Inget värt att ha kommer enkelt!

You-Dont-Have-to-Be-Great-to-Start-But-You-Have-to-Start-to-Be-Great.jpg

@isakmelin_

Jag kommer ofta på mig själv med att vilja för mycket, och allt ska helst klaffa redan samma dag. För er som av någon anledning på något sätt har lyckats missa att jag har spammat mina sociala kanaler med att jag har startat upp min egna verksamhet på www.isakmelin.se har förmodligen gömt sig under en sten de senaste veckorna hehe, skämtåsido.

Det var nämligen så att för några veckor sedan i samband med att jag och Linn flyttade till Göteborg så lyckades jag äntligen med att få tummen ur att använda mina många års erfarenhet utav att kämpa för något man drömmer om att åstadkomma. Genom att hjälpa andra med att ta tag i sina drömmar som man vanligtvis måste prioritera bort så att dom hamnar på hyllan under en alldeles för lång tid, ibland så blir dom tyvärr kvar där resten av livet. Så får det absolut inte vara! Jag insåg att mitt kall här i livet inte bara var att försöka att bygga den bästa kroppen som jag är kapabel till att göra som jag så länge lagt all min fokus på utan att även uppmärksamma alla om att det inte finns något som är omöjligt, och är det någons dröm att en vacker dag kunna känna sig nöjd med sin figur så känner jag att jag ska kunna hjälpa den personen med det.

Jag har alltid brunnit för utmaningar och har aldrig sett någon sådan som för stor eller för liten, bara att vissa tar lite längre tid än andra. Känner man dessutom mig så vet man att jag inte ger mig förens jag lyckas med det som jag tar mig an, om det så finns en pytte liten chans att någonting skulle kunna vara genomförbart så ser jag till att jaga den till varje pris. Jag påstår inte att jag alltid lyckas med det jag tar mig an men jag ser det heller inte som ett misslyckande bara för att det inte går första gången utan först när jag bestämmer mig för att ge upp vilket jag typ gör – aldrig.

Allt för många går och mår dåligt helt i onödan, gräver upp ursäkter som i slutändan bara är tillfälliga ursäkter för att man inte tror på sig själv och inte vill uppnå något tillräckligt mycket, eller med en rädsla för att misslyckas!
Man måste inse att man bara lever en gång och då gäller det att ta vara på nuet, det finns ingen som kan ändra på det som har varit men vi har alla samma möjligheter att göra om och göra rätt idag eller iallafall imorgon.
Det kanske tar några månader eller i värsta fall några år men isåfall så är det utan att ens behöva tänka efter så värt det. Om man lever närmare 80-100 år så är det inte ens något att överväga att behöva lägga lite tid på att få må bra resten utav dessa år.

Din framtid kommer alltid att ligga i dina händer och ingen kommer någonsin att kunna gå den resan för att nå din slutdestination åt dig, men du kan däremot välja att ha någon att gå tillsammans med för att påbörja den. Jag är inte ensam om att brinna för det jag gör utan det finns och kommer alltid att finnas personer som gärna ser dig lyckas med att åstadkomma just ditt mål. Inget värt att ha kommer aldrig att komma enkelt så sluta med att hitta på ursäkter och börja med att jaga dina drömmar!

/ PT Isak Melin

Instagram – En bild säger tyvärr inte hela sanningen

Med risk för att låta äldre än vad jag egentligen är så finns det troligtvis väldigt delade åsikter om hur livet såg ut innan fenomenet Instagram kom med i bilden. Låt oss säga att det var en tid när det faktiskt var okej att inte vara intressant 365 dagar om dygnet, att få vara sig själv som den människa med både styrkor likväl brister som vi alla gör oss skyldiga till. En tid när det fortfarande var okej att vara Offseason utan risken för att inte bli bortglömd och smälta in i mängden, likväl en tid när hetsätandet inte var ett faktum på ätardagarna och man inte var tvungen att äta minst 1 B&J varje helg för att inte framstå som onormal.

Självklart så är inte Instagram något som bara ökat trycket för att följa strömmen utan även en kanal för att hålla kontakten med sina jämnlikar runt omkring i landet och även utanför. Ett sätt att hela tiden uppmärksamma varandra om att man inte är ensam på sin resa mot det uppsatta målet eller drömmen som för stunden kan verka ligga alldeles för långt utom räckhåll för att inom en snar framtid kunna uppfylla. Att man kan uppmärksamma varandra om att vi inte är mer än människor i grund och botten som likväl alla andra har sina dåliga dagar.

Det enda som tyvärr är en bitter sanning är att majoriteten utav, bland annat och inte enbart, de mer uppmärksammade profilerna på Instagram inte återspeglar en rättvis bild utav någons vardag utan snarare ett önskemål om hur man faktiskt skulle vilja att det skulle vara. Att man visar sina bästa sidor utåt för att inte på något sätt antyda att man är precis som alla andra och på grund av det inte skulle kunna vara en inspirationskälla. Idag behöver man nödvändigtvis heller inte ens prestera bra på tävlingar, även om det helt klart inte är någon nackdel, för att bli uppmärksammad och starta samarbeten med div företag utav träningsrelaterade produkter för att minska trycket på plånboken en aning.

Jag vet dock inget koncept som har varit hållbart i all evighet utan likväl som allt annat så kommer det att komma en vacker dag då folk inte längre behöver äta sin mat kall, gå på toa utan att använda toan och personligen så kommer jag att slippa tömma min mobil på bilder med jämna mellanrum i jakt på den perfekta selfien. När den dagen kommer, såvida den inte ersätts utav något annat, så kommer vi att inse att vi klarade oss minst lika bra, om inte bättre, tiden innan Instagram kom till världen. Det viktigaste man bör tänka på gott folk är att sträva efter att göra allt för att inte vara någon på Instagram som man inte är i verkligheten.

/ Isak den helt vanliga gymråttan

2016-04-10_17.13.23.jpg

Lyxiga kycklingburgare á la Isak på 250kcal/st

IMG_20160330_160239.jpg

Man får inte glömma att man även äter med ögonen även om dom till slut bara ska in i munnen!

Lyxiga Kycklingburgare á la Isak på 250kcal/ st – Recept för 2 st

Brödet;

Börja med att sätta ugnen på 180 grader varmluft

– 200g Fiberberikade Havregryn
– 1,5 tsk Bakpulver
– 2 tsk salt
– 1,5 tsk Fiberhusk
– 1 msk Ica Sötströ
– 1 tsk Curry
– 1 tsk Gurkmeja
– 200g naturell Laktosfri Kvarg från Lindhals helst
– 1st Äggvita

Blanda alla ingredienser med sked i en bunke, forma sedan till en rund boll med händerna och dela den på 2. Rulla dessa 2 till ytterligare 2 bollar och lägg sedan ut på plåt (sprayar vanligtvis med Pam på bakplåtspappret under men funkar även utan). Platta till så att bollarna får en mer tilltalande form som hamburgerbröd. Skär upp ett nätmönster på toppen med kniv och spraya sedan helst med lite Pam och krydda med Pizza krydda alt. Oregano och ställ sedan in plåten i ugnen på ca 30 min men ha gärna lite koll.

Kycklingburgarna:

– 200g Tinade Kycklingfiléer
– 1 st Äggvita
– Oogie’s Kalorifria Bacon krydda
– Lite salt + Svartpeppar

Mixa ner allt med en stavmixer och forma sedan till 2 st biffar som sedan steks på svag värme, helst i Pam.

Broccoliburgarna;

– 250g Tinad Broccoli
– 1 st Äggvita
– Ca 1tsk Grillkrydda

Gör precis som med Kycklingbiffarna och passa gärna även på att steka upp 2 st äggvitor som kommer att användas till burgarna.

Alternativa tillbehör;

– Ca 30-40g Naturell Mjukost från Eldorado på 4% (hittas på Willys samt vissa Hemköp) som blandas med valfri Ostkrydda från Oogie’s (Brukar finnas på den Amerikanska avdelningen i vissa Ica affärer, vanligtvis större)
– Smörgåsgurka (Valde den snällaste varianten från Eldorado som bara ligger på 20kcal/ 100g)
– Stevia Ketchup, funkar även med Taco sås utan tillsatt socker
– French’s kalorifria Senap (Finns även denna i större Ica affärer i vissa städer om man har tur, dubbelkolla bara så att det är den kalorifria)

När brödet sedan är klart så är det bara att låta den svalna innan man skär upp det och sen är det bara att pussla ihop alla ingredienser aaand Bon Apetit! B-)

På väg hem från Stockholm och projekt X har satts i rullning!

2016-03-13_19.45.17.jpg

@IsakMelin_

Sitter i skrivande stund på tåget hem till Göteborg från Stockholm, i påsen framför mig ligger mina fullkorns surdegsknäckebröd ihop med en flaska kalorifri senap och ett paket kalkonpålägg, som jag efter några månaders konsumerande konstaterat är det perfekta färdgodset för att hålla sig clean på ett otroligt smidigt sätt i kombination med en alltid stimulerande smakupplevelse! Vill man spicea till det lite extra och har en sked liggandes i insidan på sin Better Bodies jacka så funkar även den lite hetare Taco såsen utan tillsatt socker ihop med senapen likväl utan.

Tanken med hela besöket var att träffa och lära känna en person som inte bara levde upp till mina förväntningar utan även överglänste dom med bravur! Personen heter Jacob Wandrell, lägg namnet på minnet, och välkomnade mig till Stockholm med öppna armar och tillgodosågs till och med en egen nyckelknippa till hans hem för att utan hinder kunna röra mig fritt.

Helgen spenderades främst på Delta gym, en sväng på Gymmet Sthlm och självklart resterande tid någonstans på resande fot eller ätandes. Nöden har ingen lag säger dom och med en grillad kyckling i solen på en parkbänk intill vattnet i Gamla stan, som kan få den hungrigaste byggaren att även kunna släppa allt för en stund, så påminde jag mig vid ett tillfälle som vanligt om hur bra livet faktiskt är, kan dock styrka att det krävs mycket för att motsatsen skulle kunna hända trots att det slutade med att jag somnade och vaknade frysandes en halvtimme senare.

Förutom 3 bra träningspass så lyckades jag även att springa på mer och mindre bekanta ansikten så som min kära Viktor Kjällberg, Law Shala ( som ska ha ett extra tack för våran dejt på lördags kvällen ) Niklas Wadman, Kenny Dahlström, Anna Stålnacke, Ellinor Hassel, Unni Lundblom, Patrick Monga mm. och kan inte mer än att säga att nöjet var helt på min sida och alltid otroligt trevligt at prata med er som jag hann lägga några extra minuter på.

Vill dock återgå till personen som var anledningen till mitt besök. Jacob har under det senaste året, efter sin tidigare position som ansvarig för Gymgrossistens marknadsföring, ägnat sig åt att ro ett helt eget projekt i land som han för 1 vecka sedan lyckades med. För att istället lite smidigare citera honom –

” Efter ett års arbetande på konceptet kan jag nu glad och stolt meddela att jag med Swedish Supplements i ryggen kommer att sjösätta mitt drömprojekt och starta upp en helt ny fitnesskanal på den svenska fitnesscenen.
Med ett kamerateam i ryggen kommer jag resa land och rike runt för att spela in träningspass, intervjuer och content med Sveriges atleter, profiler och branschkändisar, såväl som med mina egna grabbar och tjejer som också tuggar, lyfter, svettas och inspirerar därute.
Alla ska bli hörda, och alla skall få ta del av livsstilen, tankarna, the hustle och the grind som det innebär att sträva mot elit. Allt kommer att ske i HD-kvalitet med professionell edit och förankras i min egen Youtube kanal, blogg och sociala medier.

Stay tuned, en takeover är på gång…”

Med detta sagt så är det bara en tidsfråga innan vi alla kommer att få se mer utav Jacob som inte bara med ett hjärta placerat på helt rätt ställe utan också ett driv från en annan planet när han ser till att lyfta upp slitandes atleter, som likväl mig och honom, dagligen brinner för träningen men inte riktigt syns tillräckligt som man kan tycka att många utav er har bäddat för att göra.

Vart kommer jag in i bilden?
Jo, jag har fått äran att ta tag i Jacob och efter önskemål skulptera honom mer utefter min egna estetiska vision och riktlinjer som jag dagligen strävar efter samt förespråkar, för att bli ytterligare kapabel till att ta sig an det här och visa att han verkligen brinner för projektet som en del utav honom. Genom att få bli en del utav det hela och anförtrodd ett sådant ansvar så är jag minst lika förväntansfull över vad vi tillsammans, med mina verktyg och Jacobs vilja och förutsättningar, kan lyckas med att åstadkomma.

Tiden går fort när man har roligt och det är alldeles strax dags för mig att återförenas med min bättre halva Linn här hemma i vårart kära Götlaborg. Så med ytterligare en fin nyknuten vänskap, 2 nätter mindre och en spännande framtid som kommer att resultera i ytterligare projekt så kan jag inte med annat än stor förväntan säga som Mr J, stay tuned för något grymt har satts i rullning och vi slutar inte förens vi är i mål!

/ Isak Melin

Meningen med livet

@IsakMelin_

Jag och precis troligtvis många utav er andra där ute går nog och funderar dagligen på vad man bör göra för att lyckas med att få ut så mycket som möjligt utav livet, att alltid göra det bästa utav situationer som uppstår och att dagligen fånga den där mytomspunna dagen som ständigt återupprepas.

Jag har under årens lopp lärt mig att det vi människor vill ha mest utav allt här i livet är saker som vi för stunden inte har, att allt mer och mer handlar om att uppnå saker för att bevisa saker som i slutändan betyder noll och att aldrig låta någon ha det bättre än en själv, mer än att utvecklas som individer, lära oss utav varandra och lära oss att uppskatta det vi har här och nu.

Jag skulle aldrig påstå att det man har för stunden är det man alltid bör nöja sig med utan man ska självklart alltid se till att försöka att uppnå det som man har gjort sig förtjänt utav och lär du dig sedan att uppskatta detta så kan du med det i bagaget ge sig ut efter andra kvalitéer som livet har att erbjuda.

Ett vanligt uttryck lyder – ”som man bäddar får man ligga” och trots detta så är det många som ifrågasätter varför de inte sover bättre än vad de gör. Ett praktexempel bland oss träningsmänniskor som inte förstår varför de inte uppnår de resultat som de strävar efter men ändå inte kämpar helhjärtat för. Den som satsar här i livet är även den som har chansen att vinna och den som inget satsar är den som även får nöja sig med det som erbjuds. Så frågan är om du kan leva med att vara personen som riskerar att inte satsa för att få det du egentligen har gjort dig förtjänt utav.

Alltför många bygger upp barriärer utav hinder för att ha något att skylla på när de egentligen innerst inne bara är rädda för att inte lyckas och på köpet istället bli besvikna och komma till ännu bättre insikt över deras obekväma livssituation.

Så då är frågan om livet går ut på att våga och vinna chansen till ett acceptabelt liv där ens egna behov hinns med samtidigt som andras behov går att tillgodose och även lämna lite utrymme för att leva ut sina mål samt drömmar. Det är mänskligt att se det dåliga i det bra istället för tvärtom men det är däremot du som avgör om du vill vara den personen eller faktiskt kan se att utan det dåliga så hade man inte heller haft någon kontrast till vad som faktiskt är bra.

Vad som är tillräckligt bra för dig är helt klart individuellt då vi alla har olika många kontraster i livet på grund utav bakgrund, omständigheter/förutsättningar och självklart mål inför framtiden. Försöker du dock aldrig med att ta reda på vad du förtjänar eller om inte annat ser till så att du gör dig förtjänt utav något bättre så har du inte heller förtjänat att ha det bättre än vad du redan har. Huruvida du tänker fortsätta att leva ditt liv som lycklig eller olycklig är med andra ord ditt val som du fattar varje dag, imorgon är en ny vecka och nya möjligheter väntar, varför inte ta reda på om meningen med livet iallafall är att vara lycklig och ta steget att våga satsa!

Isak-5.jpg

Göteborg – Ny stad, nya möjligheter!

@isakmelin_

Jag har under de senaste åren känt att man har fastnat i samma hjulspår med samma rutiner och samma förutsättningar varje ny dag som jag har vaknat upp i den regniga vanligtvis alldeles för lugna småstaden Borås. Oavsett om omständigheterna har ändrats gång på gång så har det ändå inte gjort saken annorlunda i slutändan även om det har inneburit flera funna guldkorn under vägens gång.

Jag har tagit tillfället att besöka nya platser runt omkring i landet så ofta jag har kunnat och byggt upp en helt klart större umgängeskrets från olika regioner utav Sverige. Jag har alltid brunnit för att träffa nya människor och se nya platser, att få nya kontraster som gör att man antingen uppskattar det man redan hade eller inse att gräset är grönare på andra sidan, oavsett så har jag insett att jag hellre tar reda på saker i slutändan än dör nyfiken.

Första tiden som jag kom i kontakt med uttrycket ”Yolo” (You only live once) så var det för mig ett definierat utryck utav ansvarslöshet och oeftertänksamhet, där vanligtvis ungdomar visade att man kunde gå utanför de vanliga normerna utan att det skulle ge några allvarliga konsekvenser som man i slutändan kommer undan ifrån. Det har dock slagit mig de senaste månaderna att det egentligen är en synonym utav det latinska uttrycket Carpe Diem som betyder fånga dagen men mer korrekt beskrivet som ta tillvara på dagen. Vilket de flesta, inklusive jag, är något som man är alldeles för dålig på att göra.

Många lever kvar det i det förflutna som är helt omöjligt att ändra på istället för att faktiskt blicka framåt och se möjligheterna till att använda sig utav sina tidigare erfarenheter för att ta sig ett steg närmare dit man faktiskt vill vara. Varje dag bör inte vara en rutin där inget nytt och främmande är välkommet, snarare att man bör ta tillvara på varje ny chans som erbjuds till positiv förändring. Det är när vi fastnar i gamla hjulspår och nöjer oss med det vi har som man slutar att få ut så mycket som möjligt utav det livet faktiskt har att erbjuda oss. Missförstå mig inte, det är viktigt att alltid vara nöjd med det man har för det finns alltid någon som har det värre än vad du har det. Men om nu livet erbjuder dig möjligheter till att bli lite lyckligare så varför tveka?

Jag insåg att ingenting kändes spännande så länge jag inte tog mig bort från det som alltid har varit det bekvämaste och säkraste valet för mig, där chanserna till förändring var lika vanligt förekommande som miljonvinst chanserna på Triss. Främst tack vare Linn så fick jag äntligen tummen ur, kammade mig, tog mig i kragen (etc) och lyckades äntligen ställa in siktet på Göteborg. drygt 10 månader efter det att planeringen utav en ev flytt började så sitter vi nu här i våran 2a ungefär 6 min promenad från Centralstationen och knappar på våra datorer. Jag ser mer fram emot vad som komma skall än vad jag någonsin har gjort förut och livet känns om inte annat fullt utav oändliga möjligheter där endast fantasin (och till större del just nu plånboken) sätter stopp för en.

Även om vi bara bor 1 tim bussväg från Borås och att jag fortfarande jobbar kvar där så vet jag att jag har tagit ett stort kliv in i mitt nya liv där jag tänker att ta vara på kommande möjligheter som kommer att leda till en mindre nyfiken, ännu mer livsglad och om inte annat bättre atlet ett steg närmare mina drömmar om att en dag förhoppningsvis bli bäst på det jag älskar att göra!


/ Isak Melin – göteborgaren

Screenshot_2016-02-05-18-22-59.png