Andreaz Engström

Jag lever

2013-07-16 21:48 av Andreaz

Tro det eller ej, men jag lever. Trots semester så har jag haft mer att göra än någonsin. Däremot så har jag väldigt kul och hinner med det mesta som jag vill göra. Tyvärr hinns inte bloggen med i allt detta. Har haft en del inplanerade plåtningar under veckorna, plus en reklamfilm som jag jobbat med.

bild 3.JPG
Morgonvikten ligger runt 82kg och jag äter kanske för mycket glass.... men vad gör det! Nu på semestern så hinner jag dra iväg på morgonen för ett morgonpass och sedan tillbaka och mysa med barnen. Helt fantastiskt faktiskt. Ibland är det skönt att ungarna går upp i ottan ;)
bild 2.JPG
Senaste plåtningen jag gjorde var med Charles Poliquin. Tystlåten men en väldigt trevlig man. Bilderna kommer på hans webbsajt och i hans nya bok.
bild 1.JPG
För min brors podcast har jag fotat en del också. Lite intro bilder mm till avsnitten.
andreas2DSC_0096.jpg
Så har jag plåtat för Nanox med Roddy och Cissi.

Förutom det så har det varit en hel del andra roliga projekt jag suttit med. Tyvärr får jag inte lägga ut vad det är. Men saker och ting brukar ju komma fram till slut i alla fall. Min kamera har gått väldigt varm den senaste månaden i alla fall :)

Hoppas vi ses ute i det fina vädret!

Kommentera

32år och 365+

2013-04-18 07:59 av Andreaz

bild.JPG

Skulle jag inte haft min familj, så skulle jag denna dag vaknat precis som vanligt. Tagit en kopp kaffe och åkt till jobbet. Funderat på hur jag skulle lägga upp lunchträningen och njutit av torsdagen. Istället blev jag nu påmind om att jag faktiskt blir ett år äldre.

Det här har fått mi att tänka en hel del. Jag har både mognat på min utsida i form av lite grå hår, lite fler rynkor och tröttare ögon. Men insidan har också fått sig en törn. Jag funderar mycket på livet.
Efter 33år på den här jorden så har jag insett att det finns så mycket saker i den här världen som jag tycker är kul. Så mycket saker, projekt jag vill hålla igång. Skulle det här fortsätta så skulle jag behöva bli minst en 200år. Av alla de här tankarna så kommer jag fram till en mening jag sa när jag var 20år. Den löd något i stil med "har jag inte kul så ska jag göra något annat. Har jag kul så ska jag se till att fortsätta med det". Något i den stilen i alla fall. Bara känslan av att vara riktigt nöjd med sin situation i livet både nu och historiskt är riktigt häftigt.
Det är mycket som snurrats media om människor som mår dåligt. Därför hoppas jag verkligen att det finns många andra där ute som känner samma sak som mig. Att livet faktiskt är helt fantastiskt att leva.

image.jpeg

Så här ser den 33åriga gubben ut i alla fall. Än så är han inte klar med sitt bygge!

Skickat från min iPad

5 kommentarer

Klassikern chokladpudding

2013-04-16 07:53 av Andreaz

bild.JPG

I förrgår kom jag på den gamla klassikern som jag alltid åt för några år sedan. Mins jag inte helt fel så åt jag den varenda dag på min diet 2009 till Sweden GP i Varberg. Istället för att avsluta dagen med kvarg och frysta bär så kan man göra en pudding i miljarder olika utföranden. Den jag åt i går gjorde jag enligt följande.

1,5dl mjölk (ink en espresso)
1 krm salt
Lite fiberhusk
2 skopor prostar casein chocolate crème (ca 1dl)

Vispade allt i en liten skål med elvispen. In i frysen i 15min. Sen är det bara ta ut puddingen och äta med sked. Riktigt gott!

Går som sagt att gör den utan kaffe, göra den på kokosmjölk, smälta ner jordnötssmör eller ha bär. Ja det finns helt enkelt inga begränsningar!


Skickat från min iPad

3 kommentarer

Tillbaka från Norge

2013-04-15 07:54 av Andreaz

bild.JPG

Efter att ha varit instängd i en herrgård strax utanför Oslo, så är jag nu tillbaka i Sverige. Anledningen varför jag var borta var för att det här var första delen i en sälj/retorik kurs jag går. Riktigt kul och energi givande. Den största skillnaden mot andra kurser är att vi i princip till 90% tränar praktiskt. Ett exempel kan vara att vi går igenom en retorik modell. Sen får vi ett case och 15min senare står vi på scenen för att presentera det här enligt modellen. Vissa tyckte det var otroligt jobbigt och bröt nästan ihop. Andra som jag tog det med en klackspark och tyckte det bara var kul. Även om det är tufft att ställa sig på en scen och inte vara helt förberedd.

image-77.jpeg

Det som jag var mest orolig över var maten. Min bild av Norge och dess matkultur är att man äter smörgåsar och fisk. Men glatt överraskad blev jag när det varje lunch dukades upp en fantastisk buffé. På fredagen hade vi t.om. Ostron till lunchen. Så tillgången till bra mat var enorm. Även om det blev efterrätt och några öl på kvällarna, så höll jag formen helt enligt plan. Kör ett sista ryck för att dra ner mig sista kilot nu innan det är sommar och semester.

Skickat från min iPad

Kommentera

Kalajs helg

2013-04-08 07:55 av Andreaz

bild.JPG

Att få dricka sin dricka genom ett sjukt långt sugrör som gör lopar runt ögonen blev verklighet i helgen. Släkt och nära vänner kom över för att fira min sons 1års dag. Bullkalas, med kakor och tårta stod för halva dagens energiintag. Men.. Ja.. Så gott är det verkligen inte. Att gå runt och ha cravings för tårta har jag aldrig haft. Däremot att lycka till en middag och köpa thaimat istället, det är grejer. Plus att det var just vad som hände i går kväll. E portion thaimat och 500g lätt kvarg med 200g frysta hallon. En perfekt avslutning på en söndag.
Lunchen hade bestått av köttfärs med potatis, så gårdagens energiintag blev ganska lågt. Så helgen snittades nog ut rätt bra.

Åker på utbildning den här veckan, så det blir en väldig variation i hur mitt Martindagen den här veckan kommer se ut.

image-1.jpeg

Träningen i helgen blev väl sådär. Är alltid svårt när vi måste pussla ihop allt med att ha barnen med oss till gymmet, tidspress och massor av annat. Jag och Veronica fick i alla all iväg ett armpass tillsammans på lördag morgon. Söndagen blev det ett express pass bröst och axlar med farsan. Men det kändes helt ok. Skönt att hinna spendera lite rid på gymmet i alla fall. Börjar kännas så bra i kroppen igen. Känns som kläderna sitter lite bättre också. Men det kan också vara photoshop effekten...

Skickat från min iPad

Kommentera

Avrundning av veckan

2013-04-05 07:58 av Andreaz

bild.JPG

Då många i branschen just nu kämpar på med det sista inför helgens tävling, så,avrundar jag en bra vecka. Både maten och träningen har rullat på utan några större problem. Så skönt att vara i gång igen. Körde ben igår och insåg att mina ben börjar vakna till liv igen. Blev att köra 10reppare på 120kg i knäböjen. Ska sakta höja vikten och höja repsantalet ett tag framöver.

image-53.jpeg

I helgen blir det att fira min lille son som fyllt ett. Delar av släkten och några vänner dyker upp för att hugga in på tårta och bullar. För utom det så hoppas jag att jag hinner träna lite med min käre fru. Förutom att jag får umgås med mina barn, så är träningen med Veronica en av höjdpunkterna. Det blir annars inte så mycket tid för bara oss när båda jobbar och vi har två små barn som alltid har fullt fokus.

Trevlig helg / A

Skickat från min iPad

Kommentera

På g!

2013-04-04 08:11 av Andreaz

bild.JPG

Påsken börjar rinna av och jag börjar se ut som folk igen. Inför den här sommaren kommer jag att nöja mig med att dra ner mig ett kilo till. Är en rätt skön och lagom nivå. Lite mer svenssonnivå på det hela på något sätt. Då hamnar jag på 76kg mot 73 som jag vägde förra året inför sommaren. Vet inte, men det är något magiskt vid gränsen 76kg. Kläderna sitter som bäst där. Efter det blir allt för stort i midjan och jag ser mest ut som en undernärd luffare när jag kommer gående.

image-48.jpeg

Fick hem den här fantastiska tröjan i förrgår. När det fortfarande är lite kyligare, som nu eller väldigt tidigt påmorgoneni sommar. Då är de här tröjorna fantastiska. Tajta tröjor som andas (lyckra). Tänkte in Ica den på gymmet idag om jag ska köra ben. Tog med mig ett Linnea backup om jag mot alla odds bestämmer mig för att köra armar. Tränar armar med långärmat är som att äta hamburgare utan bröd. Det är liksom inte riktigt hamburgare då, utan det är en helt vanlig pannbiff.

Skickat från min iPad

Kommentera

Påsken i ett inlägg

2013-04-03 08:01 av Andreaz

bild.JPG

Då sitter jag här på bussen med ipadaen i knät och uppdaterar bloggen. Känslan i kroppen är sådär lite fylligt härlig. Dels för att man åt lite mer under helgen, men framförallt för den härliga fyllnaden du får av att ha tränat ordentligt. I princip hela påsken blev det träning med fru. Magiskt mysigt att vi får lite tid tillsammans på gymmet. Oftast har vi barnen med oss, men nu var det bara vi. Hela påsken hade vi bestämt att det bara skulle vara familjen, eftersom jag varit borta så mycket.
Bland annat tog jag ett porträtt av min far med mitt nya objektiv som jag köpte nu i påsk. Ville känna lite på det och har länge velat ta ett porträtt av min far. Bilden ser ni högst upp i inlägget.


image.jpeg

Men som sagt, fokus var helt på familjen. Så långfredagen spenderades på fjärilshuset med barnen. Lite väl fuktigt för att fota, men några bilder drog jag i alla fall av. Som den ovan.

image-1.jpeg

Påsk spenderades även den med familjen. Men frågar är hur vi egentligen socialiserar 2013. Min dotter sitter med ipaden och mina föräldrar och bror sitter och kollar 3Dtv..... Det blev trotts allt en väldigt trevlig påskafton med nära och kära, vilket var det viktigaste.

image-2.jpeg

Men som sagt. Även om klockan varit tidigt på dygnet, så har vi varit nere och tränat varje dag. Vilket kanske borde vara det mitt blogginlägg handlar om... Men tycker det finns så mycket annat kul att berätta. Känner mig i alla fall riktigt på g med träningen! Tror att en av anledningarna är att jag bara går in och kör det jag tycker är kul. Har skippat allt med mål mm. Vill bara få tillbaka den där härliga glädjen igen. Efter det brukar det formas mål i mitt huvud ;)

Skickat från min iPad

2 kommentarer

Inför påsk

2013-03-28 07:57 av Andreaz

Då går vi in i påsk och det första delmålet i min diet. Här lägger jag allt åt sidan och slappnar av med maten. Som tur är är jag inte direkt kladdmänniskan som trycker i mig massor av skit. Även om det kommer billige påskgodis. Men i stort sett gissar jag på att maten kommer se ut ungefär som vanligt. Blir mycket grillat, thaimat och ett lass med pannkakor.

Formen har i alla fall smugit sig på i långsam takt, precis som jag velat. Efter påsk är det 7veckor kvar till semester för mig, så under den tiden blir det att sköta maten.

Träningen känns som vi äntligen har kunnat sköta, både jag och frugan. Vår minsta är nu ett år och han är lite mer självgående. Men att ha ett barn som är 2,5 och ett som är 1år, har sina utmaningar.

Jag tog förresten min första pre-workout på väldigt länge. Gillar grenade 50 calibre med smaken Berry. Fick mig både piggare och mer taggad på gymmet.så låt bara min träning hålla i sig under året, så kommer ni få se den vanliga Andreaz.

Kul att det börjar trilla in följande på min instagram också. Är så,lätt,för mig att snabbt uppdatera med en vild om det händer något kul. Finns på www.instagram.com/andreazengstrom för den som vill följa mig.

Annars har jag som vanligt min Facebook sida http://www.facebook.com/andreaz.nosugaradde

Glad påsk! / À

Skickat från min iPad

bild.JPG
image-79.jpeg
image.png

Kommentera

Plåtning med Sarah

2013-03-27 07:56 av Andreaz

bild.JPG

Stressen genomsyrade kroppen när jag packade in min fotoutrustning i bilen. Tanken var att resa lätt, precis som i filmen sagan om ringen.
Jag fyllde bakluckan i ett kick och startade bilen och iväg till gymmet. Redan i bilen hade jag blivit informerad av vad som gällde. Det planerade gymmet skulle det inte gå att fota i då de skulle vara fullt med hantverkare.
Hur som helst plockade jag upp Sarah på gymmet för att sedan styra om mot nästa gym som den här gången föll på nya flex i Tyresö. Jag gillar både gymmet som gym och att fota där. En härlig fotomiljö helt klart med den stilrena mörka designen och de stora panorama fönstrerna.

Väl på plats packade jag upp allt. Stressad eftersom det nu tog 30min längre nunan vi var igång eftersom vi blev tvungna att byta gym. Då inser jag att jag glömt det ända som jag hade gått runt och påmint mig själv om hela dagen. Min sladdlinda! 15m svart förlängningskabel som möjliggör att jag kan fota överallt utan att sladdar och dylikt syns. Nu stod jag här med 3st vita förlängningssladdar och fick börja trolla med knäna.
Ganska rörigt på gymmet och inte alltid helt enkelt lätt att rigga upp ett ljus eller ta en bild utan att det står någon i bakgrunden och gör något konstigt.
På tal om att rigga lampor så höll jag på att fota Sarah i en pos och märker att ljuset börjar gunga. Jag tittar åt sidan och ser en kille sitta i bröstmaskinen och köra på för fullt, trots att lampan står precis framför han. Hans träning får nästan blixten att falla för varje repetition. Kul kille......

Hur som helst så hoppas jag att ni kommer att få så bilderna i Body nu framöver! Därför jag tyvärr inte kan visa dem i bloggen :(

Skickat från min iPad

Kommentera

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 357, april 2014

 • BODY 356, mars 2014

 • BODY 355, februari 2014

 • BODY 354, januari 2014

 • BODY 353, december 2013

 • BODY 352, november 2013

 • BODY 351, oktober 2013