Ljuvligt smältande Chokladkola i hälsosam tappning

12358087_10153787518077387_1872356142_n.jpg

Chokladkola

Och julbaket fortsätter!

Bland julmat, lussekatter, ett och annat glas skumpa och för lite/halvdan träning (irriterande off/on förkylning), så känns det HELT rätt att fortsätta myset – i hälsosam tappning! 🙂 Och dessa chokladkola- godingar är precis lika goda påfund som allt annat här på bloggen (annars skulle jag aldrig lägga upp recepten). Dessa sötsaker smälter i munnen när man tuggar den sega konsistensen, chokladigt härlig med en touch av kolasmak, kan inte bli så mycket nyttigare för den delen heller med ingredienserna i åtanke! (Och nej de smakar inte alls dadlar för er som inte tycker om det – dadlarna ger snarare den goda geggiga konsistensen och lite sötma! )

Det här behöver du:
-80 g fibersirap (jag använde den mörka för det ger lite speciell smak, men går bra med ljus också om det är det ni har hemma)
-50-60 g proteinpulver (50%50 av Elit Nutritions goda chokladsmak!)
-10 g sockerfri finkrossad kola (Werthers sugarfree) alternativt Steviadroppar i kolasmak från Nutri-Nick som går minst lika bra (jag använde båda)
-20 g kakao (eller efter smak)
-50 g dadlar
-alternativt lite finriven sockerfri choklad i degen eller på toppen – jag använde Sockerfri mörk choklad från Nutri-Nick.


Gör såhär:

Mixa dadlar till en fin smet. Värm fibersirapen i en skål i mikron tills det bubblar lite (30 sek ungefär). Tillsätt dadelsmeten samt övriga ingredienser. Smaka av för kakao och koladropparna. Ta ett non-stick bakpapper eller stryk lite av någon valfri fettkälla på vanligt bakpapper innan du tar ut degen på pappret och formar till en fyrkant. Det kan vara en idé att använda en form som du förvarar chokladkolan på bakpappret i tills det stelnat. Toppa med lite riven choklad och ställ in formen i kylen för att stelna.

Ta sedan ut och skär upp i 16 bitar. Om degen är väldigt kletig så den knappt går att skära i kanske, du skulle haft lite mer av ditt proteinpulver. Men ju kletigare desto godare – tycker nästan jag 😉 Lite jobbigt kletig kommer den att vara och då kan en idé vara att blöta kniven och fingrarna mellan varven du skär bitarna.

Vill man packa små kolapaket /kola med papper, så kan man toppa fingret i lite kokosolja och bara dra lätt över på insidan, så fastnar inte kolan i pappret. Förvaras i frys eller kyl ( om du inte redan hunnit äta upp hela satsen! 😉 )

Som vanligt så alltid lika uppskattat om ni taggar mig och hashtaggar #antoniaproteinbakar – så jag får ta del av era skapelser och vad ni tyckte! 🙂

Har inte orkat räkna ut innehållsvärdet på dessa än (man behöver ju faktiskt inte alltid veta, speciellt inte när man inte dietar!!), men massa protein i dem, bra med fetter och kolhydratskälla!

Trevlig helg och 3e adventsmys !!

P&K

Antonia

12355083_10153787520687387_1933798501_n.jpg

Fibersirap (den ljusa varianten i bild, men till denna använde jag den mörka) , steviadroppar i kolasmak och sockerfri choklad från Nutri-Nick.com
12388303_10153787518122387_1432721213_n.jpg

himmelskt goda, mums! Använd lite vatten på fingrar och kniv när ni skär och pysslar med kolan, så den inte klibbar överallt. Använd lite fett i botten/pappret som ni förvarar kolan i!