att hoppa på en ny diet så hade min kropp aldrig hållit. Och jag hade absolut gått upp med den sämsta formen. Den är trött och sliten och behöver långsiktig återhämtning. Så det är bara att ta hand om sig själv, på riktigt nu. Jag tror att om en månad – då är jag nog back on track. Sommaren innan min första diet var jag väldigt nöjd med min ”offseason” figur som hade några kilo fett på sig, men som var stark och såg vältränad, kvinnlig och toned ut – kilona satt liksom på ”rätt” ställen.. Och det är något jag återigen försöker eftersträva. Kosten har jag höjt successivt och jag ligger rätt högt på intag för att boosta upp mig nu, däremot börjar vikten stå stilla och det är väl också ett tecken lite på balans. Jag har verkligen inte varit rädd för att äta och vet hur viktigt det är att man inte faller tillbaka i diettankar – då förstör man hela grejen med ”att låta kroppen återhämta sig”. Dock har kroppen haft problem med ”nya” livsmedel och mängden – motarbetat mig med alla symptom 😉 men börjar ge med sig!!

men så uppstår ju såna här saker som att nu har jag ett projekt på gång på torsdag och direkt kopplar hjärnan – ooooj men då får jag hoppa på en snabbdiet på en vecka nu då och ”toppa” formen så gott det går så man ser ”skaplig” ut. Men ärligt talat . jag slängde den tanken i väggen rätt snabbt. Det är inte värt det – jag kommer att komma precis som jag är just nu – Fortsätta sträva efter att hitta den där ”balansen” med kost och vardag och träning och låta kroppen få återhämta sig. Om inte annat så för att representera en sund livsstil och en normal livsstil i fitnessvärlden – För det är INTE normalt eller bra för hälsan (både psykiskt och fysiskt) att gå runt rippad år ut och år in. Och det är inte något jag vill ge sken av att jag gör. Ibland har jag magrutor, ibland inte – och just scenformen – den har jag verkligen bara just där just då. Just nu hade jag faktiskt inte kunnat bry mig mindre – jag har faktiskt ingenting att bevisa för någon angående min form och hur jag ser ut och det finns inga krav på mig. Alla krav sätter vi oftast själva i vårt huvud.

Så jag välkomnar mina kvinnliga kurvor tillbaka och allt vad det innebär – väntar ut kroppen och återhämtning – Med fokus på att leva, må bra och göra det jag finner glädje av i livet! Som att snart slänga i sig måltid två innan ett saftigt benpass! 😉

Ta hand om er !

Puss & Kram

A

9 nov formen.jpg

Bild från imorse på formen. Vaknade upp med ett jäkla tryck (måste vara alla carbs igår! ) och magen var faktiskt hyfsat platt för första gången på väääldigt länge! En bra formdag på väldigt länge alltså. "Normala" människor tänker väl att man är i super form och att man har en störd fysisk självuppfattning. Men man får också tänka på att jag tävlat och vägt 5-6 kg mindre än detta. Men Idag vaknade jag upp och kände faktiskt på väldigt lång tid att kroppen börjar komma tillbaka – Som jag vill poängtera – jag ligger inte på någon diet för att "komma i balans och form" Utan jag tror snarare jag äter mer än många andra i förhållande till min lilla hydda – och det kan min pojkvän nog intyga 😉 Det jag menar är att ett tecken på att den har varit så jäkla sliten efter är att jag dragit på mig flera kilon vätska och en massa andra jobbiga symptom som äntligen börjar släppa och ge med sig! Jag är varken rädd för att lägga på mig vikt i fett eller har formnoja, men jag hatar att vara vätskig och uppblåst- det är varken fint eller bekvämt för mig och jag sliter inte på gymmet för att gå runt och se ut så- lite utdelning i vardagagen vill man faktiskt också ha och inte bara satsa mot att hålla en form man är nöjd över en enda dag – på tävlingen .

Den stora fluff (protein) Guiden!

Jag kom ihåg dagen då jag upptäckte fluffen. Och när jag för första gången lyckades göra den själv – helt fantastiskt! Fram till några veckor innan min första tävling (när mejeri och kasein plockades bort från schemat och ersattes av äggvita) hade mitt kvällsmål bestått av heliga proteinfluff’s i över två år. Ja ni kan ju tänka er vilket tomrum där blev sen.. (!) Efter det har jag varit lite mer varierande men fluffen är fortfarande en favorit och som jag nu återigen har satt i verket majoriteten av alla mina kvällsmål. Just gotta love it! Nyttigt, volymigt (älskar mycket mat), kan varieras i det oändliga och det SMAKAR GOTT , samt att man blir mätt på det 🙂 win-win-win-win helt enkelt!

Finns lite olika variationer på denna goding – eller ja de kan varieras i all oändlighet! Och folk har sina metoder för ”the perfect fluff”. Ska jag vara ärlig (och lite tråkig) föredrar jag faktiskt att bara blanda kasein med vatten – tycker om den rena smaken och konsistensen! Men ibland går jag lite ”wild” och blandar i frukt och bär, nötter, smakarom, kryddor, kvarg, äggvita osv osv listan kan göras lång på alternativ! Man kan även fluffa på äggvita och tillsätta kvarg och bär, även det en god kombo (nackdelen är den uppblåsta magen efter dock ;p fast värt det 😉 )

Alla gör ju som sagt olika men detta är hur jag går tillväga för att få till min perfekta fluff som jag vill ha den:
Basen : Tar fram min fluffskål (skålen som passar till min stående vispanläggning) – fyller med den mängd kasein jag vill ha (min favorit just nu är Key Lime Pie från Elit Nutrition som ni hittar på Elitstore.se – tänk er citronfromage/sorbet som möter cheesecake – kan inte bli annat än en winner och lämpar sig ypperligt för att fluffas så den kan jag inte annat än att rekommendera. Även chokladsmaken – blir som chokladpudding!)
Sen slår jag successivt på lite vatten – konsistensen kan variera – man kan välja att ha den lite tjockare och då blir fluffen också det, vill man ha lite luftigare och volymigare så slår man på mer vatten, men det ska absolut inte vara rinnigt utan fast men ändå ”glida ut” lite i skålen – kaseinet sväller nämligen. Slår man på änmer vatten blir det mer som en lösare pudding/fastare sås, om så önskas. (se bild längre ner för exempel på konsistens)
Därefter placerar jag skålen i kylen ungefär 2 h för att verkligen säkerställa bra konsistens på kaseinet (som ändras när det får stå lite, det gryniga försvinner och smaken kommer fram mer).
Tar ut -och elvispar och här är fördelen att ha en station för ibland låter jag den stå på i 10-15 min tills fluffen är så ”fluffig” som jag vill ha den!
Den är nu redo att ätas, eller så gör man som jag – sätter in bunken i frysen i 45 -1 h – ta ut lagom till filmen (så ni kan förstå vilken framförhållning och timingprocess detta är) . och då är den oftast ibland lite för frusen men rör om och låter tina lite, pressar mot kanterna till mjukglasskonsistens och NJUTER! Mums! Till vardags som till helg, tröttnar aldrig 😉

Där var basreceptet på hur jag fluffar <3 !
Lite övriga tips och idéer:
– Hemligheten i hur bra och gott fluffet blir bottnar främst i vilket Kasein – alla kasein går faktiskt inte att få riktigt fluffiga, beroende på vad de innehåller. Andra har bara taskig smak och är kanske inget man vill långnjuta av 🙂 Så välj märke och smak med omsorg för bästa kvalitet:)
-Innan ni ställer i kylen – tillsätt smakarom, kryddor osv.
-Efter fluffen – blanda i andra saker som nötsmör, hackade nötter, kakao, kvarg, keso osv
– BÄR OCH FRUKTFLUFF? Frys ner valfri fruktbitar eller ta fram frysta bär (jag föredrar hallon , jordgubb eller frysta bananbitar, blåbär). När du har fluffat upp proteinpulvret – häll i de frysta bären som fått stå lite men de ska fortfarande vara frysta (bara så att vispen inte går sönder) och kör ytterligare några minuter med vispen – OCH VILKEN FLUFF SEN! blir ungefär dubbla bunken i volym för er som gillar mycket !! Och super mättande för mage och smaklökar 😉 !
– Vill ni behålla fluffvolymen så var försiktig med vissa tillsatser – som fettiga livsmedel (jordnötssmör, kakao) kan få det fluffiga att försvinna och bli mer som pudding – men lika gott ändå!
– ÄGGVITEFLUFFEN då ?? ha i x antal äggvita (brukar köra 6) och blanda i lite sötningsströ – vispa upp tills det blir riktigt marängaktigt i konsistensen! (så man kan vända uppochner på bunken). Ta en annan skål som du har i 150 g kvarg i med 150 g mosade valfria bär (brukar köra jordgubbar), tillsätter lite hermesetas sötningsströ samt kanel och vispar ihop detta så det blir ”smooth”- sen vänder jag ner detta i bunken med äggvita och rör sakta om med en ”slickepott”. redo att ätas och njuta av!
-Fluff kan förutom att ätas ”själv” även vara väldigt gott till t ex. pannkakor, gröten etc. – endast fantasin som sätter gränserna!

Så där var den my most secret fluff strategies ! Eat with love and passion my friends!

Hur fluffar du ? har du andra tips? Dela gärna med dig & Kommentera nedan!

Puss & Kram

A aka. the fluffmeister (som faktiskt väntade på sin frozen fluff igårkväll medan detta skrevs!)

(Nedan följer bara ett axplock av lite olika varianter på hur jag ätit mina fluffs/puddingar/som kräm) enjoy

10733522_10152840383412387_1075949680_n.jpg

Min favorit – en hederlig basic fluff gjord på Elit Nutritions Kasein Key Lime Pie <3
Här ser ni de olika stegen: Blanda ut med vatten – konsistensen där ger hyfsat tjock fluff, fortfarande volymig men hade kunnat slå på lite mer vatten om jag velat ha det ännu mer! In i kyl – vispa upp!
10736025_10152840383367387_558269687_n.jpg

Chokladfluff
10744751_10152840463077387_1148400318_n.jpg

Frozen Snickers & Banana Protein Pudding – Använde Elit Nutritions kasein med smaken ”chocolate cream” – gjorde samma fluffprocess som basen, men efter vispen hade jag även i frysta bananskivor, kakao och jordnötssmör – körde vispen ett tag till. Som jag skrev tidigare så har du i vissa livsmedel, exempelvis innehållande mer fett, så kan fluffen bli lite mindre och mjukare i konsistensen mer som tjock krämig pudding, men passade utmärkt här! Frös sedan in igen, tog ut och lät tina lite!
10748981_10152840383322387_1731814897_n.jpg

Havregrynsgröt med ett topplager Basic fluff gjord på vanilj med invispade frysta blåbär en morgon!
10744970_10152840383237387_108014204_n.jpg

Kanelad gröt med flufftäcke
10751904_10152840466857387_809292552_n.jpg

kvällsgjord gröt, som stekts upp på morgonen – med flufftäcke!
10749474_10152840383117387_1136076498_n.jpg

Riktigt nyttig och fluffig proteinpannkaka, med ett flufftäcke i mjukare konsistens (=mer vatten innan den ställs i kylen)
10751937_10152840383027387_672508488_n.jpg

Choklad och mandelfluffpuddning med halvtinade bananskivor och hackade nötter till kvällsmål.
10743705_10152840382867387_1018696413_n.jpg

En krämig basic fluff med invispade frysta jordgubbar!
10748882_10152840471032387_1843065321_n.jpg

Äggvitefluffen! Med nerrörda röran på kvarg, mosade jordgubbar och kanel!
Spana även in MM Sports supergoda proteinpannkakor med proteinfluff här!

Intervju med RISINGMUSCLE.COM

Fick möjligheten att medverka på en intervju, som ni hittar här -> Risingmuscle.com

Happy reading! Grubblare som man är så väckte intervjun många intressanta tankar, som jag spånat vidare på rätt mycket.. får se om något ytterligare dyker upp här en dag .. 🙂

Puss & Kram

A

10736117_10152835652772387_184790497_n.jpg

Axel- (& lite bröst)pass som heter (mer än) duga;)

Stark idag & riktigt bra fokus, woha!. Bra pass – mycket variation – allt från tyngre och färre reps till medium och avslutningsvis högreps – för att få till det explosiva och därefter pumpa ut det sista! Känna kontakten! Olika vinklar på samma muskelgrupp för ”optimal utveckling”. Ja, idag fick jag bannemig till ett extra bra och vältänkt pass enligt mig själv (även om mina axelpass generellt alltid känns bra) superkul, älskar verkligen att träna 🙂 ofta spelar det inte roll vad man kör nödvändigtvis, utan hur – och dagens pass gav mig good vibes – som sagt stark & fokuserat! Efter träningen fyllde jag på med riskakor samt en bars! Har en hel låda hemma ”och någon måste ju äta upp dem innan utgångsdatum. .:p)

Dagens pass:
Uppvärmning hantlar
Sittande hantelpress (medium reps)
Framsida Hantellyft (medium)
Hantellyft åt sidan (färre reps)
Militärpress (stående, stång) (färre reps)
Hantellyft åt sidan i maskin i två olika vinklar samt ”bakochfram” för att variera ”vart det prickar) (hälft av set tyngre, resten medium)
Sittande hantelpress bakochfram i maskin (2 set medium -> avslutar med några set högreps)
Stretching
2 övningar bröst högreps
Pecdeck
Cable
-trött kvinna checkar ut efter ett avdomnande pass!
Hem för mat, förbereda kvällens fluff för att sedan inta skedställning i soffan med hubby framför något bra på tv!

Puss & kram

A

IMG_20141028_181454.jpg