Hemma-spa & Egenlyx – tips på mina favoriter!

Det är inte förrän senaste året som jag verkligen insett hur viktigt det är att ta sig tiden till att verkligen ta hand om sig själv – Det gör under både för kroppen – ett fräschare och boostat jag, men också mentala aspekter, då du får chansen att varva ner, pyssla om dig själv och bara vara – välmående insida ut helt enkelt! Idag är det nästan som en veckovis ritual med Hemmaspa (Ibland får man såklart även lyxa till det och besöka Skönhetateljen när jag är nere i Malmö:) – Men jag har funnit tid eller snarare prioriterar tid- min kvalitetstid – och att ta hand om mig själv. För det är jag värd! Och det är du också – sa ta dig tiden 🙂

12179670_10153703845517387_67958397_n.jpg

Jag fann www.skonhetsateljen.se och Virginia (samt salongen i Malmö på ett besök) i våras och fastnade direkt. Dels för denna hjärtliga omhändertagande kvinna och mysiga samtal, men också för de produkter och behandlingar hon rekommenderade utifrån mig själv och den hjälp jag fick med min problemhy och att kroppen drog en massa vätska (LPG säger jag bara!)
Så efter att ha testat smink och krämer någon månad – då var jag fast! Alla produkter är av kvalitativt och bra innehåll. Mycket naturligt och ”rent” för våra kroppar, som inte irriterar, utan boostar på naturligt sätt.

Så här kommer mina absoluta favisar som står i skåpet och kommer fram varje vecka för lite booosting och egenlyx! :

Hempz Bodyscrub & Lotion – innehåller bland annat hampafrön och viktiga aminosyror samt vitaminer och mineraler som tillsammans återfuktar och bidrar till hudens struktur på ett boostande sätt. Skrubben tar verkligen bort döda hudceller och huden får lyster och blir len. Lotionen återfuktar på ett underbart sätt och luktar fräscht! jag tar denna morgon och kväll ( och Yes, tom min sambo har fått köpa egen, då han snott från min 😉 Finns i tre sorter!

Kokosolja– kallpressad ska det vara- en av de bästa naturliga näringskällorna för håret. Tar bort mjäll för er som har problem det med det, tränger djupt in i hårstrået och lägger sig som ett skydd över. Återfuktar och boostar håret rejält. Jag brukar ta en rejäl klick och massera in från hårbotten till topparna på kvällen. Sover med det och tvättar av på morgonen. Oljan skyddar även under tiden du tvättar (varmt vatten, gnuggar etc). Ingen mer hårinpackning – bara kokosolja! Och tycker det har funkat märkvärt – mitt hår har blivit så mycket friskare jämfört med ett halvår sedan och det faktum att jag hade stora problem för jag hade tappat så mycket hår pga stress.

Marc Inbane Spraytanning – Har nämnt den förut och nämner den igen- No 1 på listan för solkysst hud för mig! att slippa solarium och att skada sin hud i onödan. ovanligt lättapplicerad. Bara att spraya på handsken och stryka på, som lotion. Tar 10 min! Sover med färgen på och duschar av på morgonen. Jämnt fin färg, luktar inte äckligt och färgar inte av sig/ blir ojämn – superbt!!

Dermarollern & Dermaquest C-vitamin fusion mask – alltså denna roller är helt MAGISK! Love it. Börjar med att fördela en klick av krämen och sen kör jag rollern i ansiktet tills det börjar kännas jobbigt och lite ”irriterande” på ett positivt sätt. Rollern består av små piggar som tränger in i huden och triggar till att skapa och förnya hudcellerna. Sover sedan och tvättar av krämen på morgonen. Då ser man att man kan ha lite märken kvar från rollern, men trots ”röda kinder” ser huden mycket fräschare ut och dagarna efter blir det bara bättre! Likaså krämen som liksom tränger in som en syra och lämnar huden boostad. Min hud har verkligen blivit avsevärt bättre med regelbunden behandling av detta.

I samma veva kan jag nämna min Julie – P hydrating mask- som ska återfukta, ge näring och lugna huden. Hjälper till att återställa hudens struktur och behåller ökad fuktnivå 67% i mer än 24 timmar! Kan användas flera gånger och så förvarar man den i kylen. Den är verkligen skön att lägga sig med 30-40 min 🙂

Sist men inte minst en riktig ”Miracle Cream”- Slender Body Heating Cream från Magiray – ger en djupt värmande effekt på området du applicerar – sätter igång blodcirkulationen direkt ( du ser på huden som blir helt röd), minskar apelsinhud, stramar upp huden, lindrar muskelsmärta och stramar vävnaden. Rekommenderas också för idrottsskador. Jag brukar applicera denna på rumpa/baksida ben även innan jag ska träna dessa muskelgrupper också! Gör att jag får riktigt bra kontakt och pump direkt /redan i början av passet!

Hoppas ni blivit lite inspirerade att lägga all teknik och annat krimskrams åt sidan för en kväll i veckan och satsa på lite mental och kroppslig boost & egenlyx! <3

P&K
A